Jägarbesök på förskola anmält till Skolinspektionen

IDIOTI. En privatperson har anmält Kronängskolan i Mullsjö till Skolinspektionen. Anledningen är att en jägare besökt skolans förskoleklass och berättat om jakt.

Jägaren berättade själv om skolbesöket på Svensk Jakts hemsida i början av oktober.

”Besöket är ett uppskattat inslag och barnen är väldigt entusiastiska och nyfikna”, skrev jägaren Glenn Davidsson från Mullsjö jaktvårdskrets.

Det var sjätte året i rad han besökte skolans förskoleklass. Han delade ut ballonger och lånade ut boken Ella på älgjakt till klassen. Barnen fick också titta på hans studsare och annan jaktutrustning, samt känna på ett stort fällhorn.

Läs mer på Svensk Jakt…

-Pettersson undrar vad det är som gått snett i samhällsutvecklingen, den ena idioten efter den andra tar upp samhällets resurser…

I Sverige finns 260.000 personer som löser jaktkort varje år. Det finns 1,9 miljoner lagliga vapen, vi är ett glest befolkat land och det jagas nästan överallt. Vi äter kött och viltkött är det miljövänligaste köttet.

Det vore tjänstefel att inte berätta om det för barnen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Jägarbesök på förskola anmält till Skolinspektionen

 1. Frågan är hur många idioter finns i detta land.
  Det värsta de utmärker sig överallt och brer ut sig mer och mer.

 2. Inget förvånar mig längre, här i Oxelösund skickade kommunen ut asylanter inkl. barn för att prova på skytte till en av Oxelösunds skytteföreningar. Tydligen ett försök till integration, frågan är vem skulle integreras. Det enda våra Nysvenska var intresserad av var ”Hur kan man skaffa vapen, hur lång tid ta det?” Intresse svalnade märkbart när man talade om för dem att det inte va så enkelt och vad som krävdes för att få Vapen licens.

 3. Det måste tydligen vara något konstigt och avvikande för att det ska vara ok att ta upp det med barn, allt efter den kulturmarxistiska och EUs agenda.
  Som väl var så var det bara en som anmälde iaf!?

 4. De har väl istället en jihad-krigare, som får berätta om sin ”vardag”, och visa några avrättningsredskap, för barnen.

 5. I dagens Sverige jagar man eller så blir man jagad.

  Det finns absolut inga mellanlägen längre.

  Orden normalt eller lagom, saknas nu för tiden.

 6. Den som har gjort anmälan är ingen som har varken små barn eller kopplingar till dagiset.
  Anmälaren gör kopplingar med jakten och det som finns i bl.a. dataspel.
  Samt att Glenn D är ute efter att värva kommande jägare.
  Hur troligt är det att förskolebarn i deras ålder tar jägarexamen.

  Det står fäljande i artikeln hos Svensk Jakt:

  ”Pedagogiskt syfte”

  Men jägarbesöket ogillades av en person som anmält det till Skolinspektionen. Personen ifrågasätter det pedagogiska syftet:

  ”Var i läroplanen styrks det att jägare kommer och undervisar barn om jakt, hur det går till och dessutom uppvisar vapen och troféer från sina tidigare räder”, skriver anmälaren, liksom ”Är det jakt och dödande som behöver läras ut till våra yngre åldrar. Samhället i stort strävar mot ett vänligare och mjukare samhälle. Men till våra förskoleklasselever kan man påvisa att död och vapen är en normalitet”.

  ”Koppling till dataspel”

  I anmälan görs också en koppling mellan vapen, våld och dödande i dataspel, med jakt och jaktvapen.

  ”För mig som utomstående känns det hela som en normalisering av jakt och för att värva kommande jägare”.

  Anmälaren har inte själv barn i förskoleklassen och det finns anledning att förmoda att den skickats in under fingerat namn.

 7. Är det något barn behöver lära sig i skolan idag så är det att kunna hantera vapen och lära sig försvara sig och sitt land.
  Anmälaren är troligtvis en Handhjärtan tro gott om alla människor gärna flyktingar men inte där jag bor.

Kommentera