Allt för Sverige…


SVT. På söndagar klockan 20:00 sänder SVT1 ett program som heter allt för Sverige. Det handlar om amerikaner med förfäder som utvandrat till som kommer tillbaka för att söka sina svenska rötter

Det är lite intressant att höra om generationers öden och äventyr, men tyvärr harSVT gjort en såpa med en massa löjliga utslagstävlingar av idén, långt ifrån public service uppdrag om kvalité.

I gårdagens avsnitt fick vi följa amerikanerna när de var hembjudna till en somalisk familj som bodde i villa och en irakiskt läkarfamilj.

SVT försöker utbilda oss och sätta likhetstecken mellan utvandringen av svenskar till USA och dagens icke-västliga asylinvandring till Sverige.

Båda invandrarfamiljerna verkade trevliga, men vi fick inte träffa den somaliska muslimens fru och man kan undra varför. Somaliern bodde dessutom i en liten villa i vad det verkade ett i huvudsak svenskt område.

Den irakiska familjen var synnerligen välanpassade, de var båda läkare och hade lärt sig språket, reviderat sin utbildning och skaffat jobb på 1,5 år.

Amerikanerna fick dessutom fira Sveriges nationaldag tillsammans med flaggviftande invandrarfamiljer, långt från bilgrillarnas kvarter.

”På Sveriges nationaldag kommer amerikanerna till Stockholm. De ska flytta in hos två svenska immigrantfamiljer, familjer som tvingats göra samma resa som amerikanernas svenska förfäder. Nationaldagen firas med familjerna där svenska traditioner möter somaliska och arabiska”, skriver SVT.

SVT Play avsnitt 6

-Pettersson konstaterar att SVT gör invandringspropaganda i sitt underhållningsprogram, dessutom kryssar de sin PK-lista, en bög, en flata, en färgad, osv…synd på en så bra idé.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


19 responses to “Allt för Sverige…

 • Macke

  Denna programserie har gått i ett antal säsonger.
  De brukar göra på deras resa med strandhugg på historiska platser runt om i landet.
  Övernattning kan t.ex. vara på ett gammalt värdshus eller gästgiveri med gamla anor.
  Vad tillför en somalisk och irakisk familj i den svenska historien
  att komma med.

  Gilla

 • Valter

  Svenskarna som flyttade till Amerika fick jobba hårt för sitt levebröd. Språket fick de lära sig själv, inga bidrag utgick. Järnvägs direktören och ägaren, till en en av de två företag och drog järnväg på 1800-talet genom hela kontinenten från öst till väst hade många svenskar som rallare. Ge mig ett gäng svenskar, snus och brännvin, då kan jag dra en järnväg fast till helvetet, sa han. Det säger en hel del om de hårt arbetande svenskarna som flyttad Amerika. Lite skillnad mot dom bidrags turister som nu kommit hit. Men det tycker inte SvT.

  Gilla

 • Tore

  Allt som är svenskt ska skändas och förlöjligas.
  Vi ska tappa allt vad fosterlandskärlek är.
  Sen ska vi ta åt oss invasiva kulturer och bli världsmedborgare och världens största folk.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  USA-experten om SVT:s USA-bevakning: ”Vänsterliberal”

  https://nyheteridag.se/usa-experten-om-svts-usa-bevakning-vansterliberal/

  Gilla

 • Tony

  SVT är ju och har varit propaganda alster för Sossarna och deras föregångare, här jobbar bara vänstervridna knäppgökar.

  Gilla

 • Nosferatu

  Usch. Bilden av Sverige revideras varje dag.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det finns en gemensam nämnare mellan utvandringen till Amerika och dagens ockupation av Sverige!

  Ursprungsbefolkningen utrotas!

  Gilla

 • Jack

  Det finns en stor skillnad på svenskarnas invandring i Amerika och muslimernas invandring i Sverige. Den stavas B I D R A G.
  Det är det värsta med invällningen förutom våldet, att det gör slut på våra skattepengar. Och ingen kan inbilla mig något annat, vad än sjuklövern och vänstermedia säger.

