Olaglig reklam frodas i Sverige…


BROTTSLIGHET. Alla som ser på TV i Sverige har sett spelreklamen i pauserna, den största delen av reklamen kommer från utländska bolag som än så länge inte har tillåtelse att annonsera i Sverige, enligt Sveriges Radio. 

Zlatan, Glenn Hysén, Tomas Brolin, Börje Salming, The Mauler, Sara Sjöström, Henrik Larsson och många fler säljer sig till olika utlandsägda spelbolag. Lars Lagerbäck säljer sig till Svenska spel.

Charlotte Kalla säger nej tack till spelbolagen!

-Pettersson bryr sig egentligen inte om spelbolagen, men reklamen är i sådan mängd att den är irriterande men det finns knappar på fjärrkontrollen. Det som är otroligt är hur TV-bolagen och tidningar tillåts hålla på att sälja reklam som är olaglig? 

Omkring 80 procent av all spelreklam kommer från utländska aktörer som inte har tillstånd. Svenska medier och annonsföretag får egentligen inte publicera reklam från dem eftersom det bryter mot det så kallade främjandeförbudet i lotterilagen. Det slog Högsta förvaltningsdomstolen fast i slutet av förra året.

Har vi världens flataste lagstiftning i Sverige. Företag som TV4, TV3, Expressen, Aftonbladet med flera tillåts sälja och publicera reklam som är olaglig utan att det händer något, däremot finns det resurser att jaga folk som skriver på nätet att en spade är en spade. På område efter område verkar staten Sverige vara dysfunktionellt. Vi behöver några som bygger upp landet från grunden igen och då menar jag ingen diktator…

Två svenskar – en byggde upp och en rev ned

En byggde upp och en rev ned

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


6 responses to “Olaglig reklam frodas i Sverige…

 • Räven

  Det var inte så länge, kanske några veckor sedan, räknade jag alla reklam för olika spelbolagen i en och samma reklampaus var 11 st. Elva st!!!!

  Gilla

 • Grune

  Reklam-Tv som sänder i Sverige resonerar med huvudet under armen.
  Här kan du spela bort dina pengar och om du får några kronor över så har vi fina viner här.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  2018 finns det en uppsjö av olika sätt att prostituera sig på !
  Ju mer pengar man har och tjänar desto lättare verkar det vara att bjuda ut sig till kommersiella krafter, mycket vill alltid ha mer som man säger.
  Trodde att våra s.k idrottsstjärnor skulle vara ett föredöme för yngre idrottsutövare !!!!!

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Gamla avdankade stjärnor som vill stå i rampljuset, dom har ett svårt val där, Pengar och en stund i rampljuset, eller föredöme och inte synas för alla

   Gilla

 • Argus

  Om jag har uppfattat det rätt är det lag på att blockera utländska spelbolag i Norge. Det var någon som inte kunde köpa glass hos barnen i Sundsvall för att kiosken även var spelombud.

  Så Pettersson tittar fortfarande på linjär-TV som ynglen säger? Det har jag slutat för många år sedan. Jag är inne på min tredje inspelningsutrustning (videobandspelare borträknat) då man lätt kan skippa reklamen men det blir färre och färre program som är tillräckligt intressanta.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Leds Sverige av totala inkompetenta menlösa sk. ledare….så blir Sverige menlöst…och fredlöst !

  Låt Sverige ledas med FÖRSTÅND, ANSVAR och RÄTTVISA.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: