Interpol efterlyser terrorist som bott i Sverige

TERRORISM. Eric Nuhanovic, 23, som bott i Halmstad söks av den internationella polisorganisationen Interpol efter att ha anslutit till Islamiska staten. Det var i september 2014 som han lämnade Sverige och ska därefter ha rest för att ta kontakt med terrororganisationen.

Eric Nuhanovic kom till Sverige som tioåring 2005, och snart flyttade familjen till Halmstad. Innan han lämnade Sverige 2014 läste han en gymnasieutbildning för att bli bilmekaniker.

Han är medborgare i Bosnien Herzegovina och har även slovakiska rötter, och det är Bosnien Herzegovinas regering som gått ut med en efterlysning via Interpol. Polisorganisationen har därför publicerat en så kallad ”red notice” om honom. Eric Nuhanovic anklagas enligt Interpols hemsida för att ha brutit mot Bosnien Herzegovinas lagar genom att ha organiserat en kriminell grupp och ”anslutit till en främmande paramilitär styrka”. Det står däremot ingenting om Islamiska staten i Interpols efterlysning.

Nyheten om Eric Nuhanovic har tagits upp av såväl slovakiska som bosniska medier. Han ska enligt rapporteringen ha varit den förste personen från Slovakien som anslutit till IS.

Enligt uppgift till Doku är han även känd av den svenska Säkerhetspolisen för att ha rest från Sverige till Syrien/Irak för att ansluta till någon jihadistgrupp.

Enligt såväl slovakiska medier som uppgift till Doku ska Eric Nuhanovic ha dödats 2015, men uppgifterna är inte bekräftade. Han är fortfarande efterlyst av Interpol.

Polisorganisationens efterlysning publicerades redan i augusti, men Eric Nuhanovic svenska koppling var då inte allmänt känd.

Läs mer om terrorism och Nuhannovic på Doku.nu…

-Pettersson läser Halmstad, gymnasieutbildning, bilmekaniker, typiskt socioekonomiska effekter som Jerzy brukar   säga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

5 thoughts on “Interpol efterlyser terrorist som bott i Sverige

  1. Kanske tillbaks i Sverige med annan identitet? Eller utplacerad i egen lägenhet i Malmö stad som gärna gosar lite med avhoppade IS-buspojkar…

Kommentera