  Gilla

 • Willy Erksson

  Den somaliske mannen tittade heller inte mot eller pratade med den kvinnliga deltagaren.

  Gilla

 • gamgubben

  Somaliern påstod att han var fattig och hade kommit till Sverige för länge sedan. Jag undrar om vi fick rätt historia för hans engelska verkade han inte ha lärt sig i Sverige. Någonstans ligger här en hund begraven. Vad han jobbade med och var höll hans fru hus.
  Tror verkligen SVT att vi alla köper den smörja de presenterar oss?
  Lite på sidan om, de babblades i morse om vilken nu stod i tur att få chansen att bilda regering. Tror någon att de nämnde SD, nej det hälften så stora C kommer före, med rödluvan som aspirant på att få bilda regering. Det är så uppenbart att SVT inte är objektiva i sin rapportering att till och med nomenklaturan borde reagera, men icke sa Nicke.

  Gilla

 • Suzie

  Vilken bullshit! ”Det gamla Sverige kommer inte tillbaka,svenskarna måste integreras i det nya Sverige” så sa folkförrädaren Mona Sahlin som var/är regimens megafon,och precis så har socialistregimen bestämt utan att svenska folket har fått rösta om världens största folkutbyte som någonsin ett folk har tvingats på av sin regering/regim.De svenskättlade amerikanerna skall således införstås och invigas i det nya Sverige som håller på att ockuperas av främlingar från tredje världen som inte har något gemensamt med vår civilisation,kultur,kristna,judiska och katolska religion,våra värderingar,kvinnor och mäns lika rättigheter etc.Inte f-n har väl svensk-amerikanerna något gemensamt med dessa horder av människor från tredje världens värsta länder.även om det finns några välanpassade och högre utbildade människor från Irak så är dessa inte representativa för majoriteten av de ca två miljoner människor från världens värsta dysfunktionella länder som är totalt ointergrerara i vårt land och västerländska kultur och civilisation.Svt statens propagandainstution måste läggas ner tillika med Sr.

  Gilla

 • ruben

  Det är skandal att SVT ska agera storebror över tittarna med historielöst svammel. Svenskarna eller Européerna, som emigrerade till USA mestadels under 1800-talet fick t.ex. inte gratis försörjning, gratis bostad, gratis rättshjälp i mänskliga rättigheter eller gratis tolk. Dessutom är det ungefär liknande kulturer för USA och Europa, de har ju i grunden samma ursprung byggt på Kristna traditioner. Det finns inte många likheter där. Vad håller de egentligen på med?

  Gilla

 • Kurt

  Vilka korkade Yänkar, sen undra jag i vilket universum rör sig SVT.
  Hela programmet är en parodi

  Gilla

 • Blodsven

  Såg ett avsnitt för kanske 1 år se´n, då fåntratten A Lundin tvingade jänkarna att uttala Zlatan Ibrahimovic som om det vore det mest fantastiska som Sverige har att erbjuda. Som alla jävla skitprogram SVT producerar så måste hjärntvätten ingå…

  Gilla

 • compulsoryunion

  Har amerikanerna knivväst och livförsäkring i
  Tjärna ängar?

  Gilla

 • RäddSomFan

  Tur för mig att jag slängde ut TV fan för 22 år sedan, jag har inte saknat skiten för 5 öre.

  Gilla

 • ossie

  Har just sett programmet. Så tillrättalagt och korrekt. Inte ett ord om allt negativt som händer där. Rena Sörgården. Pinsamt rent av.

  Gilla

 • Björn

  SVT och deras ständiga försök att ”uppfostra” tittarna till ”rätt” åsikter.
  Varför tog man inte med amerikanerna till familjer i Fisksätra, Rosengård eller Biskopsgården istället? Nej för det skulle ju inte passa in i SVT:s alltid lika glättade bild i rosenrött skimmer när det gäller invandringen.
  Fy fan för Sveriges ruttna public service.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: