Fler än väntat ägnar sig åt våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet


BROTTSLIGHET. Brutalt våld, droger och ekonomisk brottslighet, en rapport från Institutet för framtidsstudier visar att totalt drygt 15.000 person ägnar sig åt organiserad brottslighet. 

Forskarna har fått ta del av unika kartläggningar från både polisen och Säkerhetspolisen om personer i den våldsbejakande extremistiska miljön och personer som ägnar sig åt organiserad brottslighet. Dessa anonymiserade personuppgifter har sedan jämförts mot misstankeregistret där personer som misstänkts för brott förekommer. Uppgifterna har även korskörts mot Bolagsverket, Statistiska centralbyrån, Socialstyrelsen, Rättsmedicinalverket och kommunala förtroendemannaregister.

Totalt handlar det om 15.244 personer som har haft fullständiga personnummer. Det var ett större antal från början men 1.817 individer har sorterats bort för att de saknade fullständiga personnummer!

 • 67 procent är födda i Sverige men en majoritet har rötter i andra länder, antingen genom att själva vara födda i ett annat land eller har någon förälder som är det.
 • 92 procent har klarat grundskolan. Nära hälften har klarat gymnasiet och över 8 har eftergymnasial utbildning eller högskoleutbildning. 

Ny rapport om organiserad brottslighet och våldsbejakande extremism. Publiceras klockan 12 den 12 november.

-Pettersson är imponerad av forskarnas slutsatser och är övertygad om att regeringen om vi får någon, kommer att ta krafttag och tillsätta en utredning.

 • För att minska den här miljön behöver de här individerna lagföras.
 • Uppklarningsgraden för grova brott som begås av de här personerna måste höjas.
 • Samhället måste ”kavla upp ärmarna”.

– Om vi inte gör något, hur kommer det då bli om fem-tio år? säger Amir Rostami en av forskarna bakom rapporten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


4 responses to “Fler än väntat ägnar sig åt våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet

 • Kenth Andersson

  Drygt 15.000 är bara toppen på isberget, vad är mörkertalet i dagens och etablissemangets s.k trygga mångkulturella Sverige ?

  Gilla

 • nosferatu

  Intressant att den autonoma vänstermiljön domineras av mer utbildade extremister. Utbildade, men ändå kriminella.
  https://www.svt.se/special/extremism-och-organiserad-brottslighet-i-sverige/

  Gilla

 • Kent

  Om nu den politiska makten mot all förmodan skulle besluta sig för att få ordning på den grova organiserade brottsligheten så kommer det att betyda att flera fängelser måste byggas även om man utvisar alla som är möjliga.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Kommer aldrig att ske i Sverige med en framtida S-ledd regering som stöds av kommunisterna, MP, C, L och förmodligen även av de två hycklande partierna M och KD som nu drömmer om att eventuellt kunna bilda regering tillsammans !
   Spänningen fortsätter i begåvningsreservens politiska svenska sandlåda.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: