Stäng

Varför inget signalement?

BROTTSLIGHET. Två gärningsmän tvingade till sig bil. Gemensamt för bägge två är att de helt saknar signalement. Oroande att så många män, helt utan kännetecken, begår så många grova brott i Sverige nuförtiden. Hur kan kriminella vara så osynliga?, twittrar Suntoucher.

-Pettersson undrar också.

Det finns visserligen flera anledningar till att inte gå ut med signalement, utredarna ska tänka på konsekvenserna i hela rättsprocessen. Vittnen kan lämna fel uppgifter osv.

Finns det några fördelar med att använda signalement? – Absolut, det gör det ofta. Men vi har gjort en avvägning om när vi ska använda dessa uppgifter och när det inte ska användas. Man ska inte slentrianmässigt beskriva utseende eller etnicitet för att inte bli misstänkliggjorda för rasism, säger Varg Gyllander, presschef hos polisen.

Ett av skälen bakom polisen direktiv uppges vara att polisen kan uppfattas som rasistisk: ”Kritik framförs ibland mot polisens rapportering kring människors hudfärg. Det uppfattas som rasistiskt. Då polisen inte är rasistisk och heller inte ska uppfattas så, så gäller från och med nu instruktionerna nedan.”

-Pettersson undrar över polisens inställning Man ska inte slentrianmässigt beskriva utseende eller etnicitet för att inte bli misstänkliggjorda för rasism”.

Är det araber och afrikaner sån skjuter, rånar och våldtar ska givetvis polisen säga det. Det är fakta och inte rasism…

Vad tror ni? Är det lättare att gripa brottslingar om man vet hur de ser ut? Är det lättar att hitta tre män med afrikanskt utseende än tre män?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

20 reaktioner på “Varför inget signalement?

 1. Vissa saker går alldeles utmärkt att nämna.
  Som text-tv idag, som skriver om skottlossning på en fest. De inflikar på slutet att det har att göra med Hells Angels miljön.

  Det är så att de gärna vill få oss att tro att det är dem som är de stora problemen när det gäller sånt.
  Problemet blir å andra sidan att detta händer så sällan utanför den miljö som består av gängkriminella invandrare. Det blir svårare och svårare för massmedia att påstå att det är andra grupper än gängkriminella som står för våldet och brotten. Det finns inga andra grupper med så stor potential.

 2. Jag tror PK-värdegrunden även kräver jämlik mångfald i kriminalitet. Det blir slentrianmässigt aldrig det antagligen. Skärpning! Önskemålen kan aldrig bestämma utfallet. Det är inte jämställt, inse det. Vi behöver ny regering och ny besättning inom myndigheterna. Låt verkligheten tala och agera utifrån det.

 3. Hahahaha….
  Vilket härligt samhälle feministerna som har den Rätta värdegrunden lyckats att skapa.

  Det ska bli intressant att se hur det ser ut om 5år .. 10år…15år

 4. Svenska poliser är ett skämt !Fega messar tycker jag..När man berättar det för sinna utlänska vänner.Blir dom stumma..Herre min skapare vad har det blivit av svensken?

  1. Svenska poliser är naturligtvis inte mer annorlunda än det övriga naiva och konflikträdda svenska folket !

 5. Det är numera känt även utomlands att den svenska polisen gick ut med en detaljerad beskrivning av en kvinna som blev våldtagen, dock inte gärningsmännen.
  Måste säga att knäppgökarna inte är konsekventa med tanke på att de inte går ut med en beskrivning på bilen. Antar att det kan ha en skadlig inverkan på eventuella vittnen.

 6. SJUKA SJUKA SVERIGE !

  Vem som bär det yttersta ansvaret i Sverige för detta sjuka, vet vi vakna, upplysta och seende.

  Detta blundas för och ska tystas med alla medel….för det är en vinst för samhället…och det byggs inga murar.

 7. Polisen i Danmark går ut med signalement och griper fler skurkar och snabbare än i Sverige. Man får tips från allmänheten och begriper inte hur man kan ha en så negativ rutin i Sverige. Åk över Öresundsbron och lär.

 8. Vad ordet ”rasistisk” har med tjyvar,banditer,rånare och våldtäkter att göra,begriper inte gamle Stenbock…
  Att sedan majoriteten av dessa brott stigit enormt,sedan folkvandringen infördes,är ju enbart ren fakta ! Men detta vet ju de inhemska,utan att behöva hjälp tystas av myndigheter.
  Vissa av de svåraste och vidrigaste brotten,fanns ju inte ens i gamla hedervärda Sverige.Hade i vår dåtida del bland de civiliserade,aldrig hört talas om ”gruppvåldtäkter”,och ”bilkapningar mitt på ljusa dagen”, vandalisering av kyrkogårdar,etc …..
  Ej hellre fanns zigenare i varje gathörn,och framför varje butik !

 9. Att förmedla fakta kan aldrig vara rasistiskt.
  Det hade blivit många signalement som inte hade stämt med den nordeuropiska typen. Det är säkert anledningen.

  1. En övervakningskamera är inte blind. Ta ut filmen med gärningsmännen och visa för alla på första bästa nyhetsprogrammet och ska se att skurkarna grips inom ett par timmar max, med hjälp av TV-tittarna. Så gör man i andra länder. Sverige borde sluta vara så pass humanitärt mot odjuren, offren ska stå i uppmärksamhetens centrum.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: