Stäng

Sverige tar emot 60 gånger fler afghaner än Italien per capita

INVANDRING. Andelen afghaner som beviljas asyl i Sverige har sjunkit från drygt 48 procent för första halvåret i fjol till knappt 30 procent motsvarande period i år.

Detta enligt statistik från Eurostat som SVT Nyheter tagit del av. Bara Österrike har en lika låg andel beviljade asylärenden för afghaner.

Sett till antalet asylsökningar i förhållande till befolkningens storlek ligger dock Sverige högt: 5 600 under första halvåret i år. Det kan jämföras med Italien: runt 60 miljoner invånare och bara 560 ansökningar.

-och Pettersson tycker att Italien tar emot för många också…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 reaktioner på “Sverige tar emot 60 gånger fler afghaner än Italien per capita

 1. Vad förväntar sig dessa söta välklädda knarkungar, med udda frisyrer och utseende av det Svenska samhället?

  ”En sak återkom hos alla jag talade med i Afghanistan: Förväntningarna på Sverige var enorma och fullständigt orealistiska. Om detta har jag skrivit på Det Goda Samhället. Man var helt övertygad om att Sverige var landet där man aldrig mer skulle behöva anstränga sig eller arbeta, landet där man skulle få hus, bil, pengar, kvinnor, ja allt. Utan krav på motprestation. Ett Paradis på jorden. Svensken sågs som obegripligt rik, eftersom han frivilligt delade med sig till någon han inte var släkt med – vilket av afghanerna ansågs fullständigt befängt.”

  ”Metoden var alltid densamma. Familjerna tänkte skicka en ung man, som skulle ordna så att de övriga sedan skulle kunna följa efter. Hade inte familjen så god ekonomi att man kunde finansiera resan med kontanta medel, löste man det genom att låna pengar eller genom att flera familjer gick ihop och sponsrade resenären.”

  http://helenaedlund.se/nar-malbilder-kolliderar/

  Men vissa lyckas faktiskt, IAF så länge pengarna räcker till i vårt arma land.

  Se här en ung vacker bildskön gosse, som lyckades få hit 6 st släktingar på vår bekostnad:

  https://www.sydsvenskan.se/2018-05-26/fembarnsfamiljen-aterforenades-efter-tre-ar-nu-ar-de-hemlosa?utm_source=tw&utm_term=389f2818-81ef-45aa-bc64-58cecb270da2&utm_medium=list-bottom&utm_campaign=ushares

 2. Och – se – det blev högvinst för dessa personer, ett välmöblerat radhus i Vellinge, samt naturligtvis all-inklusive resten av livet på vår bekostnad, stort grattis från det Svenska folket!

  https://www.hitta.se/adress%3Abaldersg%C3%A5ngen+43+vellinge/personer/2

  Varför spela på lotto, sök asyl i stället, helt utan bakgrundskontroll, identitetskontroll, kontroll av innevarande förmögenhet – behåll dina miljoner, och få bidrag livet ut – bestäm själv vad du heter, hur gammal du är och var du kommer ifrån!

 3. SVT gör en stor sak av att färre afghaner beviljas asyl i Sverige eftersom de rubriksätter sin artikel på bl.a. text-TV så.

 4. Europas miniminivå är lögn och fake news.
  MP och C i regeringen innebär total katastrof för Sverige i fyra år till.

 5. Så här ser förhandlingsläget ut mellan Stefan Löfvens rödgröna falang och Annie Lööf och Jan Björklund i egenskap av utbrytare från Alliansen.

  Delcitat

  Migration

  Under den gångna mandatperioden har särskilt S svängt och mer eller mindre tvingat MP att acceptera en betydligt mer restriktiv asyl- och invandringspolitik.

  MP vill riva upp den tillfälliga asyllagstiftningen – så att fler familjer kan återförenas och att permanenta uppehållstillstånd återigen blir norm.

  Även C och L vill se större möjligheter till familjeåterförening.

  Men S vill att den restriktiva asyllagstiftningen ligger fast – budskapet har varit att Sveriges lagstiftning inte ska skilja sig från lagstiftningen i övriga EU-länder.

  S driver på för att en EU-gemensam lagstiftning ska komma till stånd där alla länder måste ta emot flyktingar, något som hittills visat sig vara svårt att få på plats.

  Integration

  Alla partier har förslag om hur integrationen ska bli bättre. Här borde S, MP, C och L kunna enas om gemensam politik – särskilt när det gäller satsningar på språkutbildning.

  L vill bland annat se språk- och samhällsprov för medborgarskap, krav på motprestationer för att få ekonomiskt stöd, obligatorisk språkförskola för barn till nyanlända liksom satsningar på SFI – samt ett ökat krav på deltagande.

  Även C vill stärka SFI och införa en resultatbaserad SFI-peng. Partiet vill också stärka utbildningen för nyanländas barn och inför en obligatorisk samhällsintroduktion.

  C vill bland annat också att kommunerna får tillbaka etableringsansvaret från Arbetsförmedlingen.

  Men S är som bekant emot inträdesjobben för nyanlända som både C och L vill se.

  S vill i stället satsa på den lösning man arbetat fram tillsammans med arbetsmarknadens parter – etableringsjobben. Där ska lönen motsvara de lägsta kollektivavtalade lönerna i branschen.

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  Sju frågor Löfven kan offra – för att få önskeregeringen

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/sju-fragor-lofven-kan-offra-for-att-fa-onskeregeringen-

  Men först måste Björklund och Lööf få sina respektive partier med på tåget vilket kan möta hårt motstånd.

  Jan Björklund kallar Liberalerna till möte om Stefan Löfven

  Läs mer på:

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/bjorklund-kallar-till-mote-efter-interna-striderna

Kommentera

%d bloggare gillar detta: