Svensk BNP minskar


EKONOMI. Svensk BNP minskar med 0,2 procent i det tredje kvartalet jämfört med föregående kvartal. Det är första gången sedan andra kvartalet 2013 som BNP sjunker jämfört med kvartalet innan, enligt Direkt.

SME Direkts prognosenkät hade på förhand spått en BNP-förändring i intervallet minus 0,3 och plus 0,4 procent. Det var främst hushållskonsumtionen som förklarade nedgången, enligt SCB.

Jämfört med tredje kvartalet i fjol ökade BNP med 1,6 procent.

Enligt den ekonomiska datan hittills har utvecklingen försämrats sedan första halvåret – såväl hushållens konsumtion som produktionen i näringslivet har utvecklats skralt mellan juli–september. Däremot har Konjunkturinstitutets barometerindikator antytt att läget i den svenska ekonomin varit ”betydligt starkare än normalt” under tredje kvartalet, skriver Direkt.

-Pettersson säger att BNP har sjunkit per capita i många år och nu är vi för många som inte arbetar av någon anledning, och då tänker jag inte på pensionärerna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


16 responses to “Svensk BNP minskar

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: