Stäng

Herr Aljamal och SN

INSÄNDARE. En herr Salah Aljamal tillåts i en något svepande insändare i Södermanlands Nyheter (6/11) framföra grova personliga anklagelser mot Tommy Pettersson som driver Petterssons blogg, (i insändaren kallad ”Bloggaren från Oxelösund”. Med SN:s goda minne påstår insändarskribenten att Tommy Pettersson och hans blogg trakasserar och hotar såväl herr Aljamal själv som Annelie Danling Brash, lärare och ansvarig för nyanlända vid Nyköpings högstadium. Till och med beskriver herr Aljamal hur barnen utsätts för trakasserierna.

Huruvida herr Aljamal, som det förväntas av en samvetsgrann medborgare, polisanmält de allvarliga och brottsliga händelserna han så målande beskriver och påstår att ”Bloggaren från Oxelösund” står bakom framgår inte av insändaren. Herr Aljamal tycker kanske det är enklare att förtala och smutskasta ”Bloggaren från Oxelösund” i en tidningsinsändare än att tvingas underbygga sina anklagelser i domstol. Det närmast komiskt är också att herr Aljamal i sin insändare gladeligen förtalar och smutskastar på samma oacceptabla sätt som han menar görs av ”Bloggaren från Oxelösund”.

Det står nog klart för alla läsare att herr Aljamals insändare självklart inte skulle ha tagits in i den utformning den nu oredigerad publicerades i SN. Men på SN tycks den viktiga, inte minst på insändarsidan, redigeringsfunktionen borttagen vilket gör det fritt fram för kränkande personliga påhopp på bekostnad av själva sakfrågan. Högst märkligt är även att SN godkänner att herr Aljamal i sin insändare använder Annelie Danling Brash som exempel på en person som är utsatt för påstådda trakasserier från Petterssons blogg, samtidigt som SN sedan kräver att Petterssons sitt genmäle stryker Annelie Danling Brashs namn! Hur SN får den logiken att gå ihop är svårt att begripa. Det är väl ändå rimligt att den som svarar för genmälet också ges möjlighet att kommentera det exempel som den som skrivit inlägget använt sig av!

Avslutningsvis bör nog SN förtydliga vilken policy som gäller vad avser tidningens nyhetsförmedlingen kontra ledar-, opinion- och insändarsidorna. Som framgår av Petterssons redogörelse här på bloggen är det chefredaktören Anna Falk som hanterat Petterssons genmäle. Brukligt och av hävd inom media i Sverige är annars att det är en tydlig rågång mellan nyhetsredaktion som leds av en chefredaktör och ledarredaktion som har sin egen chefredaktör eller politiska redaktör och ansvarar för allt så kallat tyckarmaterial. Den ordningen råder tydligen inte på SN.

I så fall en uppseendeväckande förändring – och nyhet!

Anonym

6 reaktioner på “Herr Aljamal och SN

 1. Jag brukar titta till Petterssons blogg flera gånger om dagen och har gjort så i många år.

  Konstigt att jag har inte en enda aning om vem denne Aljamal är!

  Om han nu smutskastas här!

 2. Grattis Pettersson och alla Sverigevänner!

  Nu har Södermanlands Nyheter givit vår favorit Petterssonsblogg.se gratisreklam igen!

 3. Vet inte Pettersson att det värsta man kan hota med i Sverige är sanningen? Och då förstår jag att Pettersson har hotat många.

 4. Vi studerar namnen:

  ”Namn” 1: Salah Aljamal
  Namn 2: Tommy Pettersson

  Slutsats: Tommy är bättre än Salah.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: