Kan vi lita på vetenskapsprogrammen?

VETENSKAP. Om män i övre medelåldern med hög utbildning inom naturvetenskap och som haft ledande befattningar inom akademi och näringsliv visar sig vara nationalister och skeptiska till klimatlarmen, massinvandringen och vegetarisk kost, vilka slutsatser kan man dra av det?

Sveriges radios vetenskapsredaktion funderar inte så långt utan nöjer sig med att diskutera och misstänkliggöra denna grupp där professor em. Peter Stilbs blir ett exempel.

Svensk Webbtelevision

3 thoughts on “Kan vi lita på vetenskapsprogrammen?

  1. Man kanske ska vara lite nyanserad vad gäller invandring. Den fungerar bra till vilket land som helst i världen när invandrarna är högt utbildade på riktigt. Jag är övertygad om att USA är tacksamma för alla välutbildade européer som flyttat dit.
    Vad gäller klimatet behöver man inte vara professor för att förstå att det varierar. Venedig är ett exempel där man kan skylla på klimatet, likväl som man kan skylla på människans dumhet för att inte gardera sig för havshöjning.
    Till slut kost. Det är samma sak här. Det är inte kosten som är bekymret, det är att vi stoppar i oss för mycket samt rör på oss för lite. Jag är övertygad om att man kan bli fri från en mängd sjukdomar om man äter mindre och rör på sig mer oavsett vad man äter. Dock finns det mer eller mindre nyttig mat.

  2. Tja, vad ska man säga? Det kanske är som att föreslå kapitalism under Lenins tid i Sovjet eller kommunism till uncle Sam.
    Man kan nog lugnt säga att det sitter i väggarna.

  3. Omskolning kallades detta i de delar som efter kriget kom i kommunistisk hand.Även under 30-talet senare hälft,skedde detta i de då tyska områden, som idag tillhör Polen !
    Hos oss sker detta i modern tid genom indoktrinering,redan från förskolan.
    Senare genom vänsterinriktade lärare i skolorna,som predikar det rätta…..

Kommentera