Färdiglussat på förskola


TRADITIONER. I år blir det inget luciafirande på förskolan Kärrbacken i Motala. Beslutet presenterades i samband med ett föräldramöte i onsdags av förskolechef Anna Karmskog.

Enligt förskolechef Anna Karmskog finns det flera skäl bakom beslutet att inte fira lucia på Kärrbaken. Att diskutera det hela med föräldrarna har aldrig varit aktuellt.

– Det är inte något de kan vara med och bestämma. Beslutet tar vi inom ramen för skollagen, mot diskriminering och kränkande behandling. Vi vill inte exkludera någon, säger Anna Karmskog.

Hon förklarar att förskolan har ett barnperspektiv, även om det inte riktigt har kommit fram, enligt henne.

Läs mer på MVT.se…

-Pettersson undrar vad det är fråga om? ”Vi vill inte exkludera någon” säger förskolechefen som nyss tagit ett beslut att exkludera alla svenskar som värnar om svenska traditioner.

Det är idioti, och borde vara tvärtom. Det ska vara obligatoriskt för nyanlända att lära sig svenska traditioner som underlättar integration, sluta kryp för islam.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


35 responses to “Färdiglussat på förskola

 • Greger

  Jag kan bara hålla med om Petterssons resonemang om exkludering. Det som är så uppenbart för vissa är så svårt för andra.
  Vill man inte dras med Svenska traditioner kan man ju alltid flytta hem igen.
  Själv tycker jag att det är just det som är så trevligt med att vara utomlands, att få uppleva andra traditioner.

  Själv hade vi våra bar på föräldrakooperativ. Där gjorde vi som vi ville och valde vilka barn och föräldrar som kom. Bara föräldrar med ett engagemang och intresse för sina barn.

  Gilla

 • Stefan SH

  Men det är så modernt nu att gå ur Svenska Kyrkan!
  Hur kritisk man än är till den, som jag också är, men att försvaga Kristendomens post i Sverige och i Europa, avveckla kristna kyrkor och traditioner med mera, så blir resultatet detta. Och värre lär det bli.

  Gilla

 • centurion

  Anna K. påstår sig inte vilja exkludera någon. Istället fråntager hon 99% av alla förväntansfulla, lusse-sugna barn´s förhoppningar om ett fridfullt arrangemang.

  Gilla

 • Thomas

  Skälet att ställa in lussetåget ska vara enligt AK vara,att inte exkludera nån och att ”En del inte har råd köpa in tomte och lucia dräkter. ”En av de sämsta bortförklaringar jag hört.
  Alla vet vad det handlar om. Krypande inför muslimerna.
  Så lätt är det att ta över ett land när motståndet består av vänsterhjon med naiv flumliberalism och skräckslagen för att inte krypa inför islam.

  Gilla

  • Maya

   Jag tycker att skolan skulle hålla med dräkter och mössor ! De bör vi ha råd med när vi bekostar för asylanter mat för 7 miljoner på en kommun under en månad.

   Gilla

  • Kurt

   Problemet är att fler musse barn finns på dags in SVENSKA barn.
   Svenska barn ha blivit en minoritet på Svenska dagis. Ett bevis på
   muslimernas övertagande via att kalvar av sig som Rå…..(Latinska benämning av species är Rattus)

   Gilla

 • NALLEN

  När jag läser hennes resonemang till att ta detta beslutet så går MINA Tankar till BÖNEUTROP, och dom människor som inte delar islams VÄRDEGRUND och dess lära UTAN SNARARE känner sig kränkta av hur man ska blir påmind AV deras närvaro värt man ÄN befinner sig i Sverige OCH OM INTE DETTA RÄKNAS IN SOM KRÄNKNING JA DÅ KAN DU LILLA DAGIS CHEFEN ABSOLUT INTE PÅSTÅ ATT ETT LUCIATÅG KRÄNKER BARN MED MUSLIMSKA FÖRÄLDRAR. OCH DU VILL INTE EXKLUDERA NÅGON, DÄRAV BESLUTET.
  JAG UNDRAR OM DU TÄNKT PÅ ATT DU KRÄNKER ALLA SVENSKA SOM ALLTID FIRAT LUCIA. MEN NÄR VI VISAT STÖRSTA MEDMÄNSKLIGHET OCH TAGIT EMOT MÄNNISKOR FRÅN HELA VÄRLDEN OCH GETT DOM MÖJLIGHETEN TILL ETT ANSTÄNDIGT LIV.
  OCH TACKEN FÖR VÅRAN ÖPPENHET ÄR ATT VI SVENSKA SKA ANNPASSA OSS EFTER DERAS VÄRDEGRUND OCH RELIGION, OM VI INTE GÖR DETTA SÅ BLIR ALLA MUSLIMER KRÄNKTA.
  JAG UNDRAR BARA NÄR SVENSKARNA SLUTA GÖMMA SIG PÅ GRUND UTAV ATT DOM ÄR SÅ KONFLIKTRÄDDA .JAG SÄGER BARA DET ATT NU HAR DET TAME FAN GÅTT LÅNGT ÖVER GRÄNSEN FÖR EN KRÄNKNING OCH DET ÄR DAGS ATT SÄTTA NER FOTEN OCH SÄGA HIT MEN INTE LÄNGRE.

  Gilla

 • ossie

  Är väl lika bra att vi ställer in Julen också och andra kristna högtider och förbjuder all kultur som är svensk.

  Gilla

  • Maya

   Nej.Jag har alltid firat jul på mitt sätt. Varför skall jag inte fortsätta med julgran, glögg ,skinka och presenter för de mindre?

   Gilla

 • cesil.

  Batikhäxan äter med glädje, halalkorv gjord på hundar.

  Gilla

 • cesil.

  Som alternativ kanske en rappande neger på SVT.

  Gilla

 • Kurt

  Ingen tvingar Muslimska blatte föräldrar att ta sina barn på Lucia till skolan. Passa det inte kan de stanna hemma eller flytta hem till de fredliga och humana.

  Gilla

 • centurion

  Den, av PK-floskler förtärda Anna Karmskog, skyller sitt agerande på att vissa föräldrars ekonomi inte tillåter lusse-deltagande fullt ut. Det är naturligtvis bara rent nonsens. Här handlar det, som vanligt, om anpassning till mussarna och inget annat. Ska bli intressant att se hur hon agerar när ramadan kommer på tal.

  Gilla

 • Grune

  In med fler riktigt Svenska traditioner i den Svenska skolan !!!!!!

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Hon är säkert inte lika beredd på att ramadan, eldfesten, mm inte heller ska tillåtas enligt hennes egen logik.
  Jag alltså tämligen övertygad att hon är en pro-muslimsk batikhäxa.

  Gilla

 • Schwein Wein

  Jag höll på att sätta förskolans bjudkaffe i halsen och börja skratta när förskolan hade uppvisning och barnen sjöng om Pippis pappa som är negerkung. I ”vår” förskola är det krut i de gamla tanterna som inte tar vilken skit som helst. Här firas Lucia och Midsommar som vanligt. Passar det inte kan man stanna hemma. Det är härligt när man märker att inte alla kommunala förskolor går bananas för att inte kränka en viss sekt.

  Gilla

 • Kent

  Finns det ingen skollag som förbjuder sådana som Karmskog (låter som ett köpenamn) att jobba med barn?

  Gilla

 • AmaTona

  Vissa kämpar hårt för att förstöra Sverige..Vad är nästa steg?
  Införa ramadan och niqab?

  Gilla

 • OPet

  Anna Karmskog är en stor DJ…a idiot ! Totalt olämplig i sin yrkesroll !!! Vill hon inte ha lucia själv så kan hon lämna vårat land . För i detta land vill vi bevara traditioner !!!

  Gilla

 • Maya

  Föräldrarna som inte accepterar det här kan begära att de ungar som vill delta får göra det, de andra kan stanna hemma en extra timme. Så skulle jag göra om jag hade barn där. Varför skall våra barn lida för andras kultur. SJUKT!

  Gilla

 • Grune

  Det finns snart ingenting Svenskt kvar i Sverige. Muslimerna har tagit över allt.
  Men det blir så här när vi har en muslimsk 7-klöver som bestämmer alt utan att ta någon hänsyn till den ursprungliga befolkningen.

  Gilla

 • Nosferatu

  Karmskog är en bidragande orsak till att klyftan mellan vi och dom är gigantisk. Den ilska som pyr i landet har en grund i beslut som detta.

  Gilla

 • Nosferatu

  Varför måste alla beslut anpassas efter denna religion?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Därför att alla ryggradslösa vet vad denna fredliga relion och dess utövare är kapabla till om de inte får som de vill !
   Som 7 klövern länge bäddat i Folkhemmet får vi icke medskyldiga till detta idag och i framtiden ligga mycket obekvämt bara dagens trygga 82:a sussar gott.

   Gilla

  • Kurt

   Det kan man fråga sig, jag undra vilken hållhake de oljeproducerande länder ha på oss/våra politiker.
   Snart är sagan om oljan slut som de kan köra med.

   Gilla

 • Maya

  Amen och slut med landet Sverige.

  Gilla

 • Carl ekström

  Hoppas sjukdomen tar dessa individer som sänker sig så lågt !

  Gilla

 • Tore

  Ryggradslösheten bland skolpersonal är svårslagen, dom slår knut på sig själva för att vara så pk och svenskfientliga som det bara går.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Sorgligt att det kan sjunka så lågt i resonemanget. Integrationen har havererat på många nivåer, när man tar ett sådant beslut

  Förmodar att denna förskolechef inte har något emot de traditionella matvanorna och maträtter, som de nyanländas barn äter och får serverade.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: