Hossein, 19, har försörjningsstöd – får inte använda Swish vid krogbesök

INVANDRING. 19-åriga Hossein Jafary är en så kallad ensamkommande flyktingungdom. Han lever på försörjningsstöd, det som tidigare kallades socialbidrag. Nu känner sig Hossein mobbad eftersom alla andra ungdomar kan Swisha pengar till varandra.  

– Man känner sig lite mobbad på något sätt. Alla andra ungdomar kan swisha varandra, säger han. Efter restaurangbesök med kompisar har det blivit allt mer vanligt att en betalar hela notan och resten av sällskapet för över pengar via betalningsappen Swish. Så har även Hossein Jafary, 19, och hans kompisar gjort – fram till för ett par månader sedan.

Det vore mer rimligt om de satte någon gräns, om de sa att man kan swisha under 5 000 kronor eller något sådant, föreslår Jafary.

-Pettersson ser inte problemet som oöverkomligt, det går att klyva notan och betala kontant. Jag undrar varför inte Aftonbladet ställer frågan och är mer bekymrad över att 19-årige Jafary, som verkar fullt frisk har så mycket pengar så han kan springa på krogen regelbundet. Vill Hossein Jafary ha Swish kanske han borde fundera på att skaffa ett arbete i arbetskraftsbristens Stockholm, ännu bättre vore att herr Jafary åkte hem och levde på försörjningsstöd där…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

26 thoughts on “Hossein, 19, har försörjningsstöd – får inte använda Swish vid krogbesök

 1. En bekant sade att hennes bostad ligger mitt emot Afghanska ambassaden så hemfriden är som bortblåst. Hela tiden ett liv som gör det ohållbart att ha öppna fönster. Detta på Lidingö Stockholm, området, som för några år sedan betraktades som en trygg oas för folk med bättre ekonomi, nu en flykting ö med stora problem.vart än det flyttas flyktingar där växer problemen.Att inte 7 klövern och FOLKET reagerar!?

  • Men är det inte skönt att alla även dom i dom fina områdena där ’öppna era hjärtan’ partiet är stort får känna på vad dom röstat för?

 2. Tycker att Lidingö kommun är värda en ”tumme upp”.
  Egentligen borde man inte få pengar/kontanter överhuvud taget.
  Endast rekvisitioner från kommunen.
  Borde ju vara en ordentlig sporre att försöka skaffa sig ett jobb och egen ekonomi. Kommunerna ska vara sparsamma med skattepengarna.

  Men, vad kan oddsen ligga på att kommunen kanske ändrar sig nu, efter aftonbladets snyfthistoria. Hoppas dock de står emot.

 3. Så verkar vi fått en ny term, försörjningsstödshandikappad.

  Och naturligtvis är det extra synd om personen då.

  Noterar även, som en person tidigare skrev, att Swish används ofta som betalningsmedel vid både sex och knarkaffärer, så det är nog där skon klämmer.

  Jisses, får betalt för att driva runt och gå på krogen, hela livet.

  Och dryga ut kassan med lite snabba affärer.

 4. Detta måste väl i högsta grad vara både rastiskt och kränkande i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige som ju håller stenhårt på mänskliga rättigheter för alla utom sin egna infödda befolkning ?

 5. Näääää bubben hur kan det blivit så här fel.
  Var e din svenska mamma då, så du kan få tröst vid hennes bröst

 6. Ja med tiden har allt blivit främmande för oss fullvuxna. I min ungdom hade jag inte pengar över,att slänga på krogar. Ibland blev jag dock medbjuden,av en äldre ensamstående yrkesman.
  Orsaken till hans gästfrihet var redan då dårskapen, i dåvarande Sverige.
  Varje gäst fick endast beställa två vita,och en brun…Samtliga tre om 5 cl.
  Smörgåsen som krävdes för tillåtelsen,att inmundiga dryckerna gick i retur mellan köket och borden,hela dagen,ut o. in !
  Eftersom jag redan på den tiden tvingades vara sparsam hade jag mina drycker innanför västen,och möjligen påfyllnaden(37:a) i ytterrockens ficka. Överlät därför min ranson med glädje till Kalle,som han hette.

 7. Det går lika bra att pröjsa kontant eller skriva en check.
  Annars pröjsar de varsin gång

  Så här går det till på krogen när man har ätit och notan skall delas upp.

  Härlig gammal Klassiker.

 8. Gamla fru Andersson som lever på sin garantipension kan inte heller använda Swish på krogen, HON HAR INTE PENGAR NOG ATT GÅ PÅ KROGEN FÖR.

 9. ”5000 kr – en skitsumma” …. Ett fruktansvärt HÅN mot alla SVENSKA pensionärer.

 10. Måste väl ändå vara höjden av otacksamhet. Får pengar av skattebetalare men känner sig orättvist behandlade för att man inte kan swisha dessa när man går på restaurang. Och så snyftreportage på det.

 11. Det är inte synd om Hossein. Pengar har han uppenbart och med dessa kan han betala för det han köpt. Det kanske inte är kompisar han vill swisha till? Kanske det är andra som väntar på att pengar ska ramla in?

  Försörjningsstöd (på Socialstyrelsens webbsida):
  *Riksnormen för en 19-åring ligger på 3 830 kronor i månaden
  *I Riksnormen ingår livsmedel, kläder, skor, fritid, hygien, förbrukningsvaror, dagstidning, telefon och tv-avgift.

  Nu vet jag inte om Hossein röker, men det verkar vara oerhört vanligt bland afghaner. Ett paket kostar cirka 55 kronor i snitt. Ett paket om dagen innebär 1 650 kronor i månaden och då har 2 180 kronor kvar. De märkeskläder afghaner ofta syns i är inte billiga och deras trendiga frisyrer kostar nog några hundra att få till.

  Nej det är inte synd om Hussein och att Aftonbladet gör en nyhet av dessa säger ganska mycket om den blaskan.

  • Glöm inte att beloppet är efter att hyran är betald så i praktiken for han ca. 4000 plus hyran. Det är inte så länge sen att jag fick klara mig på 2000kr. efter att alla räkningar var betalda, Hyra El Telefon.
   Att gå på krogen och äta?, Glöm det.

  • Utan att vilja beskylla Hossein för att vara oärlig, men appropå märkeskläder, så har ju faktiskt brottsligheten ökat och dessutom kraftigt bland invandrare.

 12. I forna sovjetunionen fanns en bra lag som lämpligen kunde användas i dagens sverige Nämligen parasitlagen som betydde att om du var utan arbete i över 6 månader så trädde parasitlagen i kraft för man ansåg att då lever man på andras bekostnad man är alltså en parasit Då kan man dömmas till tvångsarbete i upptill flera år Här kunde man borja med herr Hossein som knappast gjort något arbete under sin listid

 13. Åhh stackars Hossein som flytt för sitt liv och nu inte får använda Swish. Livet är hårt ibland.

  • Vad tänker 7 klövern deras knähund PK-media och den övriga månkulturälskande extremvänstern göra åt detta ?
   Inom kort kan denne stackars missförstådda pensionsräddare garanterat Swisha och då känna sig som alla andra.
   Halejua, Sverige är som sagt fantastiskt !!!!!!

  • Ingår inte Swish i de mänskliga rättigheterna ?
   Om inte så måste alla goda krafter i Sverige genast kräva det i FN.

 14. Ja det är synd om de små baaarnen. Krogbesök borde väl inte vara aktuellt överhuvudtaget om man lever på svenska skattebetalare.

  • Problemet är ju att han inte kan sälja saker på krogen. Nu vet inte jag om det handlar om droger eller 6, men då minskar bidragen eftersom han har en inkomst in på kontot.

   • Kan inte ”barnet” få nån batikhäxa att betala, så kan han agera sängvärmare.
    Sen att batikhäxorna bedriver pedofeli med dessa ensamkommande baaaarn, för det är ju barn vi talar om 😷🤧🤮 är hur sjukt som helst.

Kommentera