Jättebro mellan Hongkong och Kinas fastland invigd


TEKNIK. Kinas president Xi Jinping har officiellt öppnat en av världens största broar någonsin för trafik. Den nya 5,5 mil långa tunnel- och brovägen förbinder Hongkong och Macau med det kinesiska fastlandet. 

Vägförbindelsen kostade motsvarande 140 miljarder kronor att bygga och är den största i sitt slag.
– Bron stimulerar samverkan och handel mellan Gunangdong, Hongkong och Macau, säger Kinas vice premiräminister Han Zheng. I storstadsområdet runt bron bor 65 miljoner människor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


6 responses to “Jättebro mellan Hongkong och Kinas fastland invigd

 • Hans Nilsson

  Utan invandring kunde landet glimmat av guld och flödat i grädde och honung. 50 år av i stort sett olönsam invandring har kostat svenska skattebetalare tusentals miljarder. Till och med de invandrare som jobbar kostar per st 74000 varje år netto för skattebetalarna enligt en nationalekonom som har räknat på invandringens kostnader.

  Gilla

 • Håkan

  Undra hur lång tid bron hade tagit att bygga i Miljökommunisternas Sverige?

  Gilla

 • Grune

  Jag undrar om det rör sig om en sammanhängande bro som är 5,5 mil lång eller om hela komplexet av broar och tunnlar är 5,5 mil långt???

  Gilla

 • Mm

  Bra för lastbils chaufförer! men mindre bra för alla snabbförjor mellan Hongkong o Macao. Otroligt smidig båt trafik. Intressant att följa när tyfoner drar in över området vilket det gör varje år

  Gilla

 • El gringo

  140 Miljarder! Det är bara ”blaha blaha” för den ”svenska” Regimen, som slösar bort 300 Miljarder, varje år, på SVENSKA folkets undergång!

  Gilla

 • Holden

  Rubriken är väl felaktig? Bron sträcker sig mellan Macao och HongKong-ön. Inte direkt till Guangdong-provinsen, vilket är gränsen till Kina.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: