Om hur människor riskerar livet för att rädda sin kultur


KULTURARV. Kultur är inte bara dans, konst eller sång. Det kan exempelvis vara en stad, en plats eller ett hus som skapar minnen och blir starkt kopplad till ens identitet. Kulturen är en del av ens själ. Kultur skapar en sådan kraft att den för många är värd att dö för, berättar Khazar Fatemi. 

Bild från Bollnäs.se

Idag föreläste Sveriges Televisions utrikeskorrespondent Khazar Fatemi för knäpptysta niondeklassare och lärare på Kilafors skola. Hon berättade mycket gripande om sina egna erfarenheter av kulturarv och vad det betyder för människor värden över.

Khazar Fatemi är född i Iran och uppvuxen i Afghanistan där hennes familj levde under falsk identitet i åtta år på grund av dödshot innan de flydde till Sverige. Det var inte förrän då hon fick reda på sina föräldrars riktiga namn. Nu är det är 25 år sedan hon kom hit. Idag lever Khazar sin dröm; att få resa runt om i världen och ta reda på vad som händer där för att sedan berätta om det för oss. Om människors öden och om hur människor riskerar livet för att rädda sin kultur.

Läs vidare på Bollnäs.se… 

-Pettersson tycker att tankarna om kulturarv som Khazar Fatemi har låter sunt och klokt. Problemet är att när svenska Sverigedemokrater och andra nationalister pratar om kulturarv så kallas de rasister, nazister och islamofober och det påstås att det inte finns någon svensk kultur.

Ännu så länge behöver inte svenskar dö för sin kultur, men det kanske kommer…Tack, Khazar Fatemi, berätta detta för dina chefer på SVT, berätta om Bollnäs och Sveriges kultur och att den är värd att dö för, berätta att Sveriges kulturarv är nyckeln till framtiden i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


11 responses to “Om hur människor riskerar livet för att rädda sin kultur

 • MartinA

  Oavsett vad hon säger så är hon inte mer släkt med mig för det. Hon hör inte hemma här.

  Gilla

 • Mm

  Åka runt i världen, hon kan väl börja gräva där hon står o går. Varför tror hon att vi får det bättre med vår kultur som vi haft i tusentals år bara för att hon och resten kommer hit och drar med sig skiten från sitt land.

  Gilla

 • centurion

  Om det nu inte existerar någon speciell svensk kultur, så bör det väl i rimlighetens namn inte finnas några andra nationers kultur heller. Och hur kan vi då ha begåvats med en mix av andra länders kulturer när de ju, de facto, alltså icke ens existerade………….Hupp !

  Gilla

 • MartinA

  Sverigedemokraterna är inte nationalister, de är statsfascister. De erkänner inte ens att vi svenskar finns. För dem är svenskar ett beteende, inte ett folk.

  Gilla

  • Ruth Magnusson

   Stackars liten Martin. Vad är ditt problem? Lätta ditt hjärta så blir allt så mycket bättre. Då slipper du hända här och hata. Sådant mår man inte bra av nämligen.

   Gilla

 • Tore

  Hennes dröm har blivit våran mardröm, Sverige är hela världens kriminellas dröm.Hon berättar för oss om andras kultur och kampen för den.
  Jag skiter i andras kultur jag bryr mig bara om min kultur.

  Gilla

 • Den oanständige

  Efter att ha studerat vårt land med vilket annat land som helst på denna planet. Slutsatsen blev: världens bästa själförstörande land. Grattis till titeln.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: