PLO bryter Oslo-avtalet trots höjt bistånd och Sveriges erkännande

UTRIKES. I oktober 2014 fattade regeringen Löfven (s+MP) som ett av sina första åtgärder efter valet ett beslut om att erkänna Palestina som stat. Erkännandet var ett bidrag till en bättre framtid för en region som alltför länge präglats av frusna förhandlingar, förstörelse och frustration, meddelade utrikesminister Margot Wallström (S) som även passade på att höja biståndet. 

I 1993 års Oslo-avtal erkände Israel PLO som ”palestinska folkets representant”, medan PLO, Palestinska befrielseorganisationen, erkände Israels rätt att existera i fred i enlighet med FN:s säkerhetsråds resolutioner 242 och 338.

Nu drar PLO:s centralråd tillbaka erkännandet av staten Israel, bryter säkerhetssamarbetet och Osloavtalet,för vilken gång i ordningen de bryter ett avtal vet jag inte. Dessutom avvisar palestinierna USA:s fredsplan innan den är presenterad! De behöver dock ett godkännande av palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas. PLO kräver att Israel  accepterar 1967 års gränser.

Jerusalem Post

Här ersättningsnivåerna för dömda palestinska terrorister:

-Pettersson har aldrig fattat det där med gränserna från 1967. Innan dess tillhörde Västbanken Jordanien och de hade om de velat kunnat överlämna det till de så kallade Palestinierna men valde att kriga och har numera inga krav på området. Likadant med Gaza som tillhörde Egypten, innan dess ingick de båda områdena i Osmanska riket utom några år efter första världskriget.

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

4 thoughts on “PLO bryter Oslo-avtalet trots höjt bistånd och Sveriges erkännande

 1. Ingen kan väl tro att dom i slutändan vill nåt annat än att utradera alla judar det är ju för katten det som halva deras ideologi går ut på.

 2. Kravmaskinerna (läs müslimerna) vill ha ALLT!!
  Även i de västländer som de masskoloniserar med respektive lands ”regerings” godkännande! Se på Sverige, Tyskland, Frankrike, GB m fl.
  Vi har en s k ”politiker” som utrikesminister m w, som finansierar terrorism med våra skattemedel.
  Vi betalar helt sonika för att utrota oss själva!
  Vilken paradox = vi betalar världens högsta skatter, massimporterar MENA-individer, finansierar terrorism i MÖ mm mm
  V@dF@nFårJ@g?

 3. Jag är så stolt över allt jag har åstadkommit med mina beslut och bidrag hälsar Margot Wallström.
  Det är att missbruka beskattningsrätten att ta ut skatt för att skicka pengarna till diktaturer, massmördare, terrorism och korruption.

  • Kent:
   Dina ord kan vi alla på bloggen instämma i ! Möjligen tillägga att det är skandalöst att sända landets surt förvärvade skattekronor,till terrororganisationer i M-Östern….

Kommentera