Iransk överläkare tar ”time out”, trakasserade judar. Minns ”Först tar vi lördagsfolket, sedan söndagsfolket.”


INVANDRING. Överläkaren har trakasserat judisk personal under flera års tid – och spridit antisemitiska bilder. Åtta månader efter de första larmen meddelar sjukhusledningen att den tidigare chefen tar en ”time out”

Karolinska, bild från Wikipedia

– Sjukhuset har nu i samråd med läkaren kommit överens, skriver Annika Tibell, tf. sjukhusdirektör.

Överläkaren på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna har trakasserat och mobbat judisk personal samt publicerat flera antisemitiska nidteckningar på Facebook.  I inläggen, som Aftonbladet tagit del av, likställer han bland annat en kvinnlig israelisk militär med en flicka från Hitlerjugend.

I februari i år anmälde en av de utsatta judiska läkarna att han och flera kollegor utsatts för trakasserier och antisemitism på arbetstid av sin chef. Kort efter det fråntogs överläkaren sin chefstjänst, men fick fortsätta sitt arbete som kirurg på avdelningen.

Trakasserierna och mobbing ska ha pågått de senaste två åren. Och i oktober kontaktade den internationella människorättsorganisationen Simon Wiesenthal-centret sjukhusledningen och riktade skarp kritik för att de inte tagit missförhållandena på allvar. Enligt centret ska sjukhuset ha ”ignorerat problemen” vilket ska ha förvärrat situationen för de judiska personer som är kvar på sjukhuset med ”ännu mer aggressiv mobbing”. Centret har de senaste decennierna övervakat antisemitism världen över – och de senaste åren ett växande judehat även i Sverige.

Läs mer på Haaretz…

-Pettersson säger att ”time out” kanske med lön verkar lindrigt, sparken och åtal för hets mot folkgrupp vore rimligare. Men överläkaren är från Iran och  kanske är fridlyst…

Minns den muslimska frasen: ”Först tar vi lördagsfolket, sedan söndagsfolket.” Med andra ord – först attackerar muslimerna judarna; sedan när judarna är borta attackerar man de kristna. Det har vi sett i hela Mellanöstern och nu är det Europas tur…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


17 responses to “Iransk överläkare tar ”time out”, trakasserade judar. Minns ”Först tar vi lördagsfolket, sedan söndagsfolket.”

 • Nya tankar

  Och han ska vara överläkare??? Han passar bättre i en lekhage, tillsammans med sjuklövern. Så kan han pjata bjanspjåt med Annie Lööf. HAN ÄR INTE VÄRDIG ATT VARA ÖVERLÄKARE!!! HAN ÄR EN SKYMF MOT PROFFESSIONEN!!!

  Gilla

 • Bo Nerman

  Rubriken är högst olycklig för den första delen kan lika gärna betyda att överläkaren tar ledigt efter att han blivit trakasserad av judar. Svenska har den svagheten. Exempel ”Lisa tycker jag är söt” kan betyda två helt skilda saker.

  Gilla

 • Maya

  Undrar vad som händer om det är en judisk sjukling som hamnar i hans vård.

  Gilla

 • Peter

  Reblogga detta på Vad händer i Mellanöstern idag? och kommenterade:
  God utbildning botar inte islamister

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Ingen som har namnet på den mobbande läkaren. Han behöver ju undvikas om han hamnar någon annanstans.

  Gilla

 • TtNews

  Lustigt att man nämner Simon Wiesenthal-centret. Simon själv blev påkommen av att ha ljugit en hel del om sin förintelsetid
  http://www.finalcall.com/artman/publish/Perspectives_1/article_7334.shtml

  Gilla

 • ruben

  Det är inte OK att en mobbande antisemitisk överläkare får timeout med full lön? Nu måste myndigheterna skärpa sig och någon gång ta sitt ansvar. ”I samråd med läkaren…” säger de? Är ledningen också antisemiter? Det ska vara avsked utan uppsägningstid samt krävas skadestånd av honom till de utsatta mobbingoffren. Inte ska väl mobbande idioter behålla sin lön och anställning utan att jobba? Speciellt inte på ett universitetssjukhus. Sluta slösa skattepengar till förbannelse.

  Gilla

 • AmaTona

  Frågan är: Hur hade sjukhusledning,regeringen ,PK7 partierna, median /journalisterna ,etablissemanget och folket reagerat om det var muslimer som trakasserade,kränktes under två år…Hur mycket skadestånd skulle det kosta oss?

  Gilla

 • Ståfräs

  Inget konstigt alls då läkaren, sjukhusledningen o ansvariga i Stockholm delar samma värderingar och hatar bara SD´s värderingar.
  Hur många ”icke trogna” har dött av hans behandling? Hoppas bara PK idioter isf.

  Gilla

 • Monica

  Många iranier har ju kommit hit för att undfly en muslimsk teokratiskt diktatur som hatar judar. Det är schizofrent förhållningsätt sedan att de fortsätter att hata judar här. Såvida det inte är fråga om ekonomiska flyktingar som fortfarande hyllar Khomieni ideologi.

  Gilla

 • Punto

  Tänk om jag hade blivit opererad av den mannen när jag medvetslös hamnade på akuten.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Jasså en timeout !
  Varför inte totalt out ?

  Gilla

 • El gringo

  Fruktansvärt att de ska ta hit sådana marodörer, konstigt att en sådan kan få vara läkare!?
  Ännu mer obegripligt är det att även vissa inom den judiska eliten stöder och uppmuntrar massinvandringen av sådana här individer till hela Europa! Både ekonomiskt och i övrigt, och genom att kalla Svenskar Rasister!?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: