Polisen följer 30-40 utländska ligor men…

BROTTSLIGHET. Internationella stöldligor som ger sig på äldre personer i matbutiker så som Coop, Ica och Willys är vanligt förekommande, rapporterar Expressen/GT. 

Enligt polisen följer man mellan 30 och 40 ligor, som livnär sig på grova bedrägerier.

– Det är en profession och man är oerhört fingerfärdig och duktig på det man gör, säger Håkan Carlsson, chef för polisens Circa-grupp som bekämpar brott mot äldre.

Brottslingarna ger sig på äldre personer, ofta när de handlar i matbutiker som Ica, Coop och Willys.

-Pettersson undrar över hur polisen kan ha resurser att följa 30 till 40 ligor, det måste vara mycket enklare och på sikt ge betydligt mindre arbete att se till att de inte kommer in i landet och om de är här se till att de åker hem. Finns det inte lagar som tillåter att kriminella utlänningar grips och visas ut så tala om det för politikerna…och då har jag inte ens nämnt tryggheten för de äldre.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

15 thoughts on “Polisen följer 30-40 utländska ligor men…

 1. De som är specialiserade på äldre är just ziggen,, innan ziggevågen ca 5-6 år sedan så var äldrerån inte så vanliga (tacka EU för detta patrask i vårt land)

 2. Vad säger den nya osynliga rikspolischefen har han koll på läget ?
  Högerpopulistisk media sprider Fake News om att O Helga Natt i Örebro ställs in i år på grund av påtryckningar från muslimer något som inte helt oväntat en kvinnlig sossepamp i Örebro bestämt förnekar skulle förekomma !
  Undrar vad samma sossepamp säger och tycker om extrem vänsterpropaganda som väl också sprids då och då ?
  Förmodligen inga kommentarer.

 3. Jag gäspar käften ur led – nyhetstorkan på alla sajter, inga nyheter, inte några fake news ens. Ingen regering, inga händelser, inte något skvaller ens. Hopplöst !

 4. Jag tycker att polisen avslöjar sig i viss mån hur de innerst inne ser på dessa allvarliga brott mot åldringar, när man säger att brottslingarna är ”duktiga” och ”proffesionella” på det de gör, när man istället borde använda ord som t ex ”sluga” och ”hänsynslösa”. Han borde få foten direkt!

 5. Trots att vänstern klagar på att ”gränsen är stängd”!

  Kryphålen verkar i samma storlek som det tidigare omtalade ”ozonhålet”.

 6. Om det hade varit andra som gjort detta så hade man rett ut detta på en vecka, det finns nämligen bevisligen resurser med helikoptrar och en uppsjö piketbussar som kan sättas in med kort varsel, men man väljer att inte göra något så länge det inte är HBTQ-aktivister, feminister, kommunister, muslimer el dylikt som är eller känner sig ”kränkta”. Nu är det bara värdelösa pensionärer, åldringar och annat som belastar och tär på samhället, så de får skylla sig själva om de är ute eller så mycket som öppnar dörren och sticker ut hakan!
  Alla utlänningar är lika mycket mer värda än alla Svenska pensionärer!
  Det är innebörden av ”allas lika värde”!
  Svensk polis är totalt värdelös som skydd för försvarslösa Svenska åldringar! Och andra så som Vita våldtäktsoffer!

 7. Löfven lovar Alla ministrarna lovar Polisen lovar Migrationsverket och andra verk lovar Gränsbevakningen lovar Armen lovar mm mm alla har dom en gemensam sak De händer ingenting annar än lögner och förklaringar Allt precis all går till det sämre Snart sitter den största lovaren och lögnaren igen på sin tron som ingenting skulle ha hänt Bubblan kommer att spricka och den stora frågan är Vad kommer då att hända när människorna på riktigt fått nog

Kommentera