”Ungdomar” kräver att få åka gratis, hotar bussförare med våld

BROTTSLIGHET. Bussbolaget som trafikerar sträckan Visby – Klintehamn på Gotland har fått problem med ”gratisåkare”. Det är ”ungdomar” som utsätter bussförare för allvarliga hot om våld när de blir tillsagda att betala. 

Eftersom ungdomarna är många till antalet vågar busschauffören som arbetar ensam oftast inte agera. Man har också fått instruktioner från bussbolagets ledning om att inte ingripa utan låta de hotfulla ungdomarna åka med om de insisterar på att vägra betala

På Region Gotland tycker man att ”det är olyckligt” att det blivit på det här sättet. Samtidigt skjuter man ifrån sig ansvaret som man menar ligger hos bolaget Gotlandsbuss, rapporterar Sveriges Radio. 

-Pettersson säger att de unga gutarna tydligen har blivit tokiga och drabbats av samma sjukdom som så många ”ungdomar”  i hela landet…

I ett normalt land blev problemet kortvarigt. Då skulle att par stabila pojkar, poliser eller andra, vända på pojkarna vid hållplatsen när de kliver av och sedan vore det slut med gratisåkandet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

20 thoughts on “”Ungdomar” kräver att få åka gratis, hotar bussförare med våld

 1. Ja läser ni slaskpressen skall ni upptäcka,att ”barnen” nu blivit ”ungdomar”,och de som uppgavs vara ”medelålders” 2015,väntar nu på sin första pension… Det går undan i svängarna här i Abzurdien….

 2. Varför ska jag betala när odågor åker gratis?
  Visst jag kan också börja hota busschaffisarna, men det ligger inte i min natur att göra så. Jag, liksom de flesta svenskarna är ju uppfostrade med att man bemöter folk så som man själv skulle vilja bli bemött.

  Fegt och ynkligt av bussbolaget att tillåta detta. Dessa ungdomar borde bli portade från vidare åkturer med bussen. Ska de någonstans får de gå.

 3. Det är väl bara för bussbolaget att installera en trygghetsknapp, åka vidare med ungdomarna till överenskommen mötesplats där förstärkning/polis väntar.

 4. När Valdemar Atterdag kom till Gotland gjorde gutarna motstånd, men blev massakrerade vid Korsbetningen. Är det de traumatiska minnena från 1300-talet som får deras ättlingar att foga sig efter den nya invasionshärens krav?

 5. Montera internetuppkopplade övervakningskameror, som spelar in och sparar alla händelser i en centralt uppkopplad server. De, som döljer ansiktena skall inte släppas in i bussarna. Vem har bjudit in det klientelet till Gotland? Vad gör de här?

 6. Trenden håller på så länge alla svenska bussbolag har lagt ner.
  Vem sen tar över vet ingen. Förmodligen ingen. Det går inte att köra gamla fallfärdiga bussar utan värme i svenskt vinterväder. Som extra plus att passagerare inte betalar.

 7. Redan på 80-talet visste man att kriminella skickades till Sverige. Det tyckte politikerna var toppen så trenden fortsätter.

 8. Riktningen på agendan är hur tydlig som helst, utländska ungdomar tillåts göra vad de vill men Svenska ungdomar får inte ens säga vad de vill!

 9. Trams , detta är ju precis som våldtäkter dagliga skjutningar rån misshandel månggifte barn som gifts bort stenkastning mot blåljusperonal och bilbränder m.m m.m bara lite vanligt helt normalt hyss i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige !
  Inget att bry sig om, en solklar majoritet av det svenska folket vill ju ha det så och det måste och ska väl minoriteten acceptera i den svenska s.k demokratin ?

 10. Makalös flathet att dessa svin får hålla på så här. En gratisbiljett ska de ha nämnligen ut ur detta landet.

 11. Man undrar hur långt det ska gå innan de 82% fattar vad som händer ??? Kan garantera att om det händer så är det försent sen lång tid tillbaks !!! Vilket land våran nästa generation får ta över !!!

  • Har inte majoriteten av svenska fattat något eller brytt sig de sista 40 åren med en totalt okontrollerad massinvandring och ett raserat samhälle som följd så lär inte 82:an begripa eller inse något nu eller framöver heller !

 12. Som vanligt. Ingen törs a ansvar och agera på riktigt.

  Annie Lööf sa för några år sedan att det är olagligt att bryta mot lagen. Det tycks hon sedan ha glömt trots att hon påstår att hon är jurist och lämpad som statsminister.

 13. Ett problem som gratisåkande kan inte myndighetssverige klara upp i dag. Allt medan politikerna kör sin bedrövliga show.
  Vart är Sverige på väg?
  När jag åkte buss i Portugal så hade chauffören pengarna under förarstolen i en typ fiskelåda synlig för alla. Inte möjligt i Sverige i dag.

Kommentera