Infantilt

Lokaltidningen publicerar idag en insändare som de placerar allra högst och med extra stor rubrik.

Insändarskribenten nämner ordet paradoxalt i texten. Läs själva…

Det länkas inte till tidningen, men så här ser insändaren ut som skärmdump. Klicka för större bild.

Här går insändarskribenten till angrepp på Jimmie Åkesson för att han i debatten nämner att många invandrare inte är svenskar. I den efterföljande debatten valde media att inte ta med hela Åkessons inlägg och struntade därför i hans ord om att dessa invandrare måste få förutsättningar att bli svenskar så att de kan komma in på den svenska arbetsmarknaden. Se och hör.

Det paradoxala i insändaren ovan är skribentens egna ord. Det är upp till var och en att kalla sig svensk, även om man erhållit ett svenskt medborgarskap. Han menar alltså själv att man inte behöver kalla sig svensk bara för att man bor i Sverige och har ett svenskt medborgarskap. Hmmmm…men då är man väl inte svensk?

Att insändarskribenten är vänsterpartist hade ni kanske redan räknat ut?

17 thoughts on “Infantilt

 1. Det är med all säkerhet en rödgrön lågbegåvad sk politiker eller aktivist som skrivit texten

  Samma sak med den som valt att publicera dyngan ..

 2. Vi är ju utlänningarna. För vad har vi numera med denna tagna landyta att göra. Men tänk då också på en sak: Är vi utlänningar, har vi heller inga skatteskyldigheter i samma omfattning, som de erövrande svenskarna har.

  Palestina-området, är väl enligt ovanstående förståsigpåare, endast innehållande palestinier då??? Även i Hebron och Chatila. Fast annat påstås. Så vad bråkar en viss del av befolkningen med dem, och det Israel-område de kom från, om nu alla är palestinier, om de vill vara det. Precis som förståsigpåarna anser det vara här???

  • Hej Fjodor. Du kan vara både ”invandrare” (=utrikes född) och ”svensk” (=svensk medborgare). Det är den som själv är utrikes född och har svenskt medborgarskap som har avgörandet i sin egen hand vad hen vill identifiera sig som enligt min mening. Som invandrare, svensk, bådadera eller ingetdera.

   Enligt Wikipedia avser begreppet invandrare främst personer med permanent uppehållstillstånd och som har eller kan få medborgarskap.

   Jag vänder mig mot att Jimmie väljer att klassa utrikes födda (och då menar han säkert i huvudsak de med svenskt medborgarskap?) som saknar anställning som icke-svenskar som inte passar in här medan (om vi ska följa hans sätt att resonera) utrikes födda med svenskt medborgarskap som har jobb som svenskar som därmed passar in här.

   Att göra den skillnaden på utrikes födda med svenskt medborgarskap enbart om de har jobb eller inte tyder enligt mig på ett rasistiskt ställningstagande, vilket jag vänder mig mot.

 3. Herr Yogi Andersson (V), aktiv i nätverket Basinkomst Malmö, har också skickat insändare till Aftonbladet den 14 okt 2017.

  Delcitat

  I en färsk mätning från Novus kan man utläsa att Stefan Löfven är den partiledare som det svenska folket känner störst förtroende för. Är populäre Löfven kanske till och med den efterlängtade frälsaren och landsfadern som nu ska återupprätta det svenska folkhemmets forna framgångssaga?

  Inte om ni frågar mig. Personligen ser jag bara rött när statsminister Stefan Löfven prisas, och då menar jag verkligen inte sosse-rött. Min motvilja mot hans politiska gärning tog sin början redan 2012 när han som nytillträdd partiledare för S uttalade sig om individens ansvar att göra sig anställningsbar.

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://unv.is/aftonbladet.se/debatt/a/do58A/det-ar-verkligen-inte-okej-stefan-lofven

 4. Om jag får somaliskt medborgarskap så innebär det sannolikt inte att jag känner mig som en somalier

 5. Ännu en idiot som tycker att har man åkt tunnelbana i stockholm är man Svensk och är berättigad till livslång försörjning och fri sjukvård.
  Tänk om alla dessa puckon kunde tänka lite på sitt eget lands bästa och invånare istället för vurma för all världens patrask.

 6. Sanningen kommer alltid sist hos dessa hemska PK journalister. Man vänder och analyserar uttalanden på ett sätt som borde vara åtalbart som ärekränkning.

 7. Journalister vrider och vänder tills det passar deras egna syften.
  Jimmie säger: att varför inte invandrare får arbete – dom passar inte in. Vilket stämmer.
  Journalister säger: Svensk medborgare eller inte, man kan få arbete ändå.
  Förvisso sant, men inte hela sanningen.

Kommentera