Är hedersvåld ett alternativt välfärdssystem?

INVANDRING. Hedersvåld har inget med heder att göra utan är ett system där släktens ”heder” kräver total underkastelse av släkt- och familjemedlemmarna och att avsteg ska tvättas bort med blod och död. Hedersvåld är vidrigt. 

Göteborgs kommun har tagit fram en handlingsplan mot hedersvåld. Nu ska anställda på skolor och socialkontor få stöd och svar på hur de bäst kan stötta dem som utsätts för hedersförtryck, och hur våldet kan förebyggas.

Behovet av vägledning är uppenbart. I stadens skolor saknas nio barn som inte kom tillbaka efter årets sommarlov. Myndigheterna misstänker att de har blivit bortgifta.

Men i stället för handfasta råd och tydliga beskrivningar får skolpersonalen ett ”problematiserande” av hedersbegreppet.

I handlingsplanen står att hederskultur ”även kan fungera som ett alternativt välfärdssystem”. Att kalla ett system där släktens heder är så viktig att varje familjemedlem avkrävs total underkastelse – och varje avsteg måste tvättas bort med blod – för ett ”alternativt välfärdssystem” är absurt.

Läs mer på Expressen…

Snömos biter inte på hedersvåldet. Göteborgs nya plan mot hedersvåld är ett avskräckande exempel på hur akademiskt flum försvårar arbetet mot hedersförtryck, twittrar Magnus Ranstorp.

-Pettersson menar att det är ännu ett exempel på genustrams, feminism och vänsterblivenhet. Det är vänsterfeminister som hindrar med sitt surr om att begreppet hedersvåld är rasistiskt eftersom svenska män också slår.

Feministiskt initiativ gjorde tidigare en poäng av att ”vi använder inte begreppet hedersvåld” eftersom man ansåg att det delade upp våldet i invandrares våld och svenskars.

Kampen mot invandrarbrottsligheten har blivit rapporter fulla med snömos i stället för användning av sund förnuft.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Är hedersvåld ett alternativt välfärdssystem?

 1. ” Hedersvåld” har ingenting med människan att göra.
  Förmodligen kommer det från den planet som muslimerna kommer ifrån.

 2. Hedersvåld är en kulturell uppfinning för att ett folk skall kunna fortsätta existera trots att de är styrda av ett fientligt sinnat imperium.

 3. Kan naturligtvis inte vara någon annan än den mångkulturälskande odemokratiska extremvänstern som ser en heder i våldsutövning och som myntat det idiotiska uttrycket hedersrelaterat våld !

 4. Då är ordet kärlek bara ett slags nonsens och parentes i deras kultur. Släktens och deras heder är viktigare än kärleken till sina barn eftersom de kan offras och dödas allt för att behålla klanens stolthet och sociala fasad.

 5. Om Sverige hade haft dödsstraff för mord så hade många invandrare dödars när dom hade begått s.k. hedersmord
  Man kan inte tala om heder och mord samtidigt för dessa ord står så lång ifrån varandra som gässa och fotsula.

 6. Hedervåld bör kallas Skamvåld eller Hämndvåld.
  En person som anser sig utsatt för något olämpligt känner sig tvingad att utdela hämnd. Skamvåld är en del av främmande värdegrund som följer med viss invandring.

Kommentera