Kommun firade kommunalråd för 115.000 kronor

SKATTER. När kommunalrådet Fredrik Ahlstedt (M) fyllde 50 tidigare i år ordnade kommunen en mottagning som kostade skattebetalarna 115.000 kronor. Det var Ahlstedt själv som bad om ett stort firande och fick ok av kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick (S).

Fredagen den 16 februari hade Uppsala kommun bjudit in 300 utvalda personer för att fira att kommunstyrelsens andre vice ordförande Fredrik Ahlstedt (M) fyllde 50 år. Skattebetalarna stod för kostnaden på 115 000 kronor.

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson noterar att socialdemokraterna insett att det kan sticka i ögonen på skattebetalarna, synd att de inte fattar det innan det står i media och jag undrar hur moderaternas Fredrik Ahlstedt anser att dessa 115.000 kronor gynnar skattebetalarna. Ni som bor i Uppsala kan ringa till kommunen eller fråga Fredrik Ahlstedt efter blanketten som man söker födelsedagsbidrag med…

 Glöm inte att titta in på Slöseriombudsmannen ibland…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

20 thoughts on “Kommun firade kommunalråd för 115.000 kronor

 1. https://www.berliner-zeitung.de/image/31522292/2×1/940/470/eacc0e999fa957ce282d91a54a7991c9/dP/tauentzien-1914.jpg
  Så här ståtlig såg den berömda kyrkan ut fram tills,för några timmar senare, för exakt 75 år sedan i kväll.
  När jag nu visat en bild av en av de mest kända platserna på klotet finns ju all anledning,att påminna om hur denna Kyrka,en gång var en ståtlig byggnad mitt i staden.
  I dag 22 november, kl 9-10 på kvällen för precis 75 år sedan bombades hela Berlins mitt,sönder och samman av över 1.000 bombplan.
  Stenbock kan än idag höra i mitt inre detta brummande ljud,som dessa bombarmader gav från sig,när de flög över oss i Skåne,på väg mot Tyskland med sin dödande last !

  • Bäst att fota Åhléns i city.När som helst lär det smälla där.
   Två försök, tredje gången försvinner hela byggnationen och halva T centralen är jag rädd. Jag vågar inte bege mig till city nu under julen.

 2. Grattis , alla blivande jubilarer i Uppsala kommun. Festen är räddad ! Allas lika värde måste ju definitivt gälla här. Gamla Agda får visserligen ransonera gröten, men lite svinn får man ju räkna med för den GOODA sakens skull.

 3. Vilka stolpskott, att politiket inte skäms och alla 82% som valt dräggen, vad kan man annat kalla dem. Varför skall skattebetalare betala 50 års fester. Vi betalar dem alldeles för mycket. Vilket omdöme..!!

 4. Där jag har jobbat ( statlig tjänst) brukar det gå till som så att den som fyller 50 år brukar vara den som bjuder på tårta. Arbetskamraterna brukar å sin sida sala ihop till någon present.
  Arbetsgivaren brukar inte bidra med något.

  Skulle ju vara kul om man fick 115.000 kr av arbetsgivaren för att ställa till med en fest.

  • Kolla Åhléns julfönster.Inte en tomte, inte en ängel.Nallar och kaniner….väldigt povert. Inget av julstämningen för barn att titta på Handla ingenting från Åhléns.

 5. Det bästa av allt var att det var den vice vice ordföranden själv som föreslagit att han skulle firas på skattebetalarnas beskostnad.

  • Som sagt.De har noll respekt för oss, som sliter för att betala skatt.

   Här har Pettersson fått till det igen; “Ni som bor i Uppsala kan ringa till kommunen eller fråga Fredrik Ahlstedt efter blanketten som man söker födelsedagsbidrag med…” Bara så kul kommentar!

 6. Det är lätt att “vara generös med andras pengar”!
  Det är lätt att lova bostad med andras pengar!
  Det är lätt att lova anhöriginvandring med andras pengar!
  Det är lätt att vara en godhetsknarkare med andras pengar!
  Det är lätt att sponsra terrorism med andras pengar!
  Det är lätt att betala ut bidrag med andras pengar!

  När andras pengar är slut, vad händer då???
  Anarki? Revolution? Större skatteuttag? Ättestupan? Inbördeskrig? Krig?

  • I Sverige händer ingenting , svensken är för rädd och lagom! hade detta skett i Finland t.ex hade han fått sparken.Glöm inte SD politikern,som bodde på hotell med familjen.Tvingades avgå ! Och en j-la rabalder i varje tidning. Flera gånger om!

 7. Vänskapskorruption går före opposition och medborgarnas väl och ve. Blöjvägningar, privata bibliotek och indragen LSS ska nog få budgeten i balans igen, grattis på födelsedagen, fetknopp!

 8. Att fylla femtio år är väl en helt privat sak och i det stora hela totalt ointressant för kommuninvånarna.
  Fredrik Ahlstedt är väl av det vanliga politikerskrotet som lider av megalomani om sin egen person. Eller så såg han bara möjligheten att om en massa personer blev inbjudna på skattebetalarnas bekostnad så skulle var och en medföra en flaska singelmalt whisky, finare congac, årgångsviner och andra lyxvaror.

 9. FY FAN! Han måste AVGÅ! Ingen SLÖSAR med skattebetalarnas PENGAR på detta VIDRIGA sätt. AVGÅ eller SPARKA HONOM. För Gud skull LÅT HONOM ITE KOMMA UNDAN MED DETTA!

Kommentera