Bostadssökande försvårar integrationen

INVANDRING. Trots den nya bosättningslagen tvingas många nyanlända lägga mycket av sin tid på bostadssökande. Det framgår av en kartläggning som länsstyrelserna gör, skriver SVT Nyheter.

I rapporten som nu lämnats till regeringen konstateras att många kommuner erbjuder tillfälliga bostadslösningar och att det blivit vanligare med temporära lösningar.

– Har man ingen hållbar bostadssituation blir allt mycket svårare. Då går ju mycket av tiden åt att leta efter en bostad i stället för att koncentrera sig på studier, lära sig svenska eller hitta ett arbete, säger Ciya Karim, utvecklingsledare på länsstyrelsen i Stockholm.

-Pettersson vill påminna Ciya Karim och SVT att bostadsbrist drabbar och försvårar för svenskar också. Det effektivaste vi kan gör att förbättra tillgången på bostäder är att stoppa invandringen och börja en rejäl återvandring.

Dessutom är jag för familjeåterförening, men inget säger att den måste ske i Sverige. Är fru och barn kvar i fjärran land och mannen här så är det enklare att mannen flyttar hem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

20 thoughts on “Bostadssökande försvårar integrationen

 1. En fast bostad gör inte att man integreras. Som många redan skrivit kan det vara tvärtom. Gissar att en liten del av de svenskar som får stå tillbaka i bostadskön inte känner någon större lust att integreras med dessa nyanlända, som den köande svensken dessutom ska betala bostaden och uppehället för via sin skatt.

  Antar att alla invandrare heller inte vill låta sig integreras. Hur många är det inte som har varit här i 10 år eller mer och som fortfarande inte kan svenska. Och dessa återvändande IS-krigare. De som har fått bostäder av samhället, är det någon som tror att de vill integreras med det svenska samhället?

 2. Missade möjligen socialdemokraterna att skriva in i kontraktet de skrev med Muslimsk Brödraskapet 1999
  att muslimer skulle gå före i bostadskön också.

 3. Jag har 2 barnbarn,skötsamma har låglönejobb.De har noll chans att ”få”
  En lägenhet.För låg inkomst bl.a
  Deras föräldrar kan inte hjälpa till
  De är 25 o 27 gamla, de tvingas bo hemma.
  Knepig situation för 1000 tals ungdomar-bo
  Hemma- när man är vuxen! Samtidigt ”ger”
  Man lägenheter,bostadsrätter t.o.m. radhus
  Till personer från andra sidan jordklotet!
  Arma land

 4. Det intressanta här är vad vill regimTVn säga till de redan färdigindoktrinerade och hjärntvättade!?
  Troligtvis att integration ska vi ha och det är bara synd om utlänningarna som inte hittar bostad, vilket medför: -ge dem ännu mer förtur och bygg bara för dem. De har naturligtvis noll ansvar som ljugande har tagit sig hit utan arbete och bostad, men det gäller inte Svenska ungdomar och Åldringar, dem ger de f•n i!
  Vi insatta vet också varför. Det är inte meningen att etniska SVENSKAR ska bringas möjlighet att sätta bo och skaffa barn! Utlänningarna ska gå före för att Svenskarna ska trängas undan eller bytas ut! Detta ska också våra sk politiker skriva under på den 10/12-18!

 5. Det liknar en sinnessjukdom. Nu beräknas över 300 000 asyl och anhöriginvandrare mellan 2018 till 2021. En stad i Malmös storlek inom 4 år. https://mickek69.com/2018/07/29/migrationsverkets-asylprognos-juli-for-aren-2018-2021-over-300-000-asyl-och-anhoriginvandrare/
  Det finns inte en chans att bygga bostäder. Få av dem kommer att jobba inom 10 år och bidra till skatteinkomster och många kommer aldrig att jobba. Skolor, psyk- och sjukvård, ordningsmakt, rättsväsende och fängelser saknar pengar, material och personal. Skatterna har höjts över smärtgränsen medan servicen blir sämre. Det skapar skadliga allvarliga psykosociala svårigheter i hela samhället. Problem, som ingen ansvarig politiker öppet kan erkänna ifall de vill ha kvar sin politikerkarriär. Nej det krävs enorma förändringar med nya politiker och myndighetspersoner på många områden.

 6. Man kan naturligtvis inte kräva av 7 klöverns politiker från lägsta begåvningsreserven att de ska förstå sambandet med en 40-årig totalt okontrollerad massinvandring och och åtgången på bostäder !
  Vi öppenhjärtliga infödda äkta svenskar får nog öppna våra hem för importerade framtida pensionsräddare antingen frivilligt eller med tvång, ingenting är omöjligt i dagens nya Sverige=DDR.

 7. Flickvänsökande försvårar integrationen någon tvingades dela på samma hona i Ludvika
  Riskerar afrikanen själv att misstänkas för ett brott kan man inte dömas för att han håller tyst om det. Det konstaterar Högsta domstolen, som nu friar de fyra män som dömdes för underlåtenhet att avslöja en grov gruppvåldtäkt i en lägenhet i Ludvika
  Totalt åtta män åtalades för grov våldtäkt på en kvinna i en lägenhet i Ludvika i augusti 2015. Sex av männen dömdes i Falu tingsrätt, dock bara en för själva våldtäkten – en 21-årig Ludvikabo som fick fem års fängelse.

  Detta trots att det fastställts att tre personer utförde den. Enligt tingsrätten gick det nämligen inte att klarlägga vilka gärningsmän förutom honom som förgripit sig på kvinnan.

 8. OJ, LO:s medlemmar kan riva Djursholm och bygga nytt miljonprogram för nyanlända oidentifierade men permanent bidragsberättigade? Svarta linjen namnförslag på nästa T-banelinje?

 9. Ja, absolut borde ”återföreningen” betraktas för vad det är. Karln har lämnat sin familj, vind för våg och anser sedan att det är vi som skiljer dom åt. Vi skulle naturligtvis tänka på detta innan vi ger någon PUT. Har dom en familj sittande nånstans och bara väntar på att få komma hit? I så fall är det nog ingen fara på taket att skicka dit mannen också.

  • Lilla Annie Lööfs våta dröm om ett framtida tryggt mångkulturellt Sverige med en befolkning på minst 30-40 miljoner rycker allt närmare.

 10. Det är även brist på andra byggnader och lokaler……..

  Byggföretaget Skanska skriver om det och vågar även nämna varför.

  ” Samtidigt som den svenska skolan tappar i internationell ranking lider nästan alla svenska kommuner av skolbrist. Antalet barn och ungdomar i förskoleklass och grundskola kommer att öka kraftigt de kommande åren till följd av ett högt barnafödande och en omfattande invandring, samtidigt som byggtakten för nya skolor har varit låg.

  Fram till år 2025 beräknas antalet barn i grundskolan öka med 20 procent, vilket betyder att 250 000 fler elever än idag behöver få plats.1

  Det indikerar att Sveriges kommuner och fristående aktörer fram till år 2025 borde bygga mellan 800 och 1 200 nya grundskolor i Sverige, det vill säga 1 000 nya skolor på 10 år. Därutöver har ett stort antal skolor i kommuner över hela landet omfattande renoveringsbehov.”

  https://www.skanska.se/4932c6/siteassets/vart-erbjudande/projektutveckling/skolor/1000-skolor-pa-10-ar_skanska.pdf

  Finansdepartementet har gjort en egen analys, där man pratar om ”barn som föds”. Så många nya verksamheter krävs till år 2026, enligt dem.

  Nya förskolor: 719
  Nya grundskolor: 398
  Nya gymnasieskolor: 278

  ”Siffrorna bygger på beräkningar av antalet barn som föds i relation till behoven av förskola och skola. Beräkningarna bygger på antagandet att antalet barn per verksamhet hålls på dagens nivåer.”

  • Sedan bränns ju dessutom ca 600 skolbyggnader (som vanligt är Sverige ”vårldsbäst”) ned VARJE ÅR, så siffrorna skall ökas med detta, alltså ca 3000

 11. Det finns tyvärr ingen politisk vilja att lösa de olöslig problemen som samma politiker själva skapat. Hur många unga svenskar är det idag som inte får någon bostad trots att de har fast jobb? väldigt många av dem tvingas bo hemma hos föräldrarna ,de snälla fogliga svenskarna klagar inte utan jobbar mycket övertid för att spara till insatsen till en egen lägenhet.Överallt i städerna säger hyresbolagen till svenska skötsamma arbetande yngre att nej du får ingen bostad här för lägenheterna går till nyanlända, många har tvingats sluta en fast anställning när de förgäves letat bostad, trots dyr kostnad för att stå aktivt i bostdskö i många år får unga inga lägenheter,det här är så in i h-vete sjukt galet och måste få ett slut.Själv uppmanar jag de duktiga yngre svenskarna att lämna landet och söka arbete/ studier utomlands,för här får de ingenting för all möda slit och världens högsta skatter som enbart går till folkutbytet och grovt kriminella från shithole countries, vad f-n får vi för pengarna , inte ens nödvändig sjukvård längre.Tyvärr våra unga har ingen framtid i Sverige annat än som fortsatta trälar åt den onda socialistregimen i enpartistaten Sverige,föräldrarna har röstat fel och inte tänkt på sina barn och barnbarns framtid.

 12. HA ha ha ha vad synd det är om dem! Så de ska komma hit och vi ska bara ge dem bostäder (som vi inte själva har) men dessa få bostäder ska gå till dem? De flesta är inte ens flyktingar utan har kastat sina pass och säger saker som inte är sanna. Är så förbannad på denna BOSTADSKÖ i Sverige. Man har stått i 8 år men det enda som har hänt är att man rasar tillbaka flera 100 platser varje år…. och detta för att personer som kommit hit för att dra fördelar av vårt system TILLÅTER DEM ATT GÖRA SÅ och GER DE FÅ BOSTÄDER SOM FINNS TILL DESSA UTLÄNDSKA PERSONER och SVENSKARNA SOM STÅTT I MÅNGA, MÅNGA ÅR FÅR VARA UTAN! OCH BETÄNKT – de flesta är INTE FLYKTINGAR!!!

  En lååååååååååång näsa är vad vi får!!!

 13. SVT håller fortfarande på att skriva rubriker om flyktingkrisen för 3 år sedan när det visade sig att cirka 97% var migranter.

  SVT nämner aldrig rubriker hur många migranter som kom före och efter 2015 som vill ha bostäder.

  • I SVT:s textreportage står ordet ”nyanlända” 12 gånger. Dessutom i SVT:s videoinslag sägs ordet ”nyanlända” 2 gånger.

   I hela reportaget nämns inte en enda stavelse om att den skriande bostadsbristen drabbar även svenska ungdomar m fl som söker bostäder för studier, letar bostäder för att kunna flytta från sina föräldrar , söka och få ett arbete på rimligt avstånd från hemmet.

   Gäller inte SVT:s värdegrund ”Alla människors lika värde” för svenskar?

   Stor skam!

Kommentera