Anders Lindberg, SSU, islam och makt


MEDIA. Socialdemokraten och Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg är svårslagen. Idag handlar hans ledarkrönika om SSU Skåne och muslimerna i ledningen. 

När herr Lindberg ringer runt till olika personer med insyn blir det snabbt uppenbart att detta varken handlar om religion eller politik. Det är i första hand en ganska traditionell SSU-maktstrid – men med otraditionella aktörer och därmed nya argument.

I den styrande falangen ingår personer som har gjort homofoba och antisemitiska uttalanden.

Samtidigt väcker konflikten även frågan om hur Socialdemokratin ska hantera organiserad religion.

-Pettersson är långt ifrån lika kunnig som herr politiske chefredaktör herr Lindberg men kan ändå inte undgå att ställa frågan.

  • Anders, är inte religion och politik just en fråga om makt?
  • Anders, du nämner organiserad religion, är inte det en ideologi som kallas islam som talar om i detalj hur den troende ska leva, som står för lagarna och ett lands styrelseskick?
  • Varför samarbetar Socialdemokratin med islam trots att partiets första program från 1889 slog fast att religion är en privatsak?
  • Anders varför skriver du så mycket strunt?

Islam är en ideologi, islam är röster och S hoppas att de muslimska rösterna ska ger er makt, men vad händer när muslimerna inte röstar som du och dina S-polare vill?

Anders fattar du inte att allt handlar om makt. Islam och muslimerna vill ta över makten i SSU, sedan S, sedan i landet…du har tre barn vad jag vet, tänker du aldrig på deras framtid?

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Anders Lindberg, SSU, islam och makt

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: