Härnösand måste låna till löner, den största anledningen är asylinvandringen


INVANDRING. Härnösand är residensstad i Västernorrlands län  i landskapet Ångermanland, kommunen har drygt 25.000 invånare. Nu har Härnösands kommun stora ekonomiska problem. Checkkrediten är utnyttjad och kommunen har tvingats låna 20 miljoner till den löpande driften, alltså till löner och andra löpande utgifter, rapporterar SVT. 

Kommunstyrelsen har fått en besk ekonomisk rapport att ta ställning till. I rapporten framgår att ekonomiavdelningen under den senaste veckan arbetat med att ”förtydliga bilden om kommunens ekonomi”.

Läget beskrivs ganska tydligt av nästkommande mening i rapporten. Där framkommer att ekonomichefen tvingats låna 20 miljoner kronor för att klara löpande åtaganden.

-Pettersson ser att SVT inte nämner anledningen till den krisande ekonomin så jag försöker. Härnösand har under en lång följd av år varit på väg mot ”mångkulturens paradis” liksom många andra kommuner i landet. Kommunpolitikerna har troligen inte gjort detta av elakhet utan de har trott på att sju av åtta partier sagt att asylinvandringen är lönsam, men nu kommer facit.

Det har börjat hagla uttalanden och rapporter från kommuner över hela landet, där man tydligt deklarerar att massinvandringen slår sönder ekonomin och urholkar välfärden, då allt större resurser läggs på kostnader för invandrare, samtidigt som man skär ner på utgifterna inom välfärden.

Ändå fortsätter massinvandringen! 

När tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt i sitt tal i augusti 2014 höll sitt ”Öppna era hjärtan” tal så sa han att det inte fanns pengar till annat än fortsatt massinvandring. Reinfeldt skojade inte.

Trots etablissemanget lögner och mörkande av de enorma kostnaderna för invandringen så går det inte längre att dölja sanningen. Många års mörkläggning och censur från svensk media, kan inte dölja de kostnader som bubblar upp.

Tyvärr är inte de ekonomiska konsekvenserna av massinvandringen de enda, eller ens viktigast. Pengar är trots allt bara pengar.

Oändligt mycket viktigare är att mångkulturen och flatheten håller på att lösa upp det ”kitt” som gjort oss till en nation, mångkulturen håller på att lösa upp tilliten mellan människor.

”Länder med hög tillit har i regel en stabil demokrati, stark ekonomi, god folkhälsa, låg korruption, låg brottslighet samt en hög nivå av jämlikhet och jämställdhet” skrev Forskning och Framsteg för några år sedan.

 

Mångkulturen gör att folk får minskad tillit till myndigheter, grannar och samhället i stort.
Mångkulturen gör att det är svårare att upprätthålla gemensamma normer och värderingar i
samhället. Denna fråga är faktiskt viktigare än de extrema kostnader som invandringen
medför, men minskad tillit leder också i längden till minskat skatteunderlag och ökad
korruption. Vi importerar dessutom en kultur där lögnen är tillåten och till och med uppmuntras.

-Pettersson säger att vi är illa ute, inte bara Härnösands kommun utan hela landet. Ett land med en ekonomi som håller på att köras i botten och där tilliten är borta kommer att få jättelika problem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

.


36 responses to “Härnösand måste låna till löner, den största anledningen är asylinvandringen

 • assad

  Oavsett vem som säger vad gäller naturligtvis att det aldrig blir lönsamt med inskeppning av alfabetet och våldsutövare. Detta är en självklarhet.
  Det blir heller aldrig lönsamt med politiker som är förståndshandikappade och fega som vi har i Sverige.

  Kombinationen är extra alvarlig, fega östrogenkrakar i riksdag och regering och import av dysfunktionellt skräp.

  Apornas planet.

  Gilla

 • S Eriksson

  Intressant att Reinfeldt sa att det var ekonomiskt betungande, men att Löfven sa att det blir lönsamt på lite längre sikt.
  Fördel Fredrik, i det fallet. Det uttalandet var ovanligt ärligt.

  Gilla

 • S Eriksson

  Det är väl egentligen ännu värre om ekonomin håller på att köras i botten och man inte ens får diskutera orsakerna därtill?

  Gilla

 • Onkel Björn

  Att det ser illa ut i landet är väl ingen överdrift att säga. En som har gjort ett bra jobb och vars blogg faktiskt är värd att läsa är Thoralfs, Vilken även Pettersson hänvisar till i högermarginalen. Thoralf vänder sig dock till smålänningarna och kanske Kalmarborna i första hand, men all den statistik som han presenterar visar hur läget är i kommunerna i Kalmar län.

  Och som det ser ut där gör det förmodligen i de allra flesta kommuner runt om i landet, en del mycket sämre och andra lite bättre.

  Ska bli intressant att se hur många kommuner som kommer att höja sina skattesatser framöver.

  http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/11/06/11572279-bemot-logner-med-fakta/

  Gilla

 • Danne

  Härnösand är bara en av flera kommuner i ådalen som dras med samma problem. Kramfors har exakt samma läge där man tänker dra ner på äldreomsorgen, trots att det är invandringen som kostar pengar.

  De räknar kallt med att staten ska rädda dem, annars blir det skattehöjningar och det klarar dessa kommuner inte av.
  Men det verkar som att importen av ljugande lycksökare är viktigare än de infödda äldres behov. Det är sossestyrda kommuner som inte vill hjälpa gamla skattebetalare utan de prioriterar ljugande afghaner.

  Gilla

 • whatthefeng

  Hmmm…
  Kanske tid för att be fattigpensionärerna om ett bidrag.

  Gilla

  • Macke

   Göran Persson har redan innan tagit bidraget ifrån pensionärerna.
   Han plundrade ”bara” 258! miljoner kr ifrån AP- fonden.

   Gilla

 • ruben

  Kommunen platsar kanske in i lyxfällan i tv3? Där står de med överraskade anleten och upplever konsekvenserna av vad man själva ställt till med. Skillnaden är väl att det är skattebetalarnas pengar. Kommunen kan ju också chockhöja skatterna och då kan lyxfällan få fullt upp med att sanera ekonomier för skattetyngda Härnösandsbor. Det blir väl en häftig höjning av skatteutjämningspengar till nästa års minus-budget för Härnösand, om det då finns kommuner kvar i Sverige, som går plus och kan bidra? ”….minskat skatteunderlag, ökad korruption osv…..” Den humanistiska stormakten kräver sina offer, för det kostar att ligga på topp.

  Gilla

  • Macke

   Lyxfällan tar dessvärre enbart privatpersoner.
   Hade det varit ett företag då hade revisorerna slagit backut för länge sedan och dragit i nödbromsen.

   Gilla

 • Jack

  Reinfeldt deklarerade en inkomst på 22 miljoner för 2017. Hur mycket av dessa var mutpengar för att han spenderade 100- tals miljarder av våra skattepengar?

  Gilla

  • Ståfräs

   ca82% PK bara älskar sin gudfader och krälar gärna i rännstenen för att Schweinfeldt skall må bra, stort grattis.

   Gilla

   • Joy

    Ja, en granne, sosse, sa att Reinfeldt var en bra statsminister. Jag tappade hakan! Det är som folk är hjärntvättade eller. hjärndöda.

    Gilla

  • Pettersson

   Vad Reinfeldt deklarerade för inkomst 2017/3 vet jag inte men hans företag omsatte 22,4 miljoner och det är inte det samma som deklarerad inkomst.

   2018/3 hade omsättningen sjunkit till drygt 14 miljoner. Han har tre anställda som ska ha lön, hyror, el, resor m.m. som ska betalas.

   Reinfeldt tjänar säkert bra men skilj på lön och omsättning.

   Gilla

   • Onkel Björn

    Men det vet Pettersson att som företagare väljer man själv hur mycket pengar man ska ta ut från sitt företag.
    Man anpassar uttaget många gånger efter skattetabellen.

    Har man ett AB så är det kanske mer lönsamt att ta ut utdelning på aktierna, då skatten är lägre. Och kan man sen trixa med kapitalvinster och förluster, vilket säkert Reinfeldt kan, så blir det kanske inte så mycket kvar att deklarera.

    Vad jag har förstått har Reinfeldt rätt till inkomstgaranti från riksdagen, vilket för hans del skulle handla om ca 40.000 kr/mån. Han har dock uppgett att han valt att inte utnyttja detta utan leva på sitt företag.

    Gilla

 • Nils Dacke

  Ha ha ha, detta är bara början på fallet, många kommuner och speciellt de i relativ glesbygd kommer att stå vid konkursens rand under 2019-2020. kommunledningar i dessa kommuner tyckte det var så bra med massinvandringen för några år sedan men nu kommer notan, ungefär som att kissa på sig då det är varmt och skönt i början sen blir det snabbt kallt och fuktigt. ifall nu inte vår käre statsminister och store ledare har en okänd lösning då massinvandringen skulle vara lönsam på sikt.

  Gilla

 • Carl ekström

  Låna av özz turken ni vet.han verkar ha förbindelser, har jag läst med alla möjliga.

  Gilla

 • Tyril

  Ser dagligen mängder med feta arabkärringar av olika valörer som släpar på kassar från olika klädfirmor-oftast dyra sådana, ett rent hån mot svenska kvinnor som måste arbeta och kanske inte ens då har råd att shoppa de mängder som dessa migranter gör(för dina skattepengar).
  Gör som portugal,sluta vifta med sedelbuntar(bidrag) så slipper vi dessa lata parasiter…inom ca 2 år har 99% av dem lämnat sverige om vi sätter stop för alla bidrag till dem 🙂
  I Portugal ges inga bidrag därav 0 flyktingar-migranter söker sig dit

  Gilla

 • Torleif

  Ha, ha, ha. ”Utan invandring stannar Sverige”.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Etablissemangets egen lilla Metoo-kampanj firar 1 år denna vecka !
  I det trygga och heligt mångkulturella Sverige samlas nu PK-familjen med minister Alice Bah Kuhnke i spetsen och berättar historier.

  Gilla

 • El gringo

  Det gäller att förstå att de som styr nu inte är för det etniskt Svenska folket, vilket helst ska föröka sig så lite som möjligt och helst inte alls. Det är det som är planen med att ta hit helt främmande kulturer som BARA är här för att få bidrag i detta kalla land! Svenskarna kommer därför att få en minskad lust att sätta barn till världen medan utlänningarna förökar sig hämningslöst i jämförelse. Det är planen, Kalergiplanen, som vi nu är mitt inne i!

  Gilla

 • Billy Boy

  Just nu – Klart: Riksdagen röstar om Kristersson på onsdag

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/omrostning-om-kristersson-pa-onsdag

  Lööf (C): ”Vi vill inte sitta som gisslan till SD”

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/loof-c-vi-vill-inte-sitta-som-gisslan-till-sd

  Vem skulle vilja betala och i så fall hur mycket för att köpa ut rödluvan till friheten efter en ev. ”gisslan-tagning”?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Låna till löner, är inte massinvandring en mycket lönsam affär ?
  Måste ha hört fel.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Slutändan vi skattebetslare som får betala för allting.Vi har röstat för kaos och då blir det kaos.Väljer man en rasistisk svetsare som landsfader, sedan klistersson med tvivelaktiga lägenhetsaffärer som vill bli nästa statsminister,ja man tar sig i pannan och man undrar var är vi på väg???

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vilka vi har röstat på ett kaos ?
   De som aldrig röstat på 7 klövern har inte bidragit till dagens svenska heligt mångkulturella kriminella anarkisamhälle som vissa människor upplever som tryggt och mysigt.

   Gilla

   • Hans Nilsson

    Vi har inte bidragit med vår röst MEN vi får bidra precis lika mycket som de som röstat på 7 Klöverns politik.

    Gilla

 • Billy Boy

  Nuläget – men det kommer mycket, mycket mera ”lite längre fram”

  Skuldsättning – Tino Sanandaji – Vems skuld är det?

  Statsskulden c:a 1.200 miljarder kr
  Privata sfärens skulder c:a 11.000 miljarder kr (Privatpersoner ffa bolån + företags upplåning)
  Kommunala sektorns skulder c:a 850 miljarder kr
  Kommunerna ofonderade pensionsskulder c:a 450 miljarder
  (Publicerades den 28 okt. 2018 – Speltid 29 min 23 sek.)

  Gilla

 • Cesil

  Rättssamhället fick den största kostnaden.

  Gilla

 • Brasklappen

  Mer an 30 kommuner kan inte betala lanen till KOMMUNINVEST, snart kommer alla att vara i Malmos sits, en kommande katastrof vantar och politikerna vagrar prata om detta…..

  Gilla

 • Stenbock

  GUD SKE LOV !!
  Har sedan i morse sökt komma in på din sida Pettersson…. Stundom kändes det som jag drabbats av abstinens…. Ett bevis för mig,att din blogg om någon Pettersson,behövs för min överlevnad. 😉

  Gilla

 • Mm

  När ni ändå håller på ta bort vartenda bidrag till föreningar. De som vill ha sin förening låt dem betala.
  De som skaffar barn över 3st, inga mer bidrag så gör de en insats för klimatet åxå.

  Gilla

 • Mm

  Inga problem gör som Malmö, skicka räkningen till andra kommuner. Låt dem betala. Jaha har de åxå problem med likviditeten!!!
  Ja då finns det bara en lösning, skicka skulden till de som röstat, 82%. De vill ju ha dessa invällar kostnader så låt dem betala. Vi som ingen vill tala med ska fn inte vara med att betala. Extra skatter till de riktigt stora rövarna, politikerna i rövarpartierna. Ffa sossar, kommunister, Tok&Hittepå partiet MP, gamla giriga avdankade politiker som sitter med skyhöga pensioner.

  Gillad av 1 person

 • Ståfräs

  Sossarnas. 7-klöverns dröm o PK´s är att alla kommuner skall bli lika framgångsrika som Sandviken som ju tjänar 500 miljoner bara på nyadeln/ år! Jesus, herregud va bra!

  Gilla

 • Lukas

  Dom blir snart lönsamma, bara vi väntar lite, lite till. Under tiden kan vi stänga sjukhusen, kasta ut åldringarna på gatan, sänka pensionen samt höja åldersgränsen, höja skatterna till nya abnorma höjder samt lite andra tillfälliga lösningar som att sälja ut allt stat och kommuner äger.

  Vi har ju blivit lovade att det är en liten utmaning nu, sedan blir allt jättebra.
  Eller hur Svenne Kålhuvud

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: