Tio-åring nära att bli mördad i gänguppgörelse

BROTTSLIGHET. I dag inleddes rättegången i Södertörns tingsrätt efter dödsskjutningen i Östberga sommaren 2017. Enligt åklagaren har mordet på en 21-åring, som en 35-årig man står åtalad för, kopplingar till en gängkonflikt.

Bilden visar spårsäkring, platser där DNA-prover togs

Det var den 15 augusti 2017 som gärningsmannen sköt in i en personbil i ett garage i Östberga i södra Stockholm. Två av de som fanns i bilen skadades och en av dem, Rebaz Karwan, avled av sina skador senare samma dag. Nidal Osta träffades i benet. Ytterligare två personer var vid bilen som blev beskjuten. En av dem var ett då 10-årigt barn.

Åklagaren menar att mordet har kopplingar till den gängkonflikt som pågått i flera år mellan Östberga och Bredäng i Stockholm.

Den misstänkte, Lucifer Jakobsson, född 1983, står åtalad för mord, tre fall av mordförsök och grovt vapenbrott. Han förnekar alla anklagelser.

Södertörns tingsrätt, målnummer B 7951-18

Pressmeddelande från åklagaren

-Pettersson noterar att den misstänkte troligen är svensk och det är ovanligt i dessa kretsar, de skjutna har dock den vanliga bakgrunden…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

4 thoughts on “Tio-åring nära att bli mördad i gänguppgörelse

Kommentera