Anders Lindberg har glömt vad socialism och unioner gjort


KOMMUNISM. Socialdemokraten och Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg har glömt historien. I går publicerade Aftonbladet en ledare där herr Lindberg ondgör sig över nationalismen i bland annat forna Jugoslavien. Där skyller Lindberg krigen i Jugoslavien på ärkepesten nationalismen. 

Det verkar som Anders Lindberg glömt eller saknar kunskap om att Den socialistiska federativa republiken Jugoslavien bestod av delrepublikerna Serbien, Kroatien, Slovenien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro och Makedonien, samt av följande folk: makedonier, serber, montenegriner, bosniaker, kroater och slovener. De jugoslaviska krigen var ett resultaten av att kommunister försökte göra mångkultur till ett.

Andra världskriget berodde på det första, och ytligt sett på nationalstater, men dessa stater hade bildat förbund. Österrike-Ungern, Italien, Osmanska riket och Tyskland på ena sidan och Ryssland, Frankrike och Storbritannien. De gav på papperet de inblandade nationerna trygghet men innebar i verkligen att eftersom länderna lovat att försvara varandra att en gnista i ett hörn, skotten i Sarajevo, drog igång ett världskrig.

-Pettersson misstänker att herr Lindberg om han letar kommer att hitta betydligt fler exempel på socialismens misslyckande än nationalismen och om han rotar tillräckligt djupt så inser han att islamismen som ligger bakom 80-90 procent av de väpnade konflikterna på jorden i grunden vill krossa nationalstaterna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


15 responses to “Anders Lindberg har glömt vad socialism och unioner gjort

 • Nya tankar

  Just det! Hade den serbiska kommunistregimen, tollererat den nationalistiska frigörelsen, hade det inte blivit några krig i denna region. Det är inte nationalismens, eller rasismens fel heller den för delen att det blir krig. Utan MÅNGKULTURSOCIALISMEN. Det är den som är grund orsaken till alla konflikter och krig. Kan även med ett annat ord kallas NAZISM.

  Gilla

 • Sissi

  Fråga Lindeborg om Israels nationalism och om att landets ledare tydligt sagt nej till invandring pga att man vill bevara sin kultur och etnicitet. Skulle vara kul veta vad herr Lindeborg säger om det….

  Gilla

 • Sissi

  Forna Jugoslavien ”balkaniserades” pga att Göobalisterna ville stycka upp landet,sådana försök görs ständigt i Europa bla i Storbritanien och Spanien. Metodiken kallas för ”divide & conquer” ett gammalt recept som de använder

  Gillad av 1 person

 • Thomas

  Anders L är ärkepesten själv.

  Gilla

 • Torleif

  Nationalism har alla länder. Det är nästan lika naturligt som luft.

  Gilla

 • Billy Boy

  Anders Lindberg ”glömde” av någon anledning att berätta följande:

  Slobodan Milošević var Serbiens president 1989–1997 och Jugoslaviens president 1997–2000. Han ledde Serbiens …

  … SOCIALISTISKA PARTI (SPS) …

  … från dess grundande 1990. Milošević var en mycket auktoritär ledare och anklagades av det internationella samfundet för att ha förbrutit sig mot internationell rätt under sin tid vid makten.

  År 2001 åtalades Milošević av FN:s krigsförbrytartribunal för bland annat krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten under Bosnien- och Kosovokriget. Han avled dock innan rättegången avslutats. Den 24 mars 2016 meddelade domstolen, att det inte fanns tillräckligt med bevis för att fälla Milošević för krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Slobodan_Milo%C5%A1evi%C4%87

  Det var således den SOCIALISTISKE presidenten Slobodan Milošević som bar huvudansvaret för över 100 000 människors död och miljoner på flykt, många för att aldrig återvända. Europa hade åter upplevt koncentrationsläger och folkmord, åter bevittnat massvåldtäkter och krigsförbrytelser.

  Gilla

 • S Eriksson

  Vill gärna ha svar på frågan vad är egentligen oberoende socialdemokratisk?

  Gilla

 • Jack

  Jag skulle vilja påpeka att globalisterna kontra nationalisterna är vår tids största fråga!
  Eller alla de politiker och övriga okunniga som springer de globala företagens ärende kontra de som vill behålla makten i respektive länder.
  De globala företagen verkar agera helt opolitiskt, men med företagsekonomisk vinstmaximering som ledstjärna.
  Ställ er följande fråga. Hur kommer det sig att vi inte har haft någon reallöneökningar på 30år, men börsen har gått som tåget, med några hackiga år som undantag. Nu senast har börsen gått upp i 10 år. Hur många procent av Sveriges befolkning har fått reallönehöjning?
  Svar: företagsledare och chefer inom näringslivet, politiker och offentliga chefer som inte har någon hut i kroppen. Men vanliga knegare har i bästa fall fått en lön som gått jämt upp med inflationen. Tror det är en slump?
  Det är såna som Anders Lindberg som springer Globalisterna ärenden, möjligen utan att han förstår det själv.

  Gilla

 • Macke

  När kommer Aftonbladet med deras Röd- röde Anders Lindberg ta upp, som vad SvD med deras Per Gudmundsson har gjort i sin ledare.

  Per Gudmundson:
  Så infiltrerades Socialdemokraterna av Muslimska brödraskapet

  Inledningen börjar med:

  ”Den 15 juni 1994 fick Socialdemokraterna ett erbjudande. ”Vår politiska kommitté har haft bra dialog med andra partier men beslutet var att stödja socialdemokraterna”, hette det i brevet. ”Våra religiösa ledare har uppmanat alla deltagare i Fredagsbön att gå till vallokalerna den 18 september och rösta, de har meddelat att det finns inte något som hindrar muslimerna från att ge sina röster till socialdemokraterna som i tal och skrift försvarar de svaga i samhället.”

  Undertecknarna representerade Sveriges Muslimska Råd (SMR), Sveriges Muslimska Förbund (SMUF), Förenade Islamiska Föreningar i Sverige (FIFS), Islamiska Förbundet i Stockholm, samt en lång rad anslutna underföreningar, som man påstod tillsammans ”betjänar mer än 75 000 personer med muslimsk bakgrund”.
  https://www.svd.se/sa-infiltrerades-socialdemokraterna-av-muslimska-brodraskapet

  Gilla

 • Punto

  Den mannen håller kurser på Bommersvik för andra sossar.

  Gilla

 • Kent

  Framförallt så glömmer Anders Lindberg och andra av hans gelikar att upplysa om att det i forna Jugoslavien finns stora grupper av muslimer. Vad det innebär vet väl alla utom Anders Lindberg och hans gelikar vad det innebär.
  Tilläggas kan att i Albanien är över 70% av befolkningen muslimer trots Enver Hoxxas extrema kommunism.

  Gilla

 • Carl ekström

  Skrämmande obildad individ .

  Gilla

 • El gringo

  Är det inte så, att han vet inte och aldrig har vetat något t ex om vad den sk ”Ryska revolutionen” egentligen var?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: