Vad gör fem muslimska terrorister i Sverige?

ISLAM. Ytterligare en man har häktats misstänkt för terrorfinansiering. Den 38-årige mannen är den femte häktade i det omfattande terrormålet vid Solna tingsrätt. – Ja, det är samma ärende och där är vi inte färdiga ännu. Jag har inte lämnat några kommentarer i det ärendet och så kommer det även att bli beträffande den här personen, säger Per Lindqvist, chefsåklagare vid riksenheten för säkerhetsmål. 

Mannen är häktad på sannolika skäl misstänkt för brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet, enligt Säkerhetspolisen. De fyra andra häktade är misstänkta för förberedelse till terroristbrott och/eller brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet.

Tre av männen greps i ett tillslag i Akalla i nordvästra Stockholm samt i Strömsund i norra Jämtland den 30 april. Den fjärde häktades den 1 juni.

Tre av de tidigare häktade männen är från Uzbekistan, medan en är en uzbekisktalande man från Kirgizistan. Minst en av dem har haft kontakt med Rakhmat Akilov, från Uzbekistan, som dömts till livstids fängelse för dådet i Stockholm i fjol som krävde fem människors liv.

-Pettersson undrar varför och vem som släpper in dem i landet? De har massor med muslimska grannländer att flytta till om de inte trivs hemma…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

4 thoughts on “Vad gör fem muslimska terrorister i Sverige?

  1. Sååå tröttsamt- vad gör ens terrormisstänkta uzbeker och kirgizer här? Bara misstanken om terrorism skulle räcka för att inte få stanna kvar!

  2. Inga kommentarer nej, det vanliga svaret när brottslingen är av utländsk härkomst., från både polis och åklagare.

  3. Till Ryssland får de inte komma , till Finland är de portförbjudna.Jag tror att Ryssland ger Finland information om de potentiella terrorister, så nästa land är Sverige av de nordiska länder som lockar till välfärd. Här har vi ingen kontroll alls, så en terrordåd är att vänta när som helst. Tyvärr!
    Just nu körde jag genom innerstaden och polisbilar i massor vid flera gathörn .Något är på gång även nu,men eftersom polisen har slutat rapportera de pågående brotten vet vi ingenting.
    Jag tycker att nästa terrordåd ,som jag antar är bara en tidsfråga , är 7 klöverns ansvar. Och de bör ställas till svars för alla våldsdåden! Hoppas att vi inte behöver offra de våra….

Kommentera