Vad får vi för pengarna?

SKATTER. SVT:s Uppdrag gransknings kartläggning visar att över 88 skattemiljoner betalats ut av Sveriges kommuner, landsting, regioner och myndigheter till aktörer som finns på varningslistor över oseriösa företag. Men vad har vi fått för pengarna?

Förbrukningsvaror till extrema överpriser, reklam på okända hemsidor och jobbannonser till tjänster som redan är tillsatta – allt betalat med skattepengar.

-Pettersson säger att om 88 miljoner felaktigt betalats ut till oseriösa företag som är kända för att vara oseriösa så kan man undra hur mycket betalas ut till mer eller mindre seriösa företag?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

22 thoughts on “Vad får vi för pengarna?

 1. ”Va fan får jag för pengarna”.
  Svenskar betalar gärna skatter på en rimlig nivå, men när skatten blir världens högsta, utan att vi får något för den, måste vi reagera.
  Påskynda kollapsen av världens högsta skatter, köp inga Svenska produkter.
  Eftersom skatteinkomsterna inte kommer skattebetalarna till del.
  Om man väljer en utländsk produkt eller tjänst får man mer eller bättre produkt för samma pengar.
  Orsaken är att den svenska produkten belastas med av över hälften skatter.
  Och det gör ju inte en utländsk, alltså mer eller bättre kvalitet för samma pengar.
  Jämför ex. tandvård, WC-stol, hårvård, bröd eller bilservice.
  IFÖ sanitetgods nedlaglagt, du får en tysk toa, för halva priset på Bauhaus, samma garantier.
  En Svensk köksblandare 2000:- en tysk 400:-
  Husqvarna trädgårdsmaskiner från Polen kostar halva priset utomlands, samma garantier.
  En Absolut Renat kostar 25% mer än motsvarande tyskt, utomlans.
  Nu har Nordea flyttat till Finland för att de inte längre skyffla skatt i ett svart hål. Och Baxter (Gambro) flyttar till Italien.
  Och medan politikerna käbblar, flyttar företagen.
  Ge dom därför så lite som möjligt, att slarva bort.

 2. Dom som jobbar i kommuner och verk är ju knappast några nobelpriskandidater, så inget att yva sig över. Förfallet av landet fortgår planenligt och det är bara att köra på i samma hjulspår, mer av samma och höja skatten.

 3. Det blir ett djävla liv nu när företagen betalar s.k. falska fakturor.
  Privatpersoner är också utsatta.
  T.ex. Svea finans är ett sådant bolag som skickar ut falska fakturor till privatpersoner. Utan att ha blivit tillfrågade så går dom in och köper obetalda fakturor av företag som inte fått betalt, sedan saltar dom dessa fakturor och skickar ut dom till den som skall betala.
  Nu säger givetvis någon att dom gör som Kronofogden gör, men det är inte sant. Kronofogden köper inte fakturor och dom saltar definitivt till betalaren. Kronofogden är till skillnad mot dessa företag som sysslar med denna utpressning ett seriöst företa som hjälper företagen att få in obetalda räkningar genom att dra pengar från den betalnings skyldiges inkomst, men bara till den gräns som lagen säger om levnadsomkostnader.
  Sådana saker skiter företag som Svea Finans i totalt, utan dom lägger bara på mer och mer på varje faktura som dom skickar ut.
  Jag anser att sådana företag sysslar med mycket oseriösa och skumma affärer som bara vill skada personer som utsätts för dom.

 4. Märkligt, för varje upphandling borde finnas en rekvisition och före den en kontroll på vad beställts. Faktura utan rekvisition betalas ej.
  Stat och kommunalt är förlustaffär. Det är väl med vällust Jonas S. läser sådant som kontrast till de för honom så förhatliga övervinsterna hos privata aktörer.
  Absurdistan i kvadrat!

 5. Ja och ändå är det som piss i Missisippi mot vad den Monsterrösa
  flyktingmottagningen kostar landet?

 6. De som attesterar dessa fakturor borde bli återbetalningsskyldiga. Har själv jobbat med inköpsfakturor och kollade alltid den svarta listan om en skum faktura dök upp. Kontaktade även Bolagsverket vid misstänkt bedrägeri, men där fanns inget stöd eller hjälp att få. Vad gör egentligen våra myndigheter åt felaktigheter trots att de blir serverade med tips?

  • Säger bara, inför Tjänstemannaansvar igen, en av dom
   mest idiotiska saker som Sossarna gjort genom åren när
   det togs bort: varför ska vissa kunna bete sig ansvarslöst
   när andra får ta ansvar för det dom gör, inte konstigt alls
   att det finns massor av småpåvar som växt fram genom detta
   dåraktiga beslut signerat Olof Palme?

 7. Nog är det ett samhälle som vi lever i som heter duga.
  Så här går det till på ett äldreboende.

  ”Tycker inte du att det är lite genant att de där betalar hyran åt oss, vi som har pengar i madrassen och Carl Larsson på dasset”.
  ”Jävla socialist samhälle – vi lever i.”
  ”Det här är min första ren, det här är min första älg, det här är min första björn och det här är min sista socialdemokrat”

  Med vårat folkkära Casinogänget.

 8. Dom är inga idioter visade det sig.
  De fick ju presentkort till systembolaget hemskickade, självklart fortsätter de handla, så kommer mer presentkort.
  Nu är det dags att sätta åt de som handlade, och erbjuda dom sparken.
  Korruptionen har bitit sig fast i Sverige.

  • Och i Malmö sitter ”Malmöbor” och inkasserar miljonerna, som skickas söderut, medan vi betalar hyran åt dessa ”Malmöbor”.

 9. Grundproblemet är att det sitter människor utan sunt förnuft i kommunerna.
  Vem tror att personalen är bättre än politikerna. Databaser som spärrar inköp från vissa företag. Att köpa in material som räcker i hundra år är mer än lovligt dumt. Grundregeln är väl att som i affärer, när det når en viss nivå beställer man mer.

  Misstänker att det är mygel i många fall. Offentlig verksamhet har i decennier drivits med devisen, ”det drabbar ingen fattig”. Det är ännu ett argument för att driva det i privat regi och att kommunen nagelfar fakturorna från dem.

 10. I det alltid så rika s.k välfärdslandet och världssamvetet Sverige finns det varken respekt för skattepengar eller tjänstemannansvar, är bara att blåljuga, blåneka och skylla på någon annan !

 11. Nu kanske ni anar hur skönt det är att ha flytt det feministiska vänster hbtqpn-dårhuset? 🙂

 12. Det måste vara i SD ledda kommuner allt detta sker i? Alla andra kommuner är så anständiga.

  • Ursäkta ,2 faktafel. Har ej funnits några SD ledda kommuner innan. Det är kommuners tjänstemän som betalar bluffakturor men de är säkert SD:are då eller??

 13. Men – görs det inte det inte upphandlingar av i stort sett allting inom stat och kommun? Är inte inköparna/verksamhetscheferna skyldiga att inköpa på dessa avtal? Då borde det väl inte finnas möjlighet för några munviga försäljare på oseriösa företag att sälja?

 14. Vad är det för IDIOTER som granskar fakturorna och godkänner dem? Rengöringsdunk i storlek med fönstertvätt till bilen för 6300 kronor/dunk och strumpbyxor för 6000 kronor/strumpbyxa. Sådan försummelse av KONTROLL leder till SPARKEN hoppas jag!!

Kommentera