Det enda rimliga är ett nytt val

REGERINGSBILDNING. Onsdag den 5 december ska riksdagen rösta om Stefan Löfven som statsminister. Det är samma riksdag som tisdagen den 25 september 2018 avsatte samma Löfven med siffrorna 204 mot 142. Det var 16 dagar efter valet. 

 • Hela Alliansen, M, KD, C, L, lovade väljarna att göra allt för att avsätta regeringen Löfven efter valet.
 • Alliansen lovade också att inte ta aktivt stöd av SD, vilket de redan gjort när de avsatte Löfven.
 • Annie Lööf har även lovat att äta upp sin högersko om hon skulle bli stödhjul åt socialdemokraterna och Liberalernas ledare har lovat sina barn att aldrig ge SD inflytande.
 • Flera har också jämställt SD och V.

Det är den korta listan, hur det än går den 5 december så är det klart att väljarna är förlorarna, ingen kommer att få vad de röstat på och ingen visste vad de röstade för.

-Pettersson menar att det enda rimliga är ett extraval, nu vet vi betydligt mer än innan valet.

Några personliga reflektioner om det skulle bli nyval:

 • Socialdemokraterna lovade att inte höja drivmedelsskatterna innan valet men har höjd fyra gånger trots att de påstår att ekonomin går som tåget, säger att invandringen ska ligga på EU:s miniminivå trots att gränsen fortfarande är vidöppen och räcker inte det så finns Margot Wallström.
 • Moderaterna har en partiledare i klass med Mona Sahlin, och den tidigare sa att Sveriges försvar var ett särintresse.
 • Sverigedemokraterna är beredda att tala med alla och har som enda krav att de får inflytande som motsvarar deras väljarandel.
 • Centerpartiet vill inte ge SD eller V något inflytande och ska äta upp skor om S får inflytande men har röstat bort M från statsministerposten.
 • Vänsterpartiet har fortfarande inskrivet i sitt partiprogram att privat egendom ska förstatligas.
 • Kristdemokraterna försvarar de traditionella värdena.
 • Liberalernas ledare har avlagt löften till sina barn som tydligen inte går att förhandla om.
 • Miljöpartiet kan tänka sig att bygga moskéer och cykla till medeltiden…

Med eller utan extraval finns det bara en enda fråga som behöver diskuteras. INVANDRINGEN! Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!

Om tio år är vi en miljon fler i landet, 80-90 procent av dem är invandrare eller har invandrarbakgrund. Var finns bostäderna och jobben till dem?

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

31 thoughts on “Det enda rimliga är ett nytt val

 1. Eftersom bara SD VILL ha nyval kan vi nog räkna med att så blir det INTE. Nu får C välja mellan Ulf eller Stefan. Jag vet inte vad dom väljer. Vad tror NI?

 2. Det finn ju bara ett sätt för Sverige att få en regering igen och det är NYVAL.
  Samtliga 100 000 andra sätt är uttömda.
  Om Sverige någonsin mer i framtiden skall ha en regering så måste det bli NYVAL NU och inga fler fruktlösa försök av en värdelös moderat talman.

 3. Stor splittring i L efter långt ödesmöte

  Delcitat

  De närmaste dagarna väntas de splittrade fraktionerna inom Liberalerna (L) öppet bekänna färg i den internt så infekterade regeringsfrågan.

  Enligt en bedömare är falangerna lika stora och det kan bli en ödesfråga för både partiledaren Jan Björklund och partiet som sådant.

  Du har egentligen den här 50–50-klyftan på alla nivåer – bland de aktiva, i partistyrelsen och i riksdagsgruppen. Allting jag har sett tyder på att det är otroligt jämnt”, statsvetaren Svend Dahl.

  Dahls egen interna hållning är att L i ett första steg bör stödja en M-ledd regering där även Kristdemokraterna (KD) ingår – en regering som också har stöd av Centerpartiet (C).

  Jan Björklund lutar – med offentligt stöd av distrikten i Uppsala och Stockholms län – åt att samarbeta på något sätt med S. (Publicerat 25 november 2018, 16:19)

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://www.di.se/nyheter/stor-splittring-i-l-efter-langt-odesmote/

 4. Ja, extraval är nu DET ENDA! Man blir bara trött av allt tjafsande av ”DE INKOMPETENTA”. De duger ju inget till de sju, och den som skulle kunna göra något, stängs ute. Så EXTRAVAL!!!

 5. Ett extraval är naturligtvis mycket bra för väljarna.

  Men vad som är bra för väljarna och deras tyckande, gillar ju inte dagens ”sandlådepolitiker”. Så de kommer på alla sätt försöka med att både förhindra och undvika att ett extraval kommer till.

  Deras egointressen går för svenska väljares önskan. För de har allt att förlora och väljarna allt att vinna.

  Naturligtvis är ett extraval det enda rimliga, om vi ska kunna respektera demokratins vilja för framtiden.

  • Det är ej säkert att ett extra val ligger i skattebetalarnas intresse, det blir dyrt och resultat blir väl ungefär detsamma. Ska vi då ha ett nytt extraval?
   Nej det finns andra hål att stoppa pengarna i.
   Väljarna har sagt sitt och tyvärr är det stora motsättningar inom väljarna.

   • Kostnaden för ett extra val är inte mycket att orda om. Jämför med alla övriga kostnader i samhället. Då är det mycket liten kostnad, för demokratins bästa. Cirka 400 miljoner har nämnts.

    Väljarna har sagt sitt men motsättningarna finns bland en hel del av politikerna. Sorgligt nog, kan de inte respektera valresultatet.

    Ett extra val är helt rimligt, för att det helt enkelt finns andra förutsättningar, för att få ett annat resultat. Många väljare lär tänka om , efter det som nu pågår sedan den 9 september.

    Titta bara vad som händer inom enskilda partier, t.ex.inom Liberalerna.

 6. Som mitt mantra var före valet:
  ”En röst på sjuklövern är en förlorad röst! En röst på fortsatt vanstyre av Sverige!!”
  Kvitto har vi nu i form av en sandlåda med sjuklöverns s k ”politiker” som inte uträttar något av värde för det land som de är satta att representera!
  Dags att skicka sjuklöverns s k ”politiker” till historiens soptipp! Se till att de inte avlönas av Skattebetalarna! Extraval = Ja Tack!

 7. Vid ett eventuellt extraval skulle socialdemokraterna + resten av 7-klöverpartierna i brist på sakargument endast ha förmåga att massivt trumpeta ut det här budskapet i sin valpropaganda …

  https://1.bp.blogspot.com/-5XriKWLNlsQ/WC1txvp_0vI/AAAAAAABQ2c/qEabGcgZ8Oo7oE-yIWurbQDJI6l54G-8ACLcB/s1600/isolerasd.jpg

  Och naturligtvis skulle hela skrikvänstern mobiliseras igen för att propagera för sin enkelspåriga, osakliga och diktatoriska ideologi …

  https://www.sirpierre.se/wp-content/uploads/2015/09/IMG_5151.jpg

 8. Den största idioten i hela soppan är ju talmannen som vaskat fram gammal skåpmat som de flesta inte ville ha!

 9. Sverige har inte ryggrad att skicka iväg lögnare som inte har nåt i Sverige att göra. Får väl bli så då att skattebetalande Svenskar får flytta utomlands, då tvinar Sverige bort i rekordfart. Muslimer kan inte sköta landet, VILL inte heller, och finns det inga bidrag så åker dom iväg. DÅ kan Svenskarna flytta tillbaka igen. Absurt, men inte så långsökt alls. Alternativet är att Sverige odlar lite skägg på ballen och mass-slänger ut muslimerna. Alternativet ”integration och samlevnad mellan kulturer” EXISTERAR INTE!

 10. ”BARA EN IDIOT GÖR EXAKT SAMMA MISSTAG OM OCH OM IGEN, OCH FÖRVÄNTAR SIG OLIKA RESULTAT”

  Stefan Löfven 4-år till 🤯🤒🤕

  Låt nu denna sjuka lekstuga ta slut!!!
  4-år till i samma sjuka anda, så kommer Sverige vara helt förlorat !

  Stackars Svea 🇸🇪

 11. Smilfinken noren föreslår svetsarn bilda regering???Han har fått en chans tidigare,klisterson mislyckades likaså anni.Ärlighetens namn skulle J Åkesson få chansen att bilda regering.I Sverige är ärlighet det är bristvara.Nästa steg borde vara nyval eller samling regering som alla partier skulle vara med enligt valets resultat.Dags att våra”folkvalda” reser sig från sandlådan och gör sitt jobb som dom har blivit valda för.Skäms för att ni inte gör ert jobb som ni får jävligt bra betalt för.

 12. Ett extraval UTAN OMFATTANDE VALFUSK måste nu bli av.

  OSSE riktade hård kritik mot Sverige för sättet på vilket valet i sept 2018 genomfördes.

  OSSE: Så ska svenska val bli bättre

  Läs mer på:

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7095494

  Valresultatet med största och minsta block som man käbblat om i månader borde ogiltigförklaras med tanke på alla oklarheter / oegentligheter som uppdagats och anmälts men bara gömts undan och tigits ihjäl av ansvariga myndigheter såsom Valmyndigheten, Länstyrelser, Polisen m fl.

  Valet 2018 ser ut att slå rekord i antalet överklaganden. Hittills har Valprövningsnämnden fått in nära 900 överklaganden av årets val, vilket kan jämföras med valet 2014 då endast ett hundratal anmälningar gjordes, rapporterar Sveriges Radio Ekot

  Valmyndighetens dator kraschade under sammanräkningen av det preliminära valresultatet och det har bevisligen haft valpåverkan

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rekordmanga-anmalningar-om-valfusk-dramatisk-okning

  Sossarna gick i sin propaganda ut med omfattande genomfalska anklagelser mot både M och SD och i stor skala även på det arabiska språket. MSM-media (ffa Public service) har också medverkat i propagandan för att stödja de rödgröna.

  Sultan Kayhan sitter nu som riksdagsledamot för Socialdemokraterna trots att det fanns både bevis på bild och video att hon begick valfusk vid röstningen på ett svenskt konsulat i Turkiet.

  Inga politiker från några andra partier har såvitt jag känner till dömts i domstol för valfusk historiskt. Hur stort kan mörkertalet vara tro? D v s allt fusk som tyvärr aldrig upptäcktes.

  Socialdemokraterna är därför ohotade svenska mästare i valfusk sedan 10 – 15 år bakåt i tiden, sannolikt ännu längre.

 13. Jag tror inte på demokrati längre, lever i ett land där vi har en mkt duktig ex general som diktator, det fungerar oerhört bra.,, trodde aldrig jag skulle behöva säga det men ha ett system som kallas demokrati där man helt ogenerat kan blockera viljan av 18% av väljarkåren är mycket sjukt. Det skulle mycket till för att ta sig till en vallokal igen och sen bli bajsad på rakt i ansiktet. Jag lider med Jimmie och jag föraktar Ulf o Ebba som är så fega för att våga regera med SD.

 14. Det blir inget extraval, istället har garanterat Sverige innan jul en S-ledd regering med stöd av i första hand V, MP, C och L !
  Förmodligen heter nästa statsminister fram till 2022 S.Löven, partierna S, C , L, KD och M är oroliga för att ett extra val skulle gynna V, MP och SD.

 15. Troligen skulle ett nyval inte lösa något förmodligen tillbaka till ruta 1 men att L o MP skulle åka ur skulle ju vara en guldeffekt.

 16. Om inte SD växer ytterligare, Cp krymper betänkligt och Fp (jag vägrar kalla förbudsivrarna för liberaler) åker ut kommer vi bara slösat en halv miljard för betongrövarna kommer inte att ändra sig.

  Men hoppet är det sista …

 17. Alla partier till höger om Extrem-vänstern, var rörande överens om att Löfven absolut måste röstas bort. Så blev det också. Det måste ju ändå innebära att såsse-alternativet är ett avslutat kapitel. Man får alltså söka regerings-alternativ bland de återstående partierna. Sen får man koka ner gruppens möjligheter allt eftersom den ena efter den andra faller ifrån. MEN HÖR O HÄPNA ; Nu ska man alltså jönsa runt med en före detting som redan är avsatt. Då kan ju detta spektakel fortsätta till nästa istid !

Kommentera