Vilket ansvar har journallisterna till skolattacken och andra dåd?

MEDIA. Idag är det tre år sedan Anton Lundin-Pettersson med svärd mördade tre personer och skadade ytterligare en allvarligt på Kronans skola i Trollhättan. 

Sveriges Radio och andra uppmärksammar detta genom att kritisera polisens utredning efter dådet. Kanske med rätta, men utredningen EFTER hade inte gjort någon skillnad.

-Pettersson skulle gärna se att journalisterna utredde sin egen roll och ansvar för attacken. Hur kunde vi bygga upp ett samhälle där 90 procent av eleverna på Kronans skola hade invandrarbakgrund utan att Sveriges Radio och andra protesterade och kritiserade den förda politiken.

Medierna är medskyldiga, och tyvärr gör de fortfarande inte tillräckligt. Trollhättan och Kronans skola är fortfarande lika segregerad och det är dagliga incidenter på grund av den mångkultur som medierna varit och är så pigga på att lovorda.

Herr Lundin-Pettersson ska inte försvaras, han var en mördare, men hur många liknande Anton finns det i Sverige?

I Trollhättan höll folk varandras händer hösten 2015, det bars på facklor och talades om det fina samhället och om att allt var högerextremisternas fel.

Trollhättan var liksom många städer i Sverige för mindre än en generation sedan nästan en idyll, nu är det ett mångkulturellt inferno. Det kanske är dags att fundera på det som Anton skrev i sitt avskedsbrev…

”Ni drev mig till det här. Blodet är på era händer” och menade att ”han inte gillade den svenska invandringspolitiken eftersom den gick ut över gamla och sjuka”.

Om Anton Lundin-Pettersson på bloggen…

Om Kronogården, Trollhättan på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

4 thoughts on “Vilket ansvar har journallisterna till skolattacken och andra dåd?

 1. Precis som Kent skriver – journalister har aldrig något ansvar. De är duktiga på att hålla sig framme och ta åt sig äran för olika avslöjanden men när det börjar bränna till gömmer de sig.

 2. Kl är 10nåt och jag har redan tröttnat på tjatet om Anton Lundin i msm.
  Och är det inte ett väldans tjat om Breivik dessutom helt plötsligt i msm???… tom innan Trollhättan. I statliga kulturprogogram inom statstelevisionen och sr resenceras teater o annat dravel om breivik sedan någen vecka tillbaka
  Tycker märkligt.

  • Håller med, vilket dravel om detta. Typiskt Sverige.
   Ska vi inte minnas ikeamorden i Västerås också då rimligtvis varje årsdag.?
   Hur många Akilov finns gömda i Sverige är mer relevant.
   Gränserna står vidöppna och vilka muslimkräk som helst kan osedda komma in och förstöra.
   Lämna den där Anton och gå vidare, han är död och kan inte ställa till med mer skada.

Kommentera