800 Nato-soldater på besök i Karlskrona

FÖRSVAR. Två Natostyrkor med besättning kommer till Karlskrona idag. Ombord finns 800 sjömän som ska vila upp sig över helgen. Det rör sig om tre stora fregatter och sex mindre minröjningsfartyg, skriver BLT. Sju av fartygen lägger till vid kajen i Handelshamnen och två vid Verkö hamn. De 800 sjömännen ombord ska vila upp sig inför vidare resor.

HMS Karlstad är en av fem Visbykorvetter i svenska Marinen. 

– Det är ett stort besök och det ligger en omfattande administration bakom. Samtliga nationers ambassader har ansökt hos svenska regeringskansliet för att få tillstånd att komma hit, säger kapten Stefan Norlin, stabsofficer på Marinbasen i Karlskrona till BLT.

I samband med besöket har Försvarsmakten fattat beslut om att Handelshamnen samt hamnen i Verkö blir skyddsobjekt under besöket. Det innebär restriktioner för besök av allmänheten.

-Pettersson undrar lite. För några veckor sedan sände Sverige fartyg, flygplan och soldater som deltog i en stor Nato-övning i norra Norge, nu ett stort Natobesök i staden där vår största marinbas ligger.

Är vi med i Nato eller inte och varför är alla så förvånade att ryssarna över i närheten av svenska gränsen.

Med tanke på att Danmark, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland och Estland är med i Nato så borde det finnas hamnar att vila upp och bunkra i inom Nato.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “800 Nato-soldater på besök i Karlskrona

 1. Men när det kniper då kommer det att gå bra att gömmer sig bakom Nato.
  Något eget försvar att tala om ha vi inte, så i vanlig ordning åker ”Svenne” snålskjuts igen.
  Tala ni som gnäller om för mig vad kan Sverige göra ifall grannen i Öster få för sig att skydda sina intressen på Gotland. Den lilla styrkan som finns på Gotland är utplånad efter ett par timmar som effektivt stridande enhet.
  Så några på Försvarsstaben vill inte fördärva Natos Goodwill.
  Jag är för gammal för att lära mig Ryska

  • Men ett sånt sammanträffande att samma förrädare som avvecklade försvaret nu använder avvecklingen av försvaret för att argumentera för att vi ska gå med i NATO? Ett sånt sammanträffande att desssa är massinvandringsfanatiker och att de får fina belöningsjobb på amerikanska banker efter några förrädiska mandatperioder och ett sånt sammanträffande att de ränner på amerikanska ambassaden varje vecka.
   Du och såna som du vill göra invasion av utländsk trupp laglig. Och kallar dig försvarsvänlig? Ha!

  • Vad tror du att NATO vill ha sverige till? Att de skulle ”försvara sverige” av någon jäkla ”goodwill”?
   USA driver en politik av att försöka stressa sönder Ryssland och att få konflikt med ryssland på alla nivåer. Till exempel den här övningen med 50 000 soldater på Rysslands gräns. Eller en liknande rekordövningen i baltikum. Och om de väl lyckas få till en väpnad konflikt. Var tänker de utkämpa den? I USA? Nehejdu. De tänker utkämpa den här. Det är vad nytta de har av oss. De vill ha Sverige till att spela Polens roll i andra världskriget.

   Hela poängen med sveriges och finlands politik under kalla kriget var att vara tillräckligt rustade för att stormakterna skulle utkämpa sina krig någon annanstans. Vi ligger mitt emellan två maktblock. När vi allierar oss med det ena så GARANTERAR vi att framtida konflikter kommer utkämpas här.

 2. Försvaret har gått från att försvara territoriet till att bli servila tjänstemän för att främja utländsk trupps tillgång till territoriet.

 3. Instämmer helt med dina slutrader Pettersson… Nog borde dessa nollor kunnat anlita hjälp,för att finna ut en bättre lögn än proviantering !
  Åter underskattar man majoriteten av befolkningen.

 4. Ökningen av våldtäkter i Sverigeistan beror, enligt expertisen, bara på att vi har tagit in många unga män och på socioekonomiska faktorer!

  Så nu gäller det för alla flickor och kanske även för unga pojkar att gömma sig i garderoben när 800 fattiga unga män kommer till stan!

  Eller?

Kommentera