Gränsövergång till Gaza hålls öppen trots raketattacker


MELLANÖSTERN. Ni vet det område som tidigare tillhörde Egypten och innan dess Osmanska riket och en massa andra härskare gen årtusenden men aldrig varit ett palestinskt land, det har faktiskt aldrig tidigare i historien funnits ett palestinskt folk. 

Nåväl, området kallas Gaza och hålls i total blockad av Israel enligt SVT och andra medier trots att Gaza även har gräns till Egypten. Gaza skulle kunna vara ett paradis vid Medelhavets kust med ett annat styre.

Sedan i söndags kväll har arabiska terroristgrupper avfyrat fler än 460 raketer och granater mot södra Israel med dödsoffer, många skadade och stora skador som följd.

Trots raketattackerna mot Israel har gränsövergången Kerem Shalom, alltså den som inte finns enligt SVT, öppen som normalt.

35 lastbilar med gas och bränsle och hundratals andra lastbilar med humanitärt materiel levererade sina varor till Gaza. Kerem Shalom är den huvudsakliga gränsövergången för bränsle och andra varor mellan Israel och Gaza.

Jerusalem Post 

Al Jazeera visar en sida av Gaza som västerländska medier aldrig gör…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


7 responses to “Gränsövergång till Gaza hålls öppen trots raketattacker

 • kloppan

  Varför skulle det aldrig ha funnits ett palestinskt folk?

  Gilla

  • Pettersson

   Därför att tidigare kallades alla som bodde i området för palestinier. Alltså muslimska araber, kristna araber, judar, druser, samarier och någon grupp till. Det var efter kriget 1967 som begreppet började användas av de muslimska araberna i samband med att de började drömma om ett eget land, som många tycker att de redan har och det landet kallas Jordanien.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad är utrikesminister Margot Wallströms kommentar om läget i Gaza ?

  Gilla

 • Jørgen

  OT!
  Dom som klagar på hälso och sjukvård kolla här
  https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/petru-pastod-att-han-pluggat-till-sjukskoterska-jobbade-som-honsuppfodare
  Hur tror ni pk nördar att det är då med ”kompetensen” hos horderna av ”flyktingar” tex från Syrien som Löfven kallade läkare, ingenjörer, ekonomer, advokater, raketforskare, pensionsräddare mm mm? Tycker mig sett att Lex Maria anmälan ökat märkbart dom senaste åren då speciellt under Riksdans Svetsargarnityr..

  Gilla

  • Stenbock

   Jörgen:
   Påstås att ett 60-tal fall,blivit tillsatta med sådana berikare inom sjukvården.Tydligen har dessa suttit klippt och klistrat tillsammans sina betyg och utbildningscertifikat.Ingen ansvarig har vågar protestera,med tanke på att beskyllas vara ”rasist”….
   Påstås dessutom,som du skriver att det varit lantarbetare, (läs kamel/getaherdar) lastbilschaufförer och en och annan marknads-gycklare !!
   Lägg då till alla de ”läkare” som Sossarna påstår vara invandrade,och ni har en klar bild av Abzurdiens berömda vårdapparat !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: