Tystnadens kultur på lokaltidningen

MEDIA. Ni vet att jag startade bloggen för att det var svårt, nästan omöjligt att framföra sina synpunkter när det gäller kritik mot invandringen och islam i insändare och debattartiklar i lokaltidningen men även i andra medier. Däremot var det inga problem att kritisera skatter och annat. 

Det märkliga med detta är att den ”sjukdomen” drabbade landets samtliga medier ungefär samtidigt, innan valet 2010 när det framkom att Sverigedemokraterna kanske skulle komma in i riksdagen. 

Det skapades en tystnadskultur hos media, inte minst på vår lokaltidning Södermanlands Nyheter där man år efter år vägrat att ta upp nackdelar med asylinvandring och den överrepresentation invandrarna har som brottslingar.

För många år sedan skickade jag nedanstående diagram till Roger Sundberg som då var kriminalreporter på SN. Han svarade att det var intressant och slängde det troligen i papperskorgen, troligen på order av den förre chefredaktören. Det blev i varje fall ingen artikel, speciellt intressant blir det när man jämför ökningen av antal invandrare i länet som på ett ungefär följer den röda kurvan.

 

Nåväl, när det gäller invandrares brottslighet har det i princip rått ”Tystnadens kultur” sedan 2009-2010, innan dess gick det bättre att få in insändare, men i samband med att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen blev det tyst, lite bättre har det blivit men det är fortfarande inte bra. SN och många andra tidningar vägrade ta in invandringskritiska insändare och tro mig, jag har försökt många gånger.

-Pettersson har sparat några hundra insändare som ratats av lokaltidningen, med datum jag skickade dem, många av dem är fortfarande aktuella och de bryter vad jag kan se inte mot några lagar eller etniska regler. Jag kommer då och då att publicera en och annan här.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

3 thoughts on “Tystnadens kultur på lokaltidningen

  1. Jag har bara ett ord att säga när det gäller den usla tidningen Södermanlands Nyheter: Avskyvärd!

  2. Det har inte undgått någon att Sveriges pappersmedia och etermedia fungerar som regeringens propagandaapparat som i vilken diktatur som helst.
    Den stora frågan är bara vem som styr vem? 80% av västmedia ägs av sex familjer. Är det dom som styr regeringen, eller är det media som är medlöpare till regeringen? Vi får fråga Lars Bern, han är en vis man.

Kommentera