LO:s stöd till socialdemokraterna, inför årets val – nästan 100 miljoner

VALET 2018. Eftervalsanalyser pekar på att c:a 41 procent av LO:s medlemmar röstade på socialdemokraterna och 24 % på Sverigedemokraterna. Det är helt ”demokrati” att medlemmarnas pengar går till att stödja ett parti som allt färre röstar på. 

Dagens Industri, tyvärr betalvägg…

LO ger socialdemokraterna kontanta bidrag till valrörelsen och S betalar tillbaka med sänkt skatt för bl a LO medlemmar som får avdrag på fackföreningsavgiften. I andra länder kallas detta korruption och en normal regering hade sänkt skatten för alla oavsett vilken förening man är medlem i.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “LO:s stöd till socialdemokraterna, inför årets val – nästan 100 miljoner

 1. TÄNK OM det bli nyval och sossar har inget stöd från LO! Vet ej om de satsar stora pengar till valaffischer och så i nyval, men hoppas kan man göra.
  Jag tror att SD skulle kunna växa minst 5 % utan valfusk , om det är möjligt att kolla.

 2. Tänk att det kostar 100 miljoner från arbetarnas pengar för att få 28,3%.
  År 1911 fick Socialdemokraterna 28,5% och då tog dom nog inte arbetarnas pengar.
  Per-Albin Hansson ,1940 hela 53,8%.
  Jag tror inte att nya Socialdemokraterna förstår att dom gör något fel,dom tror att dom kan tappa moralen utan att det skulle märkas.

 3. ”Svittsaren” Löfvén är ju en riktig bondfångare,t.o.m. lurar av ”de sin” i LO,hela 100 miljoner och fortsätter som tack,att tappa deras väljare !!
  För varje val allt sämre och sämre resultat.
  Och de som sliter o. knegar samman fantasibeloppen till LO,betalar Sossarnas fester/val…. 😉

 4. LO:s fackförbund ansluter sina medl. genom fackavg. med bl.a. hemförsäkring, som de har avtal med hos Folksam.
  Den som ej vill ha deras hemförsäkring kan avsäga den.
  Men får ändock betala lika mycket i fackavg.
  Avg. för hemförsäkringen stannar istället hos facket.

 5. Löven och co. D v s LO m fl. lever i en förlegad verklighet. Sossarna, tror fortfarande, att de är störst, bäst och vackrast. ”Vi är största partiet!” ”Vi är största blocket!” ”Därför ska vi regera, och JAG, JAG, JAAAAAAAG, SKA vara statsminister!” Men tiderna förändras, de och LO anar inte hur förlegade och passé de är. Löven har ju ABSOLUT INGET att komma med. Och kan ABSOLUT INTE regera utan borgerligheten. Hur naiv får man vara, på en skala??? Och hur inbilsk får man vara, som tror att ALLA arbetare per automatik är sossar. Nä, de lever i kolschosernas tid dessa två. Lägg ned arbetarrörelsen! Den har för länge sedan passerat bäst-före-datum.

 6. https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/fackbossen-fel-att-ge-sa-manga-miljoner-till-s-/
  ”Kan göra bättre saker för pengarna”
  Enligt tidningen uttalar sig Baudin i huvudsak om Kommunals årliga stöd till S på tre miljoner kronor, men han säger även att han tänker ta upp frågan om LO:s årliga stöd på sex miljoner.

  – Man kan göra bättre saker för pengarna än att bara skicka dem till S, säger han vidare till Di.

  Fackbossen tycker även att det är fel att sätta S-loggan på LO:s valkampanjer – som enligt honom borde fokusera mer på fackliga frågor.

  • LO har varit med innan under flertalet valår och pröjsat till sossarnas valkampanj.
   Av fackavg. som medlemmarna betalar till facket som går vidare till LO.
   Inte undra på att fackavg. är hög för medlemmarna.

   • En gång till en påm innelse. det är inte värt att betala till facket då det är dyrt och man får ingen hjälp ifall det blir problem på arbetsplatser.

 7. De hatar nationalstaten Sverige,
  De vill avveckla den.
  Men vad vill de ersätta den med?
  Ett islamskt kalifat?!

 8. Jag säger som Pettersson,
  – undrar vad Stefan Löfven har för värdegrund som pratar med ledarna i diktaturen Saudiarabien, men inte vill prata med en partiledare i ett svenskt riksdagsparti?
  Naturligtvis har han inget emot korruption, utan tar gärna emot pengar utan skrupler?

 9. Sådant här hör inte hemma i en demokrati år 2018.
  Sossarna skall inte gödas med pengar från fackliga medlemmar som inte sympatiserar med pamppartiet. Det är olämpligt och synnerligen osmakligt.

Kommentera