Fler och fler rånas i sina hem

BROTTSLIGHET. Fler och fler fall av personer som rånas i sina hem gäckar polisen i norra Stockholm. Rånarna är ofta ute efter bilar och det är framförallt den typen av rån som polisen nu lägger extra resurser på att utreda.  Vi ser en ökning och det är ett jättestort problem, säger Jonas Lund, operativ samordnare på polisen till Mitti.se.

Det hände i Upplands-Bro i slutet av oktober. En familj låg och sov när ett fönster plötsligt krossades. Maskerade rånare bröt sig in – de misshandlade mannen, äldste sonen och en gäst.

Det hände i Täby kyrkby för ett par veckor sedan. Två män klädda i gula reflexjackor knackade på hos en kvinna i 70-årsåldern. Männen band fast henne och länsade lägenheten på värdesaker.

Det har hänt i Sollentuna och Danderyd, i Upplands Väsby och Järfälla, Södra Ämterud och på många andra platser.

Vanligt folk som hänsynslöst rånas i sitt eget hem.

Vi har folks som rånas på sina bilar, en gravid kvinna rånas på sin bil med en kniv riktad mot sin mage, bilrån har blivit vanligt över hela landet.

Äldre kvinnor och män rånas och misshandlas nästan dagligen.

Det blir i bästa fall några rader i tidningen, tidigare när sådana här brott var sällsynta hade de varit förstanyhet i ett par dagar och politiker hade diskuterat dem. Nu är det nästan tyst.

-Pettersson undrar varför våra politiker, journalister, polisen och andra syltryggar, inte för ett jävla liv och talar om sambanden, att det är människor med utländsk bakgrund som i de flesta fall utför den här typen av brott och som förstör vårt land, det är dubbelt jävligt eftersom det drabbar offren, hela samhället och inte minst hederliga invandrare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “Fler och fler rånas i sina hem

  1. Varför tar inte affärer ansvar för att den som handlar har ingen bakom ryggen för att kolla ev. kod till bankkort.Måste de tillta rånarna att stå bakom ryggen på dem ? Något ansvar anser jag att personalen kskall ta. Sätt en linje typ hit men inte längre för dem som står i kön!

  2. Och nu när julhandeln kommer igång,hur många bilar kommer att länsas med julklappar, hur många fick -och väskstölder sker. Hur många butiksrån? Hur många inbrott både i företag och enskilda hem?
    Vi är inte fredade någonstans mera! Och politikerna lullar vidare om hur rasistiska vi är ! Och mera pengar till flyktingar och den övriga gruppen som har cementerat sig i landet , där de lever som kungar utan att göra en dagsverk. Och till råga på allt ,skrattar de åt oss ,idioter som försörjer dem.
    Återigen ; Jag är så lycklig att Annie inte lyckades.

  3. Ja,och fler och fler äldre sökes med alla medel luras och bedragas,av nya befolkningen. Därtill under rädsla överväga,om de skall våga ge sig ut på gatorna/parkerna i sina hemorter.
    Detta importerade pack tycks just nu specialiserat sig på överfall och rån av åldringar. Dagligen kan vi läsa om väskryckningar och ryckningar av halsband m.m. Gemensamt är att dessa liksom många andra för landet nya brott,sker med hjälp av mopeder.
    Hur vore det med hårda straff,för sådana nesliga brott ?
    Omedelbar utvisning är väl det minsta som kunde begäras ?

  4. En utveckling som jag har varnat för länge! Vi har bara sett början på detta!

    Typiskt dumsvensken att tro att man kan sitta hemma med huset fullt av prylar, pengar och döttrar utan risk!

    Inom några år kommer pöblar att dra fram i dom svenska villaområdena och plundra, mörda och våldta utan att polisen har resurser att ingripa!

    Grannarna skrattade åt mig när jag byggde ett säkerhetsrum i källaren.

    Tyvärr kommer vi att få se vem som skrattar sist!

  5. Tar man hit folk med kriminell läggning kan man inte förvänta sig något annat, dessutom skiljer de ut sig med att vara FULLSTÄNDIGT hänsynslösa jämfört med ”traditionella” svenska inbrottstjuvar.
    All sådan här info borde postas direkt till Löven, Reinfelt + alla andra som orsakar denna förstörelse av Sverige!
    Höj straffet för inbott i bostäder upp till Livstid!

  6. Finns det några signalement ?
    Om inte så är det tveksamt om brott begås eller har begåtts.
    Vad säger och tycker den nya osynliga och förmodligen högavlönade rikspolischefen ?

  7. Vi har så mycket ”utmaningar” i Sverige, nu för tiden.

    Så pass att vi inte ens hinner med att åtgärda dem eller ens diskutera om dem.

    Vi kanske skulle säga problem istället, för att något ska hända och fler ska reagera?

    Utmaningar samlar man på, problem löser man.

Kommentera