Annie Lööf: Dags att Sverige får en kvinnlig statsminister


REGERINGSBILDNINGEN. Centerpartiets partiledare Annie Lööf vill se en kvinnlig statsminister i Sverige, säger hon i en intervju i SVT:s program Skavlan som sänds i morgon kväll.

Annie Lööf (C) vill se en kvinnlig statsminister. Pettersson undrar om hon funderar på Ebba Busch Thor eller Ulf Kristersson…

Det är på frågan av programledaren Fredrik Skavlan om det inte är konstigt att Norge har haft två kvinnliga statsministrar men att Sverige ännu inte haft någon.

– Jag hoppas att jag under min livstid och min dotter under sin livstid får vara med om att Sverige också får en kvinna på den yttersta posten. Det vore väldigt viktigt för jämställdheten, säger Centerledaren och får applåder och fortsätter: – Rent teoretiskt skulle det kunna vara jag eftersom jag är partiledare, säger hon.

Programmet sänds på fredag klockan 21.00 på SVT 1.

-Pettersson undrar vad det är frågan om. Vi har ju från genustramsarna fått höra att det inte är någon skillnad på könen, hur ska ni ha det?

För övrigt tycker jag att det räcker med damer i regeringen, det är länge sedan någon man styrde landet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


33 responses to “Annie Lööf: Dags att Sverige får en kvinnlig statsminister

 • Monica

  Anna Lindh blev som bekant mördad och det var Göran Perssons kronprinsessa och förmodligen hade hon blivit en bra statsminister. Sannolikt att Sverige skulle haft ett litet annorlunda samhällsklimat idag med henne vid rodret. Ideologiskt stod hon nära Ingvar Carlsson som var realist och var en drivande kraft av Lucia-beslutet 1989 som innebar att invandringen bromsades in och kraftigt begränsades. Tror inte vi hade haft dessa spänningar och polemik i dag om inte denne Mihail Mihailovic hade tagit livet av henne

  Gilla

 • gamgubben

  Så har hon då äntligen fått säga offentligt vad hon drömt om sedan starten av sin politiska karriär. Hela hennes upplägg har syftat till att bli Statsminister, bra eller dåligt för Sverige är oväsentligt för en renodlad egoist.

  Gilla

 • Nick

  Med vilken rätt kräver denna brud med sitt åttaprocentigt parti att vara statsminister? Att hon är en kvinna? Socialdemokraternas Magda Andersson har kryssats in i riksdagen fler gånger än centerpartiets alla röster. Finns det något slut på denna mardröm?

  Gilla

 • Björn

  Gärna en kvinnlig statsminister så länge det inte blir en rödhårig näbbgädda från ett extremistparti.

  Gilla

 • Fjodor

  Vi behöver en statsminister som
  – inte springer på Bilderberg-möten
  – inte är medlem i Trilaterala kommissionen
  – har en politisk idé
  – inte sätter sig själv i främsta rummet.
  – anser att en politikers uppgift är att representera väljarna.

  Gilla

 • Torleif

  Vi har redan haft en kvinnlig statsminister. Mona Sahlin. Remember?

  Gilla

  • ossie

   Fel Hon blev tack o lov aldrig statsminister men det var nära en chokladbit kom emellan.

   Gilla

   • Billy Boy

    Mona Sahlins ”meritlista” handlade faktiskt om lite mer än en chokladbit Toblerone. Här några fler exempel ur samlingen.

    1990 – Sahlin betalar sin dagmamma svart.
    1993 – Sahlin åker dit för obetald TV-licens.
    1993 – Sahlin får körförbud på den obesiktade bilen. Trots det registreras det två felparkeringar på bilen under tiden för körförbudet.
    1995 – Sahlin köper varor, hyr bilar och tar ut tusentals kronor i kontanter med statens kontokort. Ursäkten var ”oklara rutiner vid statsrådsberedningen”. Mona påstod sig ”ta ut ett förskott på lönen, vilket alla kan göra”.

    Mona Sahlin hävdar att hon ”baske mig inte var någon fifflare” och tog ”timeout” på paradisön Mauritius. Alla kostnaderna inkl Monas livvakter fick skattebetalarna stå för.

    1999 – Av Sahlins 98 obetalda parkeringsböter gick 32 till kronofogden.
    1999 – Mona Sahlins två år gamla firma gick i konkurs. Sahlin utnämndes därefter till den socialdemokratiska regeringens ”Småföretagarexpert”.
    2000 – Sahlin missar att betala restskatt på 30 000 kr och ärendet hinner gå till kronofogden innan pengarna betalas in. ”Häftigt att betala skatt”?
    2001 – Två nya obetalda räkningar går till kronofogden.
    2006 – Sahlins dotter får en praktikplats på Sveriges ambassad i Washington D.C. Anställningen skedde ”informellt” i strid med UD:s regler.
    2007 – Vald till partiledare för (S).
    2010 – Statsministerposten missad efter valförlust
    2011 – Hon utnämndes till styrelseledamot i stiftelsen Expo
    2012 – Mona Sahlin var under några år fram till maj 2016 ledamot i Systembolagets styrelse. Sahlin kvitterade ut arvode på 100.000 kr men hon kom mycket sällan till styrelse-mötena. Uteblev sex av nio gånger.
    2014 – Mona Sahlin förordnades av regeringen till Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Arbetsplats regeringskansliet Rosenbad.
    2016 – Mona Sahlin lämnade uppdraget som samordnare, efter avslöjandet att hon utfärdat falska intyg åt sin livvakt.
    2017 – Det rapporterades att Sahlin erkänner brott. Brottet utgjorde osant intygande och hon fick 80 dagsböter i strafföreläggande.
    2017 – Mona Sahlin fälldes den 24 november 2017 för skattebrott, som hon erkänt.

