Om kommentarer igen


Jag får då och då mejl om att kommentarer försvinner, oftast beror det på tekniken och vårt spamfilter. Läs Om kommentarer. När du surfar på internet lämnar varje besökt plats information i datorns cacheminne, det kan vara en anledning till att dina kommentarer fastnar i spamfiltret. Du kan behöva tömma cacheminnet när det är på väg att bli fullt och oavsett om det är anledningen så kan det vara bra att tömma minnet på Cache, cookies och historik regelbundet. 

I Sverige har vi åsikts- och yttrandefrihet som är grundlagsskyddad. Det innebär inte att man får skriva vad man vill överallt. På den här bloggen bestämmer jag vad som får skrivas.

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Tänk på att kommentarer som innehåller tre heller fler länkar placeras i vänteläge. Detta för att spamkommentarer ofta innehåller många länkar.

Du får vara anonym, men det är inte tillåtet att använda någon annan persons riktiga namn eller en signatur/alias som redan är upptagen.

Visa respekt, identifiera dig, även om du är anonym.

Vi har några personer som hela tiden byter signatur, varför är oklart, de kan skriva vettigt under en signatur och ovettigt under en annan. Ser jag det raderar jag allt. Håller er till ett alias.

Diskutera sak, inte person, håll dig till sakfrågan, personers kön och utseende har sällan betydelse.

Trakassera, håna eller hota aldrig någon, även om syftet är att få den andra att sluta upp med detsamma. Tänk också på att ironi funkar ganska dåligt i text, och oftast läses som en sanning. Där ska det erkännas att jag är dålig, som ofta är ironisk.

Är du rejält förbannad över något, skriv inte direkt, ta en kopp kaffe och tänk efter.

Vi har då och då ”Troll” på besök, det är personer som fysiskt är vuxna men mentalt är barn, de skriver enbart för att irritera och byter åsikter för att skapa konflikter. Tig ihjäl dem.

Försök hålla er till ämnet i inlägget ni kommenterar.

Skriv inte sådant som du inte kan säga offentligt.

Mejla mig om det är några frågor, ska jag försöka svara…

Pettersson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


3 responses to “Om kommentarer igen

 • valentin

  Hur tömmer man cacheminnet?

  Gilla

  • Stenbock

   Tryck uppe t.h. på bildskärmen på de tre (3) streck som kallas ”Hubbe”.Dessa innehåller dina favoriter,läslista,historik m.m.
   Tryck därefter på ctrl-knappen samtidigt som du håller ”H”-knappen nere… Och du skall se att det kommer fram allt du sysslat med !
   Sen är det bara att trycka bort det hela på X-en. Lycka till !

   Gilla

 • Argus

  Bra råd!

  Jag kan komplettera med att om du använder privat läge, kallas ibland inkognito, kommer cachen att rensas när du avslutar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: