Sverige är rikt – Sverige har råd

INVANDRING. Sverige har på hundra år rest sig ur fattigdom och armod och var i mitten av 1970-talet det tredje rikaste landet i världen. Men den 27 februari 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26. Det var en av anledningarna, troligen den största till dagens problem. 

Vi är fortfarande ett rikt land men mångkulturens och invandringens förespråkare borde fråga sig hur vi blev rika och hur vi ska fortsätta vara rika för oss själva, våra barn, barnbarn och inte minst för att hjälpa andra. Och glöm inte att det som kallas mångkultur är en chimär...

Bild från Politikfakta

”Barnen” på nedre bilden skrev vi om 2015 när de var på utflykt till Liseberg.

Rädda Barnen: En myt att vuxna påtår sig vara barn.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

26 thoughts on “Sverige är rikt – Sverige har råd

 1. Mia

  14 10 2018 at 12:14
  Jag kan inte nationalekonomi men det viktiga är väl statsskuldens storlek och den brukar vara ganska låg jämfört med andra länder.”
  Att ha en låg statsskuld betyder inte att landet är rikt.Sveriges BNP är botten och skuldberget är högt, så ekonomin är inte bra.

 2. Galenskaper utan gränser.
  Sverige är det enda landet i hela världen där man med en dåres envishet kallar vuxna afghanska gruppkommande män för ”ensamkommande barn”. och behandlar dem som vore de dyrbara guldklimpar.I många länder inklusive arabvärlden vet man att de flesta av dessa id lösa afghaner är isis soldater,desertörer från armen och kriminella ,oftast med tungt narkotikamissbruk.Varför tror ni att de inte tas emot med öppna armar och behandlas som kungar i länder där de har ideologiska bröder och systrar utan förvägras inträde i dessa länder, jo för i över 40 muslimska länder är MB och isis förbjudna och kriminaliserade och man vill absolut inte ha in deras folk i landet.Tyvärr är svenskarna så gravt hjärntvättade av socialistregimen och deras medlöpare i regimtrogna media
  och så gravt vilseförda,inlärt hjälplösa så få har förmågan och tankekraften att hämta fakta, och verklighetsbaserd information utanför ankdammens censur och propaganda media.
  Och detta är regimen väl medvetna om och därav jobbar de 7/24 för att tysta visselblåsare,regimkritiker och sanningssägare och stänga ner alternativmedia för gott,införa total diktatur så det kan fortsätta sin landsomstörtande förstörelseverk tills det är fullbordat.Detta kan endast svenska folket med gemensamma insikter,mobilierade krafter stoppa och förhindra ,men det brådskar och må de vakna upp ,fatta mod och agera nu.

  • Jaså, tycker vi det?
   Jag har över huvud taget aldrig kallat dessa ungdomar för barn.
   Många var mer än 18 när de kom hit men absolut inte alla som du och andra vill få det till.

 3. Jag tycker gymnasielagen är bra om jag nu förstått den rätt. De ska gå tre år och få ett gymnasieprogram godkänt för att få stanna. Inga bidrag.
  Det måsta vara väldigt få personer i Sverige som är arbetslösa som har klarat minst gymnasiet.
  Inför detta nu direkt för alla som vill komma och bo i Sverige. Jag håller nästan med Annie Lööf, vi kan ta emot 30 miljoner människor i Sverige.
  Om alla kan få och behålla ett arbete och vi slänger ut alla invandrare som är här som är kriminella eller som inte vill arbeta.

  • Jag har träffat många svenska akademiker med fina meriter som är långtidsarbetslösa. Tidningar skriver inte om etniska svenskar som är arbetslösa. Journalister vill göra arbetslösheten till ett invandrarproblem, man måste kvotera in invandrare eller så ska invandrare jobba med bidrag. Etnisk svenskar som är arbetslösa får arbeta med bidrag, det finns nog ett samband mellan journalister, arbetslöshet och jobba med bidrag. Fundera en stund varför Sverige är som det är….

  • De får 150 000 kronor i bidrag per år , en del av detta skall de ”betala tillbaka” .Utöver bidrag får en ensamkommande bostadstillägg upp till 6900 per månad. De har redan vistats här i tre år och domstolen har gett dem utvisningsbeslut och du vill ha hit 30 miljoner till. Hur sjukt som helst.

