S hjälper nyanlända med låtsasjobb


Socialdemokraternas vallöfte om traineejobb från 2014, blev ett fiasko. 32 000 jobb skulle skapas, det blev 500. Gulan Avci (L) är inte nådig i sin kritik.

Vi vet att Socialdemokraterna efter detta fiasko försökt med andra åtgärder, som exempelvis extratjänsterna. Vi glömmer heller inte den arbetsmarknadspolitik där arbetsgivare som anställer nyanlända bara behöver betala 8 000 i lön, där staten skjuter till resterande summa och där man slipper betala arbetsgivaravgift. Givetvis kostsamma åtgärder för skattebetalarna.

Gulan Avci hänvisar till Arbetsförmedlingens statistik som säger att bara en procent av de nyanlända deltagarna i Socialdemokraternas alla projekt fått ett jobb utan skattefinansierade subventioner, en procent. Varje sådant enskilt fall har kostat skattebetalarna 30 miljoner, vilket gör att man förstår socialisternas vurm för skattehöjningar.

Nu är Arbetsförmedlingens pengar slut med två månader kvar av året och med sig har de ett hål på två miljarder att täppa till.

Nu har Gulan Avci, vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet, egna förslag på åtgärder. Tyvärr Gulan, men när Sverige och övriga västvärlden är på väg mot nästa lågkonjunktur och vårt arma land väntar 300 000 asyl- och anhöriginvandrare de kommande tre åren, kommer inte heller de att hjälpa.

Med tanke på hennes hårda kritik mot Socialdemokraterna förvånar det kanske många liberaler att Jan Björklund kan tänkas hoppa över till den vänstra sidan för att på så vis undanhålla SD från allt inflytande.

Apropå låtsasjobb och miljardrullningar. Hur många låtsasjobb tror ni inte kommer skapas när alla afghaner som omfattas av gymnasielagen måste hitta ett jobb för att få stanna i Sverige?

Expressen


9 responses to “S hjälper nyanlända med låtsasjobb

 • centurion

  Varför är det så eftertraktat bland PK-folket att spela rollen av naiv nolla och nyttig idiot ? Men när någon annan betalar för deras skenbara godhet, går det förstås lite lättare.

  Gilla

 • gamgubben

  Sossarna har alltid varit duktiga på att dölja arbetslöshet via sin viktigaste myndighet, kolossen på lerfötter,AF.
  AF har förmodligen delat ut fler bidragssysselsättningar än riktiga arbeten allt sedan starten med AMV 1948.
  Själv har jag lånat kontor av dem för att skaffa mig ett jobb, när jobbet var mitt, då men först då, visade den kvinnliga tjänstemansrekryteraren intresse. Som hon sa ”det är viktigt att det blir statistikfört.”

  Gilla

 • Torleif

  I Australien har man privata arbetsförmedlingar. Får en stark känsla att dessa är effektivare än vår arbetsförmedling.

  Gilla

  • Anonym

   Grattis till dem som kan sätta analfabetflykingar som inte vill arbeta i arbete.
   Jag satte en muslim i arbete med lönebidrag i en muslimsk förening. Staten betalade 90% i lönebidrag, resten skulle föreningen betala. Dock blev det personen som anställdes som fick betala en ”avgift” till föreningen motsvarande det de skulle betalt av hans lön. Så här är det hela tiden. De manipulerar och snor åt sig pengar på alla sätt och vis.
   Hur Löfven tror de kan bli lönsamma längre fram är en gåta. Det säger väl mest om hur orealistisk och världsfrånvänd han är.

   Gilla

 • Torleif

  Arbetsförmedlingen är helt onödig idag när Internet finns.

  Gilla

  • Anonym

   Precis så är det. Alla som inte har något hinder för att söka eller ha ett jobb klarar sig själva. Det är de personer som inte fixar det själva som Arbetsförmedlingen får hjälpa.
   Den mesta av kritiken emot Arbetsförmedlingen är obefogad eftersom väldigt få vet hur det ska fungera, inklusive politiker och media.
   Är du en vanlig person som blivit arbetslös kan du gå in på platsbanken eller någon annan jobbförmedlingssite och sedan söka önskat arbete.
   Har du däremot något som förhidrar dig att göra ovanstående kan du få hjälp av en arbetsförmedlare.
   Så det är klart att dessa personer som ingen arbetsgivare vill anställa med tiden hamnar hos Arbetsförmedlingen. Och var ska han göra av sin ilska för att han är värdelös som arbetskraft?
   Precis, det är Arbetsförmedlingens fel.
   Kortfattat kan man säga att en av Arbetsförmedlingens uppgifter är att ta denna projektion. Det är ju bättre att dessa personer tror att det är Arbetsförmedlingen som är värdelös. Hade de fattat att det var de själva som är värdelösa kanske de tom hade tagit livet av sig, och det vill vi inte.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Hela Sverige är inom kort en enda stor icke kristen skyddad verkstad !

  Gilla

 • El gringo

  Att en hel procent skulle ha fått jobb i fri konkurrens men Svenskar! tror inte jag på iaf. Gulan bode ta Vitan och sina övriga gelikar inom invandrar”Ägget” och flytta hem!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: