Vad kommer Sverige att göra


I Svenska PK media framförs krav på att USA = Trump skall på olika sätt straffa Saudibarbarien, för att de mördat en Saudisk medborgare i ett Saudiskr konsulat beläget i det likaledes muhammedanska landet Turkiet!  På något förunderligt sätt så anser PK media att det är Trumps fel, att Saudibarbarien uppför sig som de barbarer de är och naturligtvis skall USA vara det land som på lämpligt sätt ”straffar” Saudi!

Varför kräver inte PK media att Sverige skall avbryta alla affärer med Saudibarbarien?  Varför skickar inte Steffe, statsminiministern ned utrikesblondinen för att säga FY FY åt barbarerna?

På Regeringskansliets blogg läser man (inte ett kritiskt ord) om:  Saudiarabien

Relationerna är goda mellan Sverige och Saudiarabien. De diplomatiska förbindelserna mellan länderna upprättades 1957. Sedan 1984 finns en svensk ambassad i Riyadh och ett honorärkonsulat i Jeddah. Saudiarabien har även en ambassad i Stockholm. Genom åren har många besök på hög nivå ägt rum. Bland annat så ledde statssekreterare Oscar Stenström en affärsdelegation till Saudiarabien i oktober 2015, och samma månad besökte närings- och innovationsminister Mikael Damberg landet.

Saudiarabien är sedan en lång tid tillbaka Sveriges viktigaste handelspartner i Mellanöstern. Sveriges export till landet uppgick 2014 till drygt 11 miljarder kronor. Värdet på den svenska importen från Saudiarabien var under samma period ungefär 936 miljoner kronor. 

Svenskt näringsliv är välrepresenterat på den saudiska marknaden, med ett fyrtiotal svenska företag etablerade på plats. Ytterligare ett hundratal företag representeras av lokala partners. På senare tid har ett flertal produktions- och konsumentföretag etablerat verksamhet i Saudiarabien, bland annat IKEA och H&M. Förutom tillverkning och konsumenthandel har svenska företag deltagit i omfattande infrastrukturprojekt i landet. Det ekonomiska samarbetet har även kännetecknats av en omfattande export av tjänster från bland annat svenska statliga myndigheter, ingenjörer, läkare, tandläkare och annan vårdpersonal. Från saudiskt håll bidrar investeringar i svenska företag och på den svenska fastighetsmarknaden till det ekonomiska och kommersiella samarbetet. På senare tid har även relationerna på utbildnings- och forskningsområdet utvecklats. Flera svenska universitet och högskolor har ingått samarbetsöverenskommelser med saudiska motsvarigheter. En rad svenska högskolor har ackrediteras till King Abdullah Scholarship Programme.

Drygt 2000 svenska muslimer vallfärdar årligen till de heliga städerna Mecka och Medina (så kallad hajj och umrah). Antalet svenska medborgare i Saudiarabien uppskattas till cirka 750 personer, varav en majoritet är bosatta i Riyadh och Jeddah

 

 


13 responses to “Vad kommer Sverige att göra

 • Hans Nilsson

  Svenska makthavare kommer att köra trynet ännu längre ner i den PK dyngan.

  Gilla

 • ladulaas

  Förvisso sant. Men glöm inte utrikesministerns hårda ord mot SaudiArabiens inhemska förtryck, som hon fick mycken kritik för på hemmaplan, vid ett besök där.

  MEN: Det är inte Sverige som nu vräker vapen över SaudiArabien – vapen som det landet använder för att våldta Jemen och urskillningslöst bomba jemenitiska män, kvinnor, barn och åldringar i den värsta slakten någonsin. Det gör Trumps USA!

  Gilla

  • Fjodor

   Nej. Sverige har ju bara röstat in Saudibarbarien som ordförandeland i FN’s råd för mänskliga grymheter.. förlåt Rättigheter.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Sverige kommer naturligtvis fortsätta att krypa för hyckla och vända upp ändalyktan mot Saudiarabien, vad annars ?

  Gilla

 • heraldikern

  Samma sak med USA! Stora affärer 110 miljarder Dollar. Inte fan vill USA bojkotta Saudi. Men han kan nog tycka att andra ska göra det.

  Gilla

 • Kent

  Sverige gör stora affärer med Saudiarabien. Säkert så har Saudiarabien stora pengar investerade i Sverige också.
  De kanske finansierar en stor del av Sveriges skuldsättning?
  Sen har de religionen som omhuldas av pkmaffian parallellt med värdegrundes religionen.

  Gilla

 • Stefan SH

  Antagligen ingenting. Det blir ett sorgligt bevis på hyckleri!

  Också ödets ironi, då de ”right guys” i realtid delar ut fördömanden och sanktioner baserade på uppviglade antaganden.. jaa,när det gäller vissa andra länder.

  Gilla

 • Carl ekström

  Sveriges regering hatar Trump och USA .Därimot älskar dom nazister bara titta bakåt i historien !
  Så är det .det vet alla som har hjärnan i behåll.

  Gilla

 • Ståfräs

  Sossar är inte riktiga i huvet! Släng in lite Feminism o Metoo så lyckas Ni säkert övertala att kvinnor skall få köra bil också, idioter.

  Gilla

 • Benny

  Samtidigt har Saudiarabien bombat tiotusentals kvinnor och barn i grannlandet Jemen till döds utan större upprördhet från fulmedia! Ja, liv är olika mycket värda det är solklart för fulmedia! Var tog värdegrunden vägen herr Löfven när du säljer vapen till dessa mördare i Saudiarabien? Samma gäller för USA:s fula agerande som är den samma som Sveriges fast i större skala.

  Gilla

 • bodil.

  I Saudiarabien avrättas folk på löpande band utan att PK reagerar.
  Varför gör man det plötsligt om de avrättade en arab på deras konsulat.
  Det är väl lika fult alla dagar.

  Gilla

 • Jack

  För den som inte vet, allt här i världen är Trumps fel. Skulle något mot förmodan inte vara Trumps fel, så är det Jimmy Åkessons fel.
  Så är det att leva i den vänsterfeministiska-hbtq-homo-muslim-vänliga världen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: