Stoppas från att göra Albansk dubbelörn i svenska landslaget

NATIONALISM. Kosovare Asllani, född i Kristianstad av föräldrar från Republiken Kosovo, ett land vars självständighet är omtvistad. Asllani som är veterans i det svenska fotbollslandslaget har roat sig med att som målgest göra tecknet för den tvåhövdade albanska örnen. 

Nu har Svenska fotbollförbundet rekommenderat damen att inte fira framtida landslagsmål med att göra tecknet för den albanska örnen.

Det Internationella fotbollsförbundet Fifa tillåter inte politiska tecken i samband med matcher.

– Vissa anser att den är politiskt laddad. Men det är den inte och jag är stolt över att jag gjorde den, säger Kosovare Asllani, och fortsätter – För mig är det obegripligt att man ska stoppas från att göra den. Jag vet inte vilka som skulle kunna ta illa upp över det, säger Asllani, till Expressen.

-Pettersson kan förklara för fröken Kosovare att hon spelar i Sveriges landslag och där används inte albanska örnar som symboler. Är det svårt att förstå så går det bra att byta land, där hon kan vara stolt över sin örn…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “Stoppas från att göra Albansk dubbelörn i svenska landslaget

 1. Örnnäsor & svarta i Dalkurd,
  är liksom ett politiskt showroom över Peter Hultqvists storhetsvansinne med andras pengar.

  • Dubbelörnen är en urgammal symbol, ursprungligen troligen från Anatolien (den turkiska halvön idag). Till exempel användes den av Hittite imperiet som gick under 1200 FÖRE kristus.
   På senare tid har den använts av Östrom som överlevde fram till 1400 efter kristus. När Konstantinopel (nuvarande Istanbul) stormades av turkarna övertogs symbolen av såna som såg sig som arvtagare till Östrom (Tsar var ryskt uttal av Ceasar, romersk kejsartitel). Även Österrike Ungern använde symbolen, trots att det var katolskt snarare än ortodoxt. Generellt kan man säga att symbolen används av de som vill låna från Romarrikets prestige och glans.

   Jag är litet osäker på varför just Albanien använder symbolen, har för mig att det i albanien var en lokal adelsman som hade den som symbol.

 2. Bara för henne att hävda ett av dagens mest använda modeord rasism så kan hon fortsätta visa tecknet !
  Lätt som en plätt.

 3. Vilka målgest som görs kan väl kvitta så länge de inte gör några obscena gester!

  Den ena fotbollsspelaren gör ju fjantigare gester än den andra!

  Är det dagis som är ute å leker?

 4. Rätt politiska manifestationer hör inte hemma på fotbollsplanen. 2 kosovoalbaner i Schweiz landslag blev också förbjudna att göra detta tecken.

  • Måste tillägga. För övrigt har jag inga åsikter om de, som gör tecknet. Jag liksom flera andra vet inte vad det betyder förutom att det tycks vara en Albansk symbol. Det kan nog vara generellt rätt av Fifa att förbjuda politiska uttryck från spelare och funktionärer under matcher.

 5. Märkligt dock att Fifa tillåter spelare att göra en massa löjliga korstecken och kasta sig ner på gräset och tillbedja Allah….

 6. Hade Sverige varit ett normalt fungerande land hade hon inte spelat i landslaget. Hon hade inte ens varit född i Kristianstad. Hennes föräldrar torde ha passerar halvdussinet säkra länder innan de ”råkade” slå sig ner i Sverige. Enda anledning till att hon spelar i det svenska damlandslaget är att det inte finns damfotboll i Kosovo.

Kommentera