Annie Lööf (C) tänker inte utesluta någonting, men…

VALET 2018. I fyra år lovade Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) att de kämpade för en icke-socialistisk allians-regeringen. När de fick chansen var fyra års löften bortkastade och de 12 % som röstade på C+L kunde lika gärna ha röstat på S.

Hemma hos Jan Björklund (L) är det barnen som bestämmer, han har lovat dem att inte sitta i en regering som är beroende av stöd från SD.

Annie Lööf (C) har tidigare lovat att äta upp sin högersko hellre än att bli stödja S, nu utesluter damen ingenting säger hon trots att hon redan uteslutit:

 1. En alliansregering med stöd av SD
 2. En M+KD regering
 3. En M regering
 4. Allt hon inte har uteslutit är det hon ägnat de senaste fyra åren åt att bekämpa – en S-regering.
 5. Ulf Kristersson (M) får ge upp försöken att bilda regering.
 6. C+L kan nu välja på S och nyval, och nyval törs de knappast riskera.

Twitter

-Pettersson hoppas på nyval så väljarna kan säga sitt om C+L…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

46 thoughts on “Annie Lööf (C) tänker inte utesluta någonting, men…

 1. Jag tror personligen att hon väntat på det här tillfället. Nu har hon en ”ursäkt” att stötta S. Men i realiteten har hon velat detta länge.

 2. Det är synd om Björklunds kinesbarn. Vilken farsa ni har. Totalt oduglig. Både med det ena och det andra.

 3. Naturligtvis kommer C’s diktator att välja köttgrytorna och maktens berusning före Sverige, allt annat vore otänkbart.
  Det ska bli intressant att se hur hon ska rättfärdiga ett sånt beslut, utan tvekan gör f.d majoren ett liknande svanhopp. Hux flux har vi samma vingliga regering men nu i formen S, V och L, utläses Sveriges Sämsta Lag!

  • Det går i alla lägen alltid att rättfärdiga sina politiska svek inför sina väljare och i PK-media, bara att skylla på att orsaken är att stoppa det otäcka högerpopulistiska SD från politiskt inflytande, detta ständiga argument köper och håller garanterat den naiva Melloälskande och trygga väljarkåren 82:an och PK-media med om !

 4. Ja dessa partier C och L arbetar inte för svenska befolkningen. Det är solklart. Struntar totalt i människorna i Svetige. Utan arbetar för deras uppdragsgivare.

  • Med andra ord så jobbar C och L i egen sak precis som alla dagens välmående politiker från V till SD gör !
   Trångt vid köttgrytorna.

 5. Ulf Kristersson kastar inte helt oväntat in handduken, nu gnuggar Löven och övriga vänstern händerna och tar med hjälp av Alliansförädarna C och L över regeringsmakten!
  Var ska och kan Sveriges tredje största part SD göra ?
  Naturligtvis ingenting, J.Å och hans parti får sitta 4 år till på läktaren.

  • Dom kan ju hoppas på extraval för där har dom nu stor chans att kamma hem många sköna procent på grund av att 7-klövern så tydligt har visat att dom är totalt odugliga att regera i Sverige.
   Dom har hit intills inte gjort ett skapandes grann för att försöka få ihop en regering, utan dom har fortsatt precis som vanligt, det vill säga mobbat SD och hållit sig utanför politiken så mycket som möjligt.

   • Blir inget extra val !
    Det är garanterat redan klart att det blir en S-ledd regering fram till 2022 som kommer att stödjas av i första hand V, MP med C och L som lite backup när det behövs, allt för att hålla den s.k högerpopulismen på avstånd.
    Så fungerar skendemokratin i Sverige, att ha val vart 4:e år är totalt bortkastat allt är uppgjort i förhand är bara ett spel för galleriet och ett vidrigt hyckleri men detta förljugna system fungerar naturligtvis perfekt med en naiv och konflikträdd svenska väljarkår som bara gnäller hemma vid köksbordet.
    Det är synd om människan sa August Strindberg på sin tid 2018 får man väl säga, det är synd om svensken.

  • Både Annie Lööf med 31 C-mandat och Jan Björklund med 20 L-mandat har ju lovat både före och efter valet att de inte tänker hamna i ett läge där de riskerar att bli beroende av Sjöstedt med hans 28 V-mandat.

   Ett annat osäkert kort är hur MP kommer att agera med sina 16 mandat om de borgerliga C och L skulle komma in i bilden på den rödgröna sidan.

   Går Lööf och Björklund över till den rödgröna sidan så riskerar de att hamnar i en sits där de kan bli beroende av Sjöstedt som med sina 28 V-mandat skulle kunna utöva utpressning precis som han gjort både mot S och MP hela tiden den senaste mandatperioden 2014 – 2018.

   Hur skulle Lööf och Björklund kunna förklara sådana svek, som deras väljare sannolikt skulle känna?

 6. Jag skrev nästan genast efter valet att sveriges statsminister julen 2018 heter Stefan Löfven Jag skulle gärna haft fel men illa ser de ut Ordförandena för allianspartierna borde ställas inför riksrätt och åtalas för idiotism Fyra år till med Löfven och hans halvkriminella gäng kommer att bli katastrofala

 7. Du pette.., det blir inget nyval. Det finns mäktiga krafter som bestämmer över hur politiken får se ut i den här humanitära stormakten Sverige.
  Om inte någon hittills har fattat att det inte är folkets val och vilja som styr i Sverige då är synd om dom.
  T.ex. att S har alltid propagerat för att ”från det största partiet skall talmannen utses i Riksdagen” är bara ett av bevisen för det..
  De skulle aldrig ha klarat det om SD hade blivit största parti i Sverige 2018.. inte EU heller, ett katastrofalt ”nederlag”, eller?

  Håll käften och gilla läget!

  p.s. gillar fredagsölen, även på lördag.

 8. Regeringen fram till 2022 kommer att bestå av S+MP+C ev även L, Löven blir statsminister till att börja med ,men han kommer att dra sig tillbaka under 2019-2020 och då blir Annie statsminister.Tittar man tillbaka i statistiken så stämmer det oftast att den politiker som året innan ett valår blir inbjuden till Bilderbergargruppens årsmöte den blir också statsminister, 2017 var Annie inbjuden och då blir hon också statsminister. Klart som korvspad.

 9. A.L o J.B, vilka patetiska politiska clowner !
  Undrar vad de gamle rejäla partiledarna för dåtidens Bondeförbund Gunnar Hedlund och Folkpartiets Bertil Ohlin skulle säga och tycka om dagens ynkedom, båda skulle garnterat vända sig i graven många varv om de kunde hörde lilla Annie och fjanten Björklund.

  • Det är ju underbart att vi i 4 år till skall ha barnungar som regerar Sverige. Man trodde ju faktiskt att vi skulle få vuxna människor som gjorde det. Människor vars kroppar sträckte sig från fotsulan till hjässan. Nu får vi i ytterligare 4 år stå ut med folk vars kroppar sträcker sig från fotsulan till axlarna.

 10. Det finns ett kortspel som heter de löjliga familjerna. Det är genant att Lööf och Björklund ska personifiera detta till allmänt i Sverige och till internationellt beskådande.

 11. Vilka förbannade kräk Lööf och framför allt Björklund är.
  Ni 2 borde låsas in.
  Resten av världen skrattar åt oss numera. Vilka politiker vi har. Fy fasen.

 12. FÖRRÄDERI!!!

  MANIPULATION, FÖR ATT POLITIKEN ALLTID SKA VARA DETSAMMA, OAVSETT VALRESULTAT! OAVSETT FOLKETS VILJA!

  INTE BLOCKPOLITIKENS DÖD, UTAN DEMOKRATINS DÖD, OM DET INTE RÄTTAR UPP SIG EFTER FOLKETS VILJA!

  BLOCK, behövs, annars blir demokrati och val meningslösa, om konsensus ALLTID ska råda. Stytrets politik MÅSTE förändras efter folkets, inte vissa politikers diktatorsviljor, om vi ska ha en levande demokrati, och inte en 4-årsplan a’la sovjetica, från val till val. DET BÖRJAR SE ILLA UT, OCH LUKTA MYCKET ILLA NU I STYRENA I VÅRT LAND, Som manipulerar sig till makt, och den politik DE vill ha, och inte VI FOLKET. Ja, det börjar lukta mycket illa nu!!!

  Med SD, skulle de borgerliga få en majoritet. Dessutom skulle de få stöd i många borgerliga frågor.

  Nu vill Annie Lööf och Jan Björklund, istället liera sig med de socialistiska partierna. Det är att svika grundläggande borgerliga ideal. Det är MYCKET MER som skiljer borgerligheten från socialdemokraterna, än från sverigedemokraterna. DET ÄR GRUNDLÄGGANDE VÄRDERINGAR, som gjort att val tjänat något till. Block, handlar om grundideologi. Nu vill man MÖRDA demokratin, genom att gå samman i en enhetspolitbyrå. Men man kanske redan var där genom D.Ö. Det är samma i många kommuner, BARA för att hålla SD ute. Man SVIKER de borgerliga väljarna genom blocköverskridande samarbeten och konstellationer, när man genom samarbete med SD, hade kunnat få borgerlig majoritet. Det är att sälja sin själ till djävulen, och intet dugg mer. Men det bevisar bara vad de 7 etablissemangspartierna står för, en total förintelse av det svenska, för den socislistiska internationalismen! Men det kommer att rätta till sig till slut! Förnuftets lagar kommer att kräva sin rätt, och en ny uppdelning i två annorlunda block motför idag, kommer att bli fallet! Var så säkra!!! Om c och l, går över till s, kommer en omstrukturering av blocken, och alliansens totala död, att bli fallet. Och SD kommer att bli mer accepterade av en del och till dem knytas allt starkare, och närmare.

 13. Jag har trott att Lööf jobbar som lantbruksavbytare om man dömmer efter hennes bravurer innom politiken Jag tror nog att hon skulle vara bättre som mjölkerska och inte politiker Landet skulle spara miljarder pluss mycket annat obehag som hon är kapabel till

 14. Lägg ner centerpartiet, dom har inte längre något att tillföra Svensk politik,det fisförnäma flumliberalerna kommer själva se till att dom ramlar av riksdagen, och ingen sörjer det mer än möjligen Björklunds importerade barn

 15. Mina invandrade vänner från arabvärlden ifrågasätter vid vi håller på med i Sverige, varför vi inte beaktar demokratin och det parti som över en miljon människor röstat på. Vad ska man svara?

 16. Riksdagspartierna i regeringen, socialdemokrater och miljöpartister, var inget som imponerade på något sätt, de senaste 4 åren. Man sjönk väldigt lågt i förtroende och respekt.

  Nu har både folkpartiet och centerpartiet hamnat på samma låga nivå, som sittande regering.

  Maktfullkomlighet är inte bra för någon politiker. Men de små partiernas partiledare i både centern och folkpartiet, har ju tappat all sans och förnuft, för att respektera det demokratiska systemet i Sverige.

  • Fråga kvarstår. Vad säger väljarna som gick till val i September och som 7-klövern har svikit å det grövsta.
   Om man skulle tro på valsiffrorna så fick ju 7-klövern 82% av rösterna och alla dessa procent har nu efter valet blivit svikna av sina älsklingar. Det är bara SD 18% som kan känna sig trygga i att partiet håller vad dom lovat, ändå så är det dom som gör fel hela tiden enligt 7-klövern, det parti som ställt till allt helvete i Sverige.

   • Jag tror många 7-klövern väljare tycker det är ok för att det är för den goda sakens skull. Nämligen för att hålla SD borta. De flesta har köpt lögnen om SD.

 17. Nu får vi se vilka socialdemokratiska lockbeten Stefan Löfven kommer att erbjuda Annie Lööf för att få räkna in Centerns 31 mandat i stöd för den RödGröna falangen.. Skulle kunna vara ett erbjudande om en första delleverans …

  https://i1.wp.com/2.bp.blogspot.com/-eGx3rqti3Ts/ViDD_v_EfjI/AAAAAAABTUg/M6xFYZN8jLE/s1600/LybiaVlora.jpg

  … av Lööfs efterlängtade 30 miljoner invandrare mm.

  Stefan Löfvens lockbete till Jan Björklund (L) skulle kunna bli personliga livvakter + säkerhetsklassade fordon …

  https://4.bp.blogspot.com/-FUMdh8YvUE0/WXIAA_PXcrI/AAAAAAAAGPo/DRU3vtWzMwwUTNv9_x2FwzUlErsEaQfPgCLcBGAs/s640/SteffeLOW.jpg

  Från Jeanders bildblogg

  … med beväpnade och vältränade SÄPO-vakter/-chaufförer till Liberal-ledaren själv + till hans båda adopterade sönder. Allt detta + mer därtill för att skydda Björklund och sönerna från alla nazistiska och fascistiska Sverigedemokrater som både Löfven och Björklund ser omkring sig gå lösa överallt ute i det annars så trygga svenska samhället.

  Ett snabbt extraval blir tveklöst den bästa lösningen i dagens svenska Monsteranarki … Nationen som en gång i tiden åtnjöt mycket gott rykte och sågs då som en Mönsterdemokrati.

 18. Vi kan sluta rösta i Sverige, tillsätt S och Mp som regering för all framtid!

  Då har pk-Sverige och etablissemanget fått som de vill och vi andra får fortsätta att knega och dra in pengar till alla framtida skattehöjningar!

 19. Det bär emot att tänka det, men ärligen så är Jonas Sjöstedt mer konsekvent och rakryggad än gummiryggarna Annie Lööf och Jan Björklund. Han säger samma sak före och efter valet.

  • Men felet med honom är att han är kommunist, och säg mig det land som prövat detta dödfödda system som har fungerat?

  • Ja det bär verkligen emot att säga det men ligger faktiskt något i det, Sjöstedt är notoriskt konsekvent med sitt vidriga kommunistsnack !

 20. Bra att vi nu ur deras egna munnar får veta hur falska Lööf och Björklund är. Frågan är om deras väljare hänger med i svängarna och vad de drar för slutsats.

  • Annie Löövs väljare trottoarbönderna på Stureplan begriper absolut ingenting mer än att livet är glassigt och att det är häftigt att rösta på C. Sverige är på dekis idag men det är ingenting mot det som komma skall. Man kan hoppas på det bästa men vara förberedd på det värsta.

  • Ja om deras väljare vore vid sina sinnes fulla bruk så skulle dom vid det här laget förstå att dom röstat förgäves och blivit grundligt lurade.
   Men dom är ju tyvärr inte det.

Kommentera