Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna backar sharialag om hädelser


av Soeren Kern • 31 oktober, 2018

 • Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna – som har jurisdiktion över 47 europeiska länder, och vars domslut är juridiskt bindande för alla 28 medlemsstater i EU – har legitimerat en islamistisk lag om hädelser i syfte att ”bevara den religiösa freden” i Europa.

 • Domslutet etablerar ett farligt juridiskt föredöme, ett som auktoriserar europeiska stater att minska yttrandefriheten om man anser att någon har yttrat sig förnedrande mot muslimer och därigenom utgör ett hot mot den religiösa freden.
 • ”Med andra ord, min rätt att tala fritt är mindre viktig än att skydda andras religiösa känslor.” – Elisabeth Sabaditsch-Wolff.

Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna har beslutat att kritik mot Muhammed, Islams grundare, utgör hets mot folkgrupp och hat, och därför skyddas det inte av yttrandefriheten.

Med detta beslut som saknar historiskt motstycke har den Strasbourgbaserade domstolen – som har jurisdiktion över 47 europeiska länder, och vars domslut är juridiskt bindande för alla 28 medlemsstater i EU – legitimerat en islamistisk hädelselag i syfte att ”bevara religiös fred” i Europa.

Fallet handlar om Elisabeth Sabaditsch-Wolf, en österrikisk kvinna som år 2011 dömdes för att ha ”talat nedsättande om religiös tro” efter att ha hållit en serie föreläsningar om farorna med det fundamentalistiska islam.

Läs vidare


12 responses to “Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna backar sharialag om hädelser

 • S Eriksson

  Det borde aldrig vara straffbart att framföra kritik.

  Gilla

 • El gringo

  Det är snart Europadomstolen för de muselmanska rättigheterna!

  Gilla

 • ruben

  Sinnessjukdomen är spridd i hela Europa. Jättestarkt skäl för utträde ur EU.

  Gilla

 • Balder

  Screw that! Men det kommer bara att öka hastigheten till då EU kollapsar totalt med rätta. Då skall vi fira!

  Gilla

 • El gringo

  Hoppas så många som möjligt förstår att det är AKUT nu! Vi MÅSTE befria oss från EU, jag arbetar dagligen med att påverka alla i min närhet, hoppas fler gör det. Det är enda möjligheten att rädda landet, men vi måste alliera oss med en stormakt, bäst hade det varit om det hade kunnat vara USA, men det går inte pga NATO. Då återstår faktiskt bara Ryssland! Annars är Sverige ett minne blott om ca 75 år, värst blir det för kvinnor och flickor!
  ,

  Gilla

  • bejji

   År 2006 samövade ryska och svenska militärer i Övre Norrland (alltså på svensk mark) i ”Operation Snöflinga” för att kunna slå ned terroristangrepp. De ryska soldaterna hälsades välkomna av den svenska försvarsministern. Övningen leddes av en rysk överste med erfarenhet av antiterroraktioner.
   Det var meningen att manövrarna skulle upprepas men det avstyrdes av regeringen Reinfeldt, när denna hade tillträtt senare.

   Gilla

 • compulsoryunion

  Domstolen för de omänskligas rättigheter,

  snart börjar de väl med hedersmord på flickor

  Gilla

 • compulsoryunion

  Mohammeds sex- mord- egendoms- månggifte- och krigsbrott är väl preskriberade men förskingringen att skänka svensk mark till moskéer borde väl inte vara preskriberat ännu?

  Gilla

 • KTJ

  Grattis Löfven och FN, när omyndighets förklarar ni den Europeiska samt Svenska befolkningen helt och hållet?
  Vi ska nu försöka göra detsamma tillbaka mot alla parti orginisationer som medvetet gör avtal med dessa tros samfund för att få köpe röster. Tack för ni medvetet sänder oss till helvetet.
  Skända en svensk är okey, men yttra ett fel ord om en viss tro, ja då kommer stora släggan.

  Gilla

 • tikamax

  Vi kommer väl ALDRIG att komma ur EU. Hoppas fortfarande på SVEXIT så att Sverige börja tänka efter själv och fatta förnuftiga beslut igen.

  Gilla

 • Torleif

  Dags för Swexit.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Fullständigt häpnadsväckande och osannolikt beslut, religion är en åsikt och åsikter får man kritisera hur mycket man vill även om någon individ råkar blir kränkt av detta. Yttrandefrihet måste överrida alla andra lagar alla dagar i veckan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: