Partiledarna sätts i gruppterapi

REGERINGSBILDNINGEN. I går meddelade Stefan Löfven (S) att han gav upp försöken att bilda regering. Idag sätter sig talmannen Andreas Norlén ner med partiledarna gruppvis för att samtala om möjliga regeringsbildningar. Totalt blir det fyra möten där varje möte motsvarar ett förslag till ny regering.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Jimmie Åkesson (SD) och Jonas Sjöstedt (V) deltar inte i gruppsamtalen eftersom deras partier inte är en del av något regeringsalternativ.

Läs mer på Riksdagen.se…

-Pettersson noterar att talmannen Norlén säger att han till varje pris vill undvika extraval eftersom det skulle skada förtroendet för demokratin.

Jag kan förklara för herr Norlén att förtroendet för demokratin redan är skadat och att ett nyval inte skulle försämra det förtroendet, tvärtom!

Det som skadar är att alla partier inte kan samtala och att de vägrar lämna några sakpolitiska skäl till detta. Har vi otur får vi en ny Decemberöverenskommelse och det är skadligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Partiledarna sätts i gruppterapi

 1. Har bestämt mig: jag gillar definitivt inte Norlénen. En Norlén med ett evigt plågat ansiktsuttryck. Även ett blekt leende ser krystat ut – snälla, få oss slippa den onaturliga karaktären som dansar efter PK-pipan.

 2. Tyvärr så är det ett nytt DÖ som talmannen siktar på.
  Så det är återigen 4 nya förlorade år att se framemot.

 3. Det har ingen betydelse vad vi röstar på. Det är bestämt på annat håll vilka som skall regera.

 4. Vänsterledaren vill så väl att vara med i regeringen.
  När han har i 4 årstid fått stå i dörrhålet och titta på.
  Vänsterledaren har nog ett och annat att förklara med deras hållning.
  Kasta sten i glas hus går bra.

  Katerina har en lång artikel ang. manifestationen som Vänsterpartiet med Ung Vänster och Kommunistiska partiet deltog i.
  ”Återvändarmarchen” som skedde i Göterborg.

  ”Vänsterpartiets antisemitiska utveckling bör diskvalificera dem från att ingå i en svensk regering”

  Ingressen:
  ”Vänsterpartiet har fram tills nyligen officiellt ställt sig bakom en tvåstatslösning och erkänt staten Israels rätt till existens. Men genom sitt deltagande fredagen den 19 oktober i Göteborg i en propalestinsk manifestation som inte erkänner Israels rätt att existera har Vänsterpartiet nu tagit ett steg från den tidigare politiken och ett steg närmare terrororganisationen Hamas. Vänsterpartiet borde därför, mot bakgrund av sin antisemitiska utveckling, inte på något sätt få ingå i en svensk regering.
  Det skriver idag Tobias Petersson, debattör och chef för tankesmedjan Perspektiv på Israel.

  Utdrag av artikeln:
  ”Vänsterpartiet har brutit mot svensk samsyn i utrikespolitiken genom att göra påståenden om 70 år av ockupation. Den ockupation som partier som Vänsterpartiet talat om tidigare har varit den militära kontroll som Israel tog över Västbanken, Östra Jerusalem och Gazaremsan efter att ha vunnit sexdagarskriget år 1967, för 51 år sedan – inte 70 år sedan.”

  ”Vänsterpartiet tycks nu ha tagit till sig propaganda utbasunerad av en organisation som inte heller erkänner Israels rätt till existens, nämligen terrororganisationen Hamas, som också ligger bakom de palestinska återvändarmarscher som Vänsterpartiet visade sitt stöd till under sin manifestation förra fredagen.
  http://katerinamagasin.se/vansterpartiets-antisemitiska-utveckling-bor-diskvalificera-dem-fran-att-inga-en-svensk-regering/

 5. Att inte SD är med i dessa samtal beror på att dom inte behöver vara med i någon Gruppterapi. Dom är nämligen friska.

 6. Läste någon tweet där skribenten ställde frågan om inte de inbjudna partiledarna till morgondagens gruppsamtal även borde ta med sina respektive föräldrar, för min egen del tror jag det vore bättre med deras respektive gode män.

 7. Apropå de ”vuxna samtalen” i sandlådan…….

  Talmannen har bjudit in ledare för sex av riksdagens partier för gruppsamtal i olika konstellationer.

  09.00: S, M, C, KD, L och MP.
  10.00: S, C, L och MP.
  11.00: M, C, KD, L och MP.
  13.00: M, C, KD och L.

  Källa: Riksdagen

  På dagordningen står diskussioner om fyra regeringsalternativ.

  Klockan nio på morgonen träffar talmannen partiledarna för Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna för att diskutera möjligheterna för en stor regeringskoalition.

  En timme senare får Ebba Busch Thor (KD) och Ulf Kristersson (M) lämna rummet då det är tänkt att S, C, L och MP ska prata regeringsbildning.

  Klockan elva löser duon av Stefan Löfven då Alliansen och MP ska samtala tillsammans med talmannen – och avslutningsvis får de fyra Allianspartierna möjlighet till samtal utan S och MP i rummet.

  Talmannen Andreas Norlén vill inte framhålla någon konstellation av de fyra som ska diskuteras.

  Eftersom ingen har sagt sig vilja ingå i en regering med Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna kommer Jonas Sjöstedt (V) och Jimmie Åkesson (SD) inte att delta i gruppsamtalen.

  ”– Men jag kommer självklart även att ha kontakt med de partierna”, säger Andreas Norlén.

  • Och den kontakten kommer naturligtvis att bestå i att SD får besked om att stödja något av förslagen utan att få någon form av inflytande.

   Ge oss extravalet nu, sen får vi se om sjuklövern kommit på bättre tankar. Om inte ett extraval till, osv.

Kommentera