Afrosvenskar diskrimineras på svenska arbetsmarknaden enligt SVT som har en kvinnomisshandlande afrikan som exempel

RASISM OCH MEDIA. SVT sände nyligen ett inslag om en ny rapport från Länsstyrelsen Stockholm med titeln ”Antisvart rasism och diskriminering på arbetsmarknaden”. Rapporten lyfter fram att afrosvenskar har svårt att få arbete i Sverige även när de har bra meriter. 

SVT nämner dock inte att en av rapportens författare, Mattias Gardell, är en vänster extremism, anarkist och i varje fall tidigare haft kopplingar till AFA samt en springpojke för politisk islam. Gardell har fått Leninpriset, varit med på Ship to Gaza och gång på gång försvarat islam.

SVT säger heller inget om att Kitimbwa Sabuni, ”processledare på Länsstyrelsen” är talesperson för Afrosvenskarnas riksförbund (ASR) och Muslimska mänskliga rättighetskommittén (MMRK). Han har argumenterat för att muslimers mänskliga rättigheter kränks i Sverige, och att islamiska organisationer borde få högre statsbidrag. Sabuni var drivande i den så kallade Tintingate, när han ville plocka bort samtliga Tintinalbum från barnavdelningen på Kulturhuset i Stockholm, samt menade att all kritik mot censuren visade på ”den vita tyckarelitens makt över Sveriges offentliga samtal”.

SVT lyfter som exempel på rasism fram den ivorianske medborgaren Ley Ipko. Herr Ipko hävdar i inslaget att det är på grund av diskriminering som han inte lyckas få ett jobb, och att det är ett systemfel i det svenska samhället. Han säger att ”han gör sitt bästa” och undrar ”hur lång tid ska jag vänta på att få det här jobbet?”.

SVT glömmer dock nämna att herr Ipko är dömd för kvinnomisshandel och i min värld kan det var anledningen till att afrikanen inte får ett arbete. Sedan tycker inte jag att Ley Ipko ska kallas afrosvensk, han är medborgare i landet Elfenbenskusten och afrikan.

Kan inte Ipko skaffa sig en försörjning bör han åka hem och skaffa sig ett jobb och ta de skatteförsörjda kommunistiska islamisterna med sig.

Läs mer på Nya Tider…

Om Mattias Gardell på bloggen…

Om Kitimbwa Sabuni på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

25 thoughts on “Afrosvenskar diskrimineras på svenska arbetsmarknaden enligt SVT som har en kvinnomisshandlande afrikan som exempel

 1. Det är bara en tidsfråga hur länge arbetsgivare själva får rekrytera. Snart är det lagstadgat att alla företag måste ha minst två negrer och fyra muslimer.

 2. Jag orkar inte mer. Afrikaner som kommer till Sverige med ambition att studera o jobba och ta seden dit de kommer blir inte dikriminerade, det är bullshit. De som hamnar utanför har säkert varit utanför ”hemma” i africa också och inte välkomna. Och eländet sprider sig som en cancer. Även här i Thailand ropar man nu ”rasist” till vår immigration polischef kallad ”big joke”. Anledningen är att när de gör tillslag mot illegala immigranter och kriminella grupper så är det ofta en hoper av svarta oftast men inte alltid yngre män som inte har visum och lever på att smuggla o sälja droger, callcenter scams mm. För detta får han ta skit men han är populär för han får jobbet.
  gjort.https://www.thaivisa.com/forum/topic/1035558-big-joke-having-a-big-effect-on-bangkok-transnational-crime-as-thousands-of-africans-arrested/

 3. Fler o fler arbetsgivare kräver ett utdrag ur belastningsregistret innan anställning. Så jag tror inte det beror på hudfärgen som många negrer sorteras bort.

  Sen är jag osäker på om hudfärgen spelar någon roll när man begår brott, men då kommer man in på det där som inte får diskuteras, afrikaner, IQ o våldsbenägenhet…

 4. Jag tror inte att islamister också är kommunister. Två oförenliga ideologier.
  Kommunism är en ideologi som spårat ur.
  Och islam är en religion, som liksom andra religioner vill att alla skall följa deras regler.
  Sen finns det väl en och annan som bara är tvärs och vill vara nått som de flesta ogillar.

 5. ”Opartiska” SVT Skapar sina ”nyheter” via sitt agenda-upplägg. Ipko har naturligtvis ingen ambition att börja jobba, när han kan dra sig fram på bidrag och mer lönsamma verksamheter som inte lämpar sig för dagsljus. Dessutom är det ju så att de flesta potentiella arbetsgivare bör/måste göra en sökning i belastningsregistret för att vandels-pröva. Tycker mig känna igen upplägget från kuppen mot den RödaKorset- ideellt frivilligt arbetande damen som kränktes så pass att hon inte orkade leva längre. Om SVT hade satsat på att uppfylla avtalet om opartiskhet, så hade kanske licensbetalarna stannat kvar och propaganda-skatten ej behövt införas.

 6. Vad i helsike är en ”afrosvensk”??
  Ännu ett nytt och helt onyttigt påhittat ord från den byråkratiska verkstan på något som inte alls existerar i verkligheten!
  Antingen så är man svensk, kines, neger eller av annan ras!
  Tröttsamt och mycket irriterande med alla dessa nya och helt värdelösa ”ord” som numera florerar i landet.
  En spade är alltid en spade och inget annat!

 7. Han har en examen som inte är efterfrågad på den Svenska arbetsmarknaden. En svensk i samma sits får heller inte jobb, så det är knappast fråga om rasism.

  (Han han har en examen i internationella relationer eller något liknande från ett Franskt universitet, om jag minns rätt. Svenska diplomater tillsätts efter trogen tjänst mot regimen, inte pga examen, har jag hört.)

 8. Jag förstår inte varför inte SVT anställer fler afrosvenskar. Jag förstår inte vad SVT har emot afrosvenskar.

 9. Rätt Tore, som bygglärare så den ende jag hade problem med var en ”afrosvensk” han stod helst och titta på med händerna i fickan, så han fick jag hämta hem från tre praktikplatser på ca tre månader och var de snälla och hade tålamod med honom

 10. Det är så bekvämt att åtnjuta de vita förtryckarnas välstånd, samtidigt, som man kan beskylla dem för rasism.

 11. Det finns inget som talar för att Afrikaner har några konkurrenskraftiga meriter i förhållande till SVENSKAR. Och visar de upp sådana är de sannolikt FALSKA! Dessutom kan de inte ens språket.

Kommentera