”Svensk”-somalisk liga sprängd i Spanien och Sverige


BROTTSLIGHET. Spansk och svensk polis har i nära samarbete lyckats spränga den liga som bland annat låg bakom ett tortyrmord i Mijas i augusti.  Sammanlagt åtta personer har gripits, två av dem i Sverige och resten i Spanien, sedan dådet i Puebla Tranquila 17 augusti. Tidningen Diario Sur har haft närmare tillgång till utredningsmaterialet och uppger att ligan helt sprängts.

Den spanska polisens rotel för organiserad brottslighet och narkotikabrott har arbetat i nära samarbete med Nationella Operativa avdelningen i Sverige. Det har möjliggjort både gripandet av sammanlagt åtta personer och beslag av både vapen, fem lyxfordon samt kontanter (mer än 15000 euro och 13000 kronor). Dessutom ingår tre klockor värda 120000 euro i beslagen.

Gripandena har skett både i södra Spanien, Barcelona och Sverige. De flesta av de gripna är svenska medborgare av somaliskt ursprung, men även en marockan greps i Benahavís.

Tre män anlände 16 augusti till Costa del Sol från Sverige och kidnappade två personer, som bakbands och torterades 17 augusti i en lägenhet i Puebla Tranquila (Mijas-Costa). Ett av offren lyckades i ett obevakat ögonblick fly och då sköt de gärningsmännen den andre mannen, en känd gängledare och flydde sedan i dennes bil. Fordonet lämnas i Fuengirola och antändes, för att röja spår.

De tre gängmedlemmarna hade flygbiljetter tillbaks till Sverige men flydde med bil till San Roque, där de greps 18 augusti när de planerade att fly till Marocko. De spanska myndigheterna har ansökt om utlämning av de två män som gripits i Sverige, för att ställa samtliga inför rätta i Spanien. Åtalspunkterna är många och omfattar mord, mordförsök, olaga frihetsberövande, tortyr, olaga vapeninnehav, bilstöld och narkotikahandel.

Sydkusten.es

-Pettersson säger att spanska medier skriver svenska medborgare med somalisk ursprung medan svenska medier kallar dem svenskar, konstigt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


3 responses to “”Svensk”-somalisk liga sprängd i Spanien och Sverige

 • Kenth Andersson

  Får dessa kriminella parasiter avtjäna ett eventuellt s.k straff i Sverige på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell med bara förmåner eller i något riktigt spanskt fängelse utan förmåner ?

  Gilla

 • Ståfräs

  Det beror på att 8-klövern o PK samt press bara älskar dessa mördare så mkt att dom tycker att dom är värdiga representanter för Svenska folket.

  Gilla

 • Argus

  Den nya socialistiska spanska regeringen verkar vara förtjusta i de söder om sundet. Kan vi inte passa på att erbjuda dem fler?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: