Israels underrättelsetjänst bakom gripande i Göteborg

UTRIKES. Iran bedriver olagliga aktiviteter i fler länder, inte bara i Danmark. Europa måste därför gemensamt protestera mot regeringen i Teheran, anser Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen. Svenske kollegan Stefan Löfven avvaktar.


Det är ovanligt att man går ut offentligt med att en främmande stat bedriver olovlig underrättelseverksamhet, säger Rasmussen på en pressträff i Oslo med Nordiska rådets regeringschefer. – Det är för att vi ser på det med mycket stort allvar och behöver visa för Iran att vi vet vilka aktiviteter som pågått och att vi inte finner oss i dem, säger Rasmussen.

Eftersom Iran ”har olagliga aktiviteter” även i andra länder behövs ett europeiskt svar, anser den danske statsministern, som ska samordna svaret med andra europeiska länder. På frågan om det internationella avtalet om Irans kärntekniska program ska upprätthållas svarar Rasmussen ja.

– Det är utmanat eftersom amerikanerna har lämnat det, men jag anser att Europa ska slå vakt om det. Men iranierna måste förstå att det inte innebär ett klartecken för den typ av aktiviteter som vi har sett.

The Jerusalem Post, 

-Pettersson noterar att Israel hjälper till att förhindra attentat i Norden medan Sverige ger bistånd till terroristerna.

Klart är att släpper vi in Mellanöstern får vi Mellanöstern…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

5 thoughts on “Israels underrättelsetjänst bakom gripande i Göteborg

 1. Ok, det har kommit fram att den som Iranierna tänkt mörda var ledare för en terroristorganisation. Till exempel var det en avknoppning från den organisationen som genomförde massmordet på militärparaden nyligen, där kvinnor och barn mördades.
  Varför är det så hemskt när Iran försöker eliminera terrorister utomlands. Men helt ok när USA genomför tusentals drönarmord mot terrorister varje år? När mossad utför mord utomlands mot de som vill Israel ont? Och varför är det ok att Danmark ger terrorister en fristad?
  Hyckleri!

  • Fast Petterssons slutfundering var ju inte helt fel:

   ”-Pettersson noterar att Israel hjälper till att förhindra attentat i Norden medan Sverige ger bistånd till terroristerna.”

   Åtminstone om Sveriges motbjudande stöd till Hamas och andra såna organisationer. Fast Israels eventuella hjälp, alltså Israel ser ju Iran som sin huvudfiende och befinner sig i en informell allians med Saudi. Så det är inte just terrorismen som Israel vill bekämpa utan snarare Iran. Vilket faktiskt är i sin ordning, Israeliska organisationer har ju som plikt att främja just Israels och det judiska folkets intressen. Det är det som är poängen med en nationalstat.

 2. Vi får vara tacksamma för all hjälp vi får utifrån….Om judarna eller andra stater… Så går det ju när länder som Abzurdien sjunkit till fullständig anarki p.g.a. av öppna gränser och därtill,styrande nollor bestående av
  vänsterpartier,och gröna gräsätare !

 3. Ha ha, detta innebär ju egentligen att även minst en annan främmande stat bedriver olovlig underrättelseverksamhet d v s Israel. Inget nytt förstås med tanke på att Mossad opererar överallt och någon annan får ta notan i sedvanlig stil.
  Precis som jag misstänker så är detta en fake produkt från United States i Israel för att öka trycket på EU mot Iran.

Kommentera