Ryggradsdjurens antal minskar men människorna blir fler och fler


VETENSKAP. Sextio procent av alla vilda ryggradsdjur har försvunnit på drygt 40 år – det sorgliga budskapet kom i en rapport från Världsnaturfonden, WWF, i veckan, som har väckt rejäl uppmärksamhet, runt om i världen.

Det handlar alltså inte om antalet arter som försvunnit, utan antalet individer i olika bestånd, som i genomsnitt har minskat med 60 procent sedan 1970. På vissa håll är det extra illa – i Syd- och Mellanamerika har ryggradsdjuren blivit nästan 90 procent färre.

I tjugo års tid har WWF gett ut den här rapporten, en sammanställning av utvecklingen hos över 4000 olika arter.

Orangutang, mamma o baby. Foto: Alain Compost / WWF

-Pettersson säger att minskningen av antalet ryggradsdjur naturligtvis inte är bra, men 1970 bestod jordens befolkning av 3,7 miljarder människor, idag är vi en bra bit över sju miljarder men om detta är det tyst.

Och det sker medan miljömupparna subventionerar elcyklar, inför flygskatt i Sverige och höjer dieselskatten för glesbygdsbor i Sverige. Dessutom flyttas människor från Afrika till Europa fast klimatutsläppen är betydligt större per person i kallare klimat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


11 responses to “Ryggradsdjurens antal minskar men människorna blir fler och fler

 • Greger

  Antalet människor må ha ökat men antalet människor med ryggrad har dock minskat.

  Gilla

 • Jack

  Bedrövligt att muslimerna får komma till Europa och yngla av sig.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är väl den ryggradslösa människan som ökar ?

  Gilla

  • Roland Salomonsson

   Människan är ju ett ryggradsdjur! Skulle inte förvåna mig om antalet ”ryggradsdjur” faktiskt är KONSTANT, om människan räknas in. Naturen har ”egenskapen” att skapa BALANSER!

   WWF är ett av problemet och ingen lösning. Just nu fikar de efter pengar med hjälp av denna ”skrämselpropaganda” för att kunna driva vidare sin andel i klimatbedrägeriet och en del ytterligare globala bedrägerier.
   GE INTE EN SEKIN TILL NÅGOT NGO – och heller inte till WWF!

   Gilla

 • Kapten Bölja

  Befolkningsökningen är det oerhört tyst om när det
  diskuteras miljöpförstörelse och miljöpolitik.

  Gilla

 • Mm

  Jaha, för några år sedan gick de ut med buller o bång att isbjörnarna höll på att svälta ihjäl pga. Visade en bild på sjuk, döende isbjörn och påstod att det var pga den globala värmen ökar. Fake News, varför skall vi tro på en ljugande organisation denna gång.
  Ta upp muslimernas önskan att ta över herraväldet på jorden med ökat antal barn och som kommer att leda till svält.

  Liked by 1 person

 • ossie

  Men antalet ryggradslösa politiker ökar ju dramatiskt.

  Gilla

 • Grune

  Det brukar ibland visas program om världens farligaste djur på natur kanalerna på tv, men dom glömmer hela tiden att tala om det absolut farligaste rovdjuret (utan konkurans), nämligen människan!
  Det finns ingen levande organism på jorden som kommer ens i närheten av människan vad det gäller farlighet för universum.
  Människan är det enda ROVDJUR på jorden som dödar för nöjes skull och som har bestämt sig för att utrota allt levande på jorden inklusive sig själv.
  När gud skapade jorden och allt levande gjorde han ett stort misstag när han skapade MÄNNISKAN.
  Om det var så som det står i bibeln att han skapade människan till sin avbild så måste han vara en mycket ond varelse, eftersom människan är det ondaste på jorden.

  Gilla

 • age

  Den grupp av ryggradsdjur, som döljer sig under en svart sopsäck förökar sig utan begränsning.
  Vad säger alla miljökämpar om det?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: