Muhammed har ingenstans att bo för att du är en rasist

INVANDRING. När jag sökte lägenhet på Facebook åt min kompis Muhammed möttes det av massiv tystnad. När jag gjorde samma sak för min sons räkning var frågan löst inom ett par dagar, skriver Kristoffer Appelquist på Metro.

Kristoffer fortsätter: ”…Om inte detta är rasism så vet jag inte vad ordet betyder. Han är den mest skötsamma och trevliga kille jag känner. Det finns ingen vettig anledning till att inte ge honom samma behandling som mig eller min son.

Jag tror att de flesta av er är rasister. Ni vill inte vara det. Men det hjälper inte så länge ni inte vill hyra ut ett rum till Muhammed. Så länge ni inte är en del av lösningen så är ni en del av problemet. Problemet är rasism. Den som är en del av problemet rasism, är rasist…”

Läs gärna hela debattartikeln på Metro…

-Pettersson noterar att herr Appelquist inte kan skilja på rasism och erfarenhet. Muhammed kan vara hur skötsam och trevlig som helst men åtskilliga hyresvärldar har hyrt ut till andra Muhammeds med dåligt resultat.

För några år sedan berättade vi att fastighetsägaren lade ut i snitt 4.500 kronor per lägenhet och år i AKUTA skador utöver ordinarie underhåll i Brandkärr, Nyköping.

Det är inte lätt att vara hyresvärd/fastighetsägare i det nya Sverige men det har nog inte Kristoffer Appelquist förstått.

Några exempel:

 • Varmvatten spolas i timmar för att få varmt och fuktigt i lägenheten.
 • Ugnen sätts på med luckan öppen för att få värme.
 • Spisplattor används till att glödga kol, kolet läggs i en ståltrådsbehållare som sedan ställs på plattan till kolet glöder. Kolet används sedan till vattenpiprökning. Spisplattan blir förstörd.
 • Termostater demonteras på radiatorerna (elementen) vilket gör att full värme står på hela tiden.
 • Miljöstationer – soporna kastas direkt på golvet eller ställs utanför, sopor sorteras ej, glödlampor, elskrot, grovsopor med mera slängs tillsammans med hushållssoporna.
 • Brandvarnare plockas bort – många röker inomhus i dessa utrymmen.
 • Paraboler monterade mot regler och dessutom felaktigt, det är farligt om någon lossnar.
 • Skadegörelse i lägenheter, luckor och hyllplan försvinner, liksom innerdörrar.
 • Koppartrådar i stället för säkringar i elskåpen.
 • Olja och annat hälls i avloppen, stopp i stamrören flera gånger.
 • 6-9 vuxna bor i en trea, kylskåp överfulla, slitaget onormalt, el och vattenförbrukning likaså.
 • Tvättstugorna städas ej efter användandet, åverkan på maskiner, tider bokas inte.
 • Kaos på parkeringsplatsen.
 • Den hyresvärd som säger till riskerar att hamna i Metro eller någon annan tidning och kallas rasist.
 • Skötsamma hyresgäster flyttar…

Så ser rasismen ut hos många hyresvärdar Kristoffer! Även om din Muhammed är skötsam så är det massor som inte klarar av att bo i en hyresrätt under civiliserade former.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

43 thoughts on “Muhammed har ingenstans att bo för att du är en rasist

 1. Enligt svenska valresultat och medias uppfattning borde det vara lätt för Muhammed att få tillgång till bostad så här är det något som inte stämmer. Kan det vara tänkbart att en kommunalt hyresbolag inte skulle acceptera en Muhammed som hyresgäst? Herr Appelquist, kan vi lita på honom? Det är sannolikt att i herr Appelquists umgängeskrets de flesta rasisterna finns eftersom han ej fått något napp på sin vädjan om bostad till Muhammed men väl till sin son.
  Det sannolika i det här fallet är att vissa personkretsars uppförande är anledningen till att Muhammed är utan egen bostad, eller också är det Allahs fel?

 2. Tack, då är jag rasist hellre än att låter Mohammed bo hos mej. Jag önskar välja mina vänner själv även i fortsättningen.

 3. Det verkar att vara Mediatorka hos vissa kändisar, då kan man
  alltid ta till rasisttjafset för att hålla modet uppe och kontakten
  med den inavlade kändiseliten på Södermalm som tror att dom
  är riktmärke för resten av Sverige?

 4. Mia

  12 10 2018 at 10:19
  Då handlar det om andra problem som inte går att jämföra med det här fallet.”

  Kan du förtydliga av vilken anledning inte våra svaga , arbetslösa, fattiga skall få hjälp I FÖRSTA HAND: Svenskar, vilkas släkt har byggt upp landet med anletes svett och du anser att en Menakille skall gå före andra !
  Förstår du att det är väldigt svårt att förstå hur du tänker. Om det skulle handla om en lägenhet mellan dig och Muhammed, skulle du då acceptera att han får gå före dig.
  Ibland tror jag att du inte är på riktigt, i sinnenas fulla bruk.

  • Nu handlade det om en muslim som inte verkade få hyra en bostad för att han heter Muhammed och då är det detta jag skriver om och har för den skull inte skrivit ett ord om att han ska gå före någon annan.
   Men 9 gånger av 10 så ska det jämföras med något helt annat, i detta fall uteliggare.
   Jag vet inte vad som görs för dessa mer än att de brukar ha tillgång till ett härbärge, att de ibland får möjlighet att hyra en provlägenhet, att de flesta har socialbidrag eller förtidspension och att det ofta är droger eller alkohol som skapat deras situation. Så länge missbruket finns kvar antar jag att det är svårt att hjälpa dem.
   Jag brukar köpa deras tidning, har ibland skänkt pengar till Stadsmissionen och känner verkligen för dessa människor.

 5. Djäfvla tomte den där dryga skåningen KA. Blir lika road av honom som att titta på ett dasslock. KA kan hyra ut till hela mellersta östern om han vill men skriv inga inlägg om det i metro.
  Ingen normal funtad svensk hur ut en lägenhet/hus till mena folk.
  Jag vet en som gjorde det en gång. Hyrde ut till en ”Ahmed ”
  Efter nån vecka bodde det 5 släktingar där.. innan kontraktet fick brytas pga vanskötsel.
  Sedan kom något år efteråt en kanadensisk student och hyrde och det var inga problem.
  Så är det.

 6. Jag blir så förbannad. Jag blir kallad för rasist för mina åsikter, för att jag inte vill försörja allehanda afrikaner med flera som söker sig hit. Vi uthängda bör ha rätt att avstå en del skatt och det skulle plussas på alla som röstade för 7 klövern! De bör ta ansvar för hitkommande. Förresten vi bör ha en fond för alla våldtagna svenskar! De måste uppmärksammas och få hjälp, inte minst ekonomisk hjälp för att kunna rehabiliteras .

 7. Om inte alla nyanlända får allt man pekar på så måste det betyda att kommunismen inte fungerar…

 8. Vad hindrar herr Appelquist för att hyra ut till Mohammed? Eller är
  du rasist Herr Appelquist,
  enbart din stavning av efternamnet ´visar
  på att du är en knepig typ som ställer krav som andra ska uppfylla, men inte du själv! Till sist en fråga ,hade inte Mohammed ett hemland
  och bostad där?

 9. Många av dessa Mohammed är Dr Jekyll och Mister Hyde typer. I fall där det har förekommit terrorattacker av dessa muslimer har grannar och andra i dess omgivning vittnat om en genomtrevlig social och hjälpsam granne och skakat på huvuden och sagt att de var den siste som de skulle kunna misstänka utföra en sådan vidrig handling.

 10. Det är en socialistisk ide att en fastighetsägare ska hyra ut sin lägenhet till den som den politiska pöbeln och journalistkåren anser är bäst. Som fastighetsägare ska du underordna dig medan du ska stå för alla risker, finansiering. Det skrivs en del om den osunda bostadsmarknaden, ett reportage i en spansk tidning vägde för och emot för en EU medborgare att flytta till Sverige.De beskrev med förvåning den svenska bostadspolitiken som en reglerad marknad där du inte kan finna en bostad på en öppen marknad. Därför avrådde man för att resa till Sverige.
  Då jag som bonde skulle avverka skog kom en ilsken gubbe upp på gården, han anförde att jag förstörde för den lokala orienteringsklubben då de ritat kartor på min mark som jag får upplåta för gratis aktivitet . De hänvisar till allemansrätten fast den inte gäller för organiserad aktivitet med därtill hörande parkering på mina åkrar. Nåväl. jag anförde att jag kan sluta att sköta min skog om de betalar för mina räntor och lån och eventuella viten från skogsvårdsstyrelsen.
  Det är samma resonemang för en socialist då du ska stå för fiolerna medan de vanliga människorna gratis ska avnjuta frukterna av mitt arbete

 11. En fastighetsägare blev för några år sedan uthängd och offentligt avrättad i media. Hans brott var att det var mögel i några av badrummen i lägenheterna. Av smidighetsskäl sålde han fastigheten. Jag frågade honom vad det berodde på, och han svarade,
  – Det finns ingen ventilation i världen som klara att släkten kommer på besök och ska tvätta sig och be fem gånger om dagen. Därav möglet.
  Slutsats, pensionräddarna driver upp även hyrorna med sitt kulturella levene. Och så gnäller dom när dom för betala vattnet!

  • Och så bränner de bilar för att få en sänkt hyra. Det har blivit ett löfte i Rinkeby i Stockholm, 700 kronor rabatt per månad. Vet ej om det gäller redan eller om det kom för några år sedan när det brann över hela Sverige.

 12. Kära Kristoffer Appelquist, flytta ur din lägenhet och ge den till Mohammed, eftersom det är lättare för svenskar att hitta lägenheten så fixar du det lätt. Problemet är löst.

 13. Skärp straffen och bygg fängelser i stället för bostäder till våra kriminella invällare. I dag törs ju domstolarna inte döma våra importerade brottningar till långa straff, dels för dem är rädda för sin egen säkerhet, dels för att det inte finns platser nog inom fångvården.

 14. Mina barn 25 och 23 har ingen chans att få någon hyreslägenhet pga denna invällning 2015 och den som pågår nu, fastän dom jobbar och är Svenska . Invandrare går före i bostadskön eller så fixar kommunen detta på något sätt …. Inget snack om hur våra ungdomar ska få ett eget liv finns inte på vissa politikers läppar …. 🙁

 15. Där kom anledningen varför jag aldrig mer ska hyra ut till en invandrare. Har provat men det fungerar inte. Pettersson glömde att påpeka att när de väl flyttat in så är du fast för dessa. De kan ringa mitt i natten och säga att en lampa eller en säkring har gått i lägenheten och då är det bara att åka dit för annars får du inte sova resten av natten. Framför allt förstör man i stort sett allt i lägenheten. Vill man att sociala skall betala för förstörelsen är det kalla handen. ALDRIG MER TILL EN INVANDRARE

 16. Jag skulle inte heller hyra ut åt varken Muhammed ett Muhammed två eller Mohammed tre Men herr Kristoffer Appelqvist som då tydligen inte är rasist kan ta den skötsamma herr Mohammed som underhyresgäst så är ju problemet löst Sonen fick ju tydligen egen bostad innom två dagar så blev ju rummet ledigt

  • Förresten har jag en känsla av att herr Appelqvist som då inte är rasist har hittat på hela historien

   • Inte alls omöjligt, då hans kollegor som också är ”komiker” får mer uppmärksamhet om man tillhör de ”goda”…

 17. Han har en lång insändare längre ner i Metro som heter duga.
  Tar upp om hunduppfödning med köttindustrin för föda.

  ”Här har ni min moraliska kompass: Alla djur har rätt till samma bemötande som en hund, skriver Kristoffer Appelquist.”

  Nämner bl.a. följande:
  ”De senaste åren har jag käkat vegetariskt. Jag har inte ätit kött, fågel, fisk eller ens mitt emellan. Jag har valt bort de flesta mejeriprodukter och skippat ägg. Anledningen är att jag tycker synd om djur som lever hela sina liv i fångenskap för att bli mat åt oss. Vi odlar dem som om de vore grönsaker. Det känns kanske logiskt. Både djur och grönsaker är mat, och mat odlar man. Men det är skillnad på djur och grönsaker. Djur kan känna ångest. Det kan inte broccoli.

  Min grundsyn är att människan är ett rovdjur. Jag uppfattar det som lika naturligt att en människa jagar som att en varg eller örn gör det. Om jag var tvungen att snärja en hare för att inte svälta så skulle jag inte ha några problem med det. Men det behöver jag inte och det är skönt. I stället för att brotta omkull en älg så köper jag en falafel.”

  • Det finns experiment som visar att växter också har ett primitivt känsloliv. Jag tror på den forskningen, men jag äter både djur och växter. Fy på mig!

 18. Ni PK, och du Krister, rasistnisse, ordnar snart till det så att alla som bor i en lägenhet får dela med annan familj eller flera = kommunist konceptet. Fråga dem som upplevt det, några kanske lever fortfarande. Ni som tycker detta är bra och röstar för invällningen kan ta kostnaderna. Högste Sosse pampen och de andra i sjuklövern kan väl ta skattehöjningarna som kommer med sina följare.

 19. Nu är det ju ingen Muhammed som helst utan en skötsam kille som Kristoffer Appelguist känt länge och går i god för.

  Det verkar som att Muhammed behöver byta namn för att få chansen till en lägenhet.
  Då är det inte konstigt om integrationen går långsamt.

  • Är han OK bara för att Appelquist går i god för honom? Vad är det om säger att Appelquists omdöme skulle vara godtagbart?

   • Hans omdöme räckte tydligen när han efterfrågade en lägenhet för sonen. Så nog tycker jag Muhammed kunde få en chans.
    Det borde väl gå att få ytterligare information om tänkbar hyresgäst innan man som hyresvärd bestämmer sig. Jag har aldrig hyrt lägenhet så jag vet inte hur det funkar.

  • Och andra sidan hur många gånger skrives de om våra egna hemlösa.Mia , ta och tänk till! Varför får inte våra gatuliggare ett tak över huvudet. Även stora grupper arbetslösa kvinnor har hamnat på gatan!

  • Tänk om alla gråtmilda som vurmar för allt och alla verkligen levde som se lär istället för att lägga skulden på oss andra elaka icke vurmare för allt och alla, då skulle många säkert de flesta s.k stackars utsatta i dagens mångkulturella Sverige ha någonstans att bo, nämligen hos alla öppenhjärtliga trygga 82:or !

 20. Det enda som är roligt med den så kallade ”komikern” Appelquist, är att hela han är ett stort skämt..

 21. Än sen då, de går ju ändå före i så mycket, som politikerna ordnar för dem. Och det jämnar ändå inte ut sig. Sen, viljan är ju fri. Och rasism är bara gott!

 22. Jag är så innerligt trött på alla dessa fisförnäma och självgoda vänstervarelser som tror att de kan och vet bäst av alla. Tig och öppna era egna hem i stället om det nu är så synd om alla Muhammeds.

 23. Så varför låter han inte snälle trevlige Muhammed vara inneboende hos honom, om det nu är så ruskigt synd om honom?

Kommentera