  • Bara att gratulera Jack, Annie är på gång nu efter Alliansens krasch och får hon fritt spelrum vilket hon garanterat får så kommer Sveriges befolkning att öka kraftigt och det beror inte på att infödda svenska kvinnor föder många barn utan det beror på något helt annat!

 4. Jag förstår ingenting av politiken som har förts efter 1991. Visst, jag tycker att Sverige ska ta emot ett visst antal flyktingar och ett visst antal arbetskraftsinvandrare. Men det är inte meningen att det ska vara som det är idag… med fattig pensionärer, många arbetslösa, poliser, socialsekreterare, lärare som bränner ut sig, en del som har viktiga arbeten men kan inte svenska…..
  Men det går inte att vrida klockan tillbaka – man kan ana hur det kommer vara i framtiden…..

 5. Vid Palmes frånfälle 1986 var det svenska samhället betydligt annorlunda än det är idag. Beslutet om Sverige som ett mångkulturellt samhälle 1975 kunde inte Palme i sin vildaste fantasi föreställa sig hur det skulle se ut idag med gruppvåldtäkter, terrorattentat, bidragsfusk ”ensamkommande flyktingbarn”, hedersmord, radikaliserade muslimer med mera. Han skulle vända sig i sin egen grav och ångra beslutet djupt.

  • Är inte helt säker på att adelsmannen och s.k sossen Palme skulle vara ångerfull och vända sig i graven om han fick se hur hans och andras heliga mångkultur har påverkat och förändrat det gamla fina homogena kristna Folkhemmet !
   Hade personligen inget förtroende för O.P som politiker.

 6. Nedre bilden beskriver s.k. ”gökungar”. Och med figuren, längst till höger i raden – så får begreppet ”gökungar” fler betydelser…

 7. Så länge svensken kan låna till bostad och privat konsumtion så snurrar hjulen i landet men sämre tider kommer alltid och då kommer det att blir problem för både stat, kommuner och folket.

 8. Löfven har omformulerat påståendet ”Sverige har råd” till att ”Jag har råd”.

  https://2.bp.blogspot.com/-c_mzleIM-Is/W4nCAjt99zI/AAAAAAAAG7Q/5CO-shCeqv8MeFryfElK9Ru7k8raIVcNgCLcBGAs/s640/DuellenLOW.jpg

  Från Jeanders bildblogg

  Av bilden ovan framgår det tydligt från vilka han tar ”sina pengar” som han sen ”har råd” att ojämlikt och hejdlöst strössla generöst med allt efter mängder av sina egna ogenomtänkta infall.

 9. Tack Palme och 1975 års riksdag, resultatet 43 år senare är och blev ju lysande för Folkhemmet !
  Har man haft turen att uppleva det riktiga homogena och icke mångkulturella Sverige och nu även ett mångkulturellt Sverige och ser skillnade så kan man bara beklaga sorgen för fosterlandet och kommande generationer.

 10. Göran Persson säger att den som är skuldsatt den är inte fri! I och för sig lätt för honom att säga med tanke på att han har roffat åt sig miljonbelopp inom olika områden.
  Bara en timmes föreläsning med honom genererar 100 000. Och kommuner med flera tvingas att köpa hans tjänster .

 11. Om vi är så rika varför lånar Sverige pengar?
  Höjer världens högsta skatt.
  Svensken är världens näst mest belånade folk.
  Är lånade pengar rikedom – ja då är vi ett rikt land.

   • Jag kan inte nationalekonomi men det viktiga är väl statsskuldens storlek och den brukar vara ganska låg jämfört med andra länder.
    Att folk sedan lånar så de får skulder upp över öronen är en annan sak.

   • Statsskulden består tyvärr av två delar. En synlig och ofta omdebatterad, samt en dold, kommunernas skuldsättning. Vissa kommuner har så stora skulder så att det är tveksamt om det blir över till pensioner för sina anställda. I många fall har ingenting lagts undan. Tänk en privat arbetsgivare som gjort samma sak. Fängelse utan att passera gå.

Kommentera