    Gilla

  • Macke

   Fredrik Reinfeldt som var statsminister 2006 – 2014.
   Mona Sahlin var deras partiledare 2007-2011 efter Göran Persson.
   Det var tänkt att Anna Lindh skulle ta över och bli efterträdare.
   Mona avgick efterkritik med dåliga valresultat som rasade.
   Efter Mona Sahlin valdes Håkan Juholt in 2011-2012

   Gilla

 • Peter Skoglund

  En kvinnlig centerpartistisk statsminister som inte tror på svenska system?

  6 december 2015, säger Annie Lööf.

  ”Människors frihet viktigare än svenska system.”

  https://www.dn.se/nyheter/sverige/annie-loof-manniskors-frihet-ar-viktigare-an-de-svenska-systemen/

  Gilla

 • selma fattig

  Vi är i avgrunden vad händer om vi får en anni lööv som statsminister.
  Inte ett ord har jag hört något om de fattiga i som tex fattigpensionärer.
  Så långt stäcker sig inte Lööfs hjärna.
  Själv har hon en juridik examen och nvet inget om jordbruk.

  Gilla

 • El gringo

  Oi så fall ska det vara någon annan som är FÖR Sverige och det Ursvenska folket, och därmed stoppar massinvandringen och börjar repatriera!

  Gilla

  • Tore

   Då finns bara en, J Åkesson.

   Gilla

   • Nya tankar

    Nu styr i alla fall hans fru Sölvesborg. Härligt! Där blev ju SD också störst i Sverige. Innevånarna där, hyllar nog sin hemmason Jimmy, och visar respekt och är stolta över hans gärning.

    Gilla

 • Dan Karlsson

  Jag ryser och känner olust.

  Gilla

 • Jack

  Ja vij ha en statsministej sjom kan pjata jent. Kön äj oviktigt.

  Gilla

 • Schwein Wein

  Det hemska är att vi kunde läsa om Annie Lööf som statsministerkandidat redan i juni efter Bilderberggruppens möte. Sedan dess så höjs röster från flera håll om just henne som statsminister. Man blir lite konspiratorisk om den största marionetten av alla tillåts bli statsminister.

  Artikel från juni 2018:
  https://www.vn.se/article/ser-loof-som-en-potentiell-maktspelare/

  Gilla

 • Tore

  Det är klart att det feminina idiot landet ska ha en kvinnlig stadsminister så dårskapet är fulländat. Vi ser ju med egna ögon hur förträffligt Sverige blivit med kvinnliga partiledare och ministrar.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Sd kommer starkt ute i landet med kvinnor på poster.
  Till skillnad mot Annie så har de också en politik att genomföra.

  Gilla

 • Thomas

  Som landet har styrts det senaste 40 åren så vore nog det bästa för oss som bor här, att varken politiker eller tjänstemän, talar om vad som ska göras eller vad vi som medborgare ska göra.

  Gilla

 • Hanna

  Ska det nu vara en kvinna nästa gång får vi hoppas på Paula Bieler, Sara Skyttedal eller möjligen Ebba Busch Thor. Finns inga andra lämpliga kandidater f.n.

  Gilla

 • Thomas

  Den narcissistiska empatilösa floskelmaskinen Lööf vore rena tragedin för Sverige. Men Sverige gillar ju att förnedra sig så varför inte? Vi är redan körda. Det är försent. Men skulle Annie bli statsminister tänker nog många börja på att flytta på riktigt. Inte bara prat. Det kommer gå åt helvetet.
  Inte för att hon är kvinns. Det finns vettiga politiker som är kvinns som Le Pen och Inger Stojberg. Men Annie Lööf är något annat.

  Gilla

 • bj

  Jo men gud bevare oss för Anne Lööf och Gudrun

  Gilla

 • Grune

  Sverige har ju under den senaste mandatperioden haft en kvinnlig statsminister, åtminstone har han/hon påstått det själv.
  Han/hon har ju varit tydlig med att påpeka att Sverige haft en FEMININ regering och feminin betyder ju KVINNLIG om inte jag är felunderrättad.

  Gilla

 • ossie

  Gärna en kvinna som statsminister om det finns nån som är kompetent och duktig. Rödluvan själv vore ju tom sämre än svetsaren. Och den senaste kandidaten Mona Sahlin får vi tacka att hon inte blev statsminster.

  Gilla

 • centurion

  I så fall blir det ju den tredje på raken, för de två senaste exemplaren har verkligen agerat som ena riktiga kärringar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: