Pinsam rapport för IPCC och de Svenska klimat-clownerna


Idag har PK media en högtidsstund på grund av IPCCs  nya rapport,SR#15 ,  som naturligt vis förutspår jordens snara undergång. Att de miljöpartistiskt starkt influerade PK media skulle kritiskt granska rapporten finns naturligtvis inte på kartan. I stället släpper dom loss de vanliga ”klimatclownerna”! Lööf, Ernman, Rockström, Lövin med fler.

En som granskat den temperatur – serie ,  ” HadCRUT4″ som rapporten använder som underlag för sina gissningar om det framtida klimatet är, John McLean vid ett universitetet i Australien.

McLean har vid granskning av materialet hittat ett sjuttiotal områden i underlager som han betecknar som ”bekymmersamma”!

Den första någonsin granskningen av världens viktigaste temperaturdatasats har visat sig vara så infekterad med fel att den är i praktiken meningslös.

HadCRUT4 är det primära datasetet som används av den intergovernmentala panelen för klimatförändringar (IPCC) för att göra sina dramatiska påståenden om ”konstgjord global uppvärmning” för att motivera sina krav på att trillioner dollar ska användas till att ”bekämpa klimatförändringar” och som grund för Paris Klimat Accord.

Men enligt en banbrytande analys av australiensisk forskare John McLean är den alltför slarvigt att tas allvarligt även av klimatforskare, än mindre en för en organisation som IPCC eller av regeringarna i världen.

 • McLean fann helt osannolika data och systematiska justeringsfel, stora luckor där det inte finns några data, platsfel, Fahrenheit-temperaturer rapporterade som Celsius och stavfel.
 • Nästan inga kontroller av kvalitetskontroll har gjorts: Uppgifter som är uppenbara misstag har inte rättats – en stad i Columbia hade tre månader 1978 med en genomsnittlig daglig temperatur på över 80 grader C.
 • Temperaturerna för hela södra halvklotet år 1850 och för de kommande tre åren beräknas från bara en plats i Indonesien och några slumpmässiga fartyg
 • Havytemperaturerna utgör 70% av jordens yta, men vissa mätningar kommer från fartyg som är inloggade på platser 100km inåt landet. Andra är i hamnar som knappast är representativa för det öppna havet.

Detaljer om de värsta avvikarna

 • För april, juni och juli 1978 hade Apto Uto (Colombia, ID: 800890) en genomsnittlig månadstemperatur av 81,5 ° C, 83,4 ° C respektive 83,4 ° C.
 • Den månatliga genomsnittstemperaturen i september 1953 i Paltinis, Rumänien rapporteras som -46,4 ° C (i andra år var septembergenomsnittet cirka 11,5 ° C).
 • På Golden Rock Airport, på ön St Kitts i Karibien, uppges genomsnittliga månatliga temperaturer för december 1981 och 1984 som 0,0 ° C. Men från 1971 till 1990 var medeltalet under alla andra år 26,0 ° C.

One implication of the audit is that climate models have been tuned to match incorrect data, which would render incorrect their predictions of future temperatures and estimates of the human influence of temperatures.

Another implication is that the proposal that the Paris Climate Agreement adopt 1850-1899 averages as “indicative” of pre-industrial temperatures is fatally flawed. During that period global coverage is low – it averages 30% across that time – and many land-based temperatures are very likely to be excessively adjusted and therefore incorrect.

A third implication is that even if the IPCC’s claim that mankind has caused the majority of warming since 1950 is correct then the amount of such warming over what is almost 70 years could well be negligible. The question then arises as to whether the effort and cost of addressing it make any sense.

Ultimately it is the opinion of this author that the HadCRUT4 data, and any reports or claims based on it, do not form a credible basis for government policy on climate or for international agreements about supposed causes of climate change.

LÄNK

”Jag skulle inte bli förvånad att finna att mer än 50 procent av justeringarna var felaktiga”, säger McLean LÄNK

Absurditet överallt i Hadley Met Center-data LÄNK

 


13 responses to “Pinsam rapport för IPCC och de Svenska klimat-clownerna

 • Selma

  klimatet av den globala uppvärmningen är bara till för att suga ut oss på en massa skatter o avgifter. Det enda stället det är överhettat är i isabel lövins
  Hjärna
  Selma fattig utsugen av staten

  Gilla

 • Grune

  Jag förstår inte uppståndelsen. Man kan väl titta på hur dom löste problemet med den ”globala uppvärmningen” för miljontals år sedan när uppvärmningen av jorden var mycket större än vad den är idag. Slutade man att använda fossila bränslen då eller lade man ner tillverkningen av motorer som drevs av sådant och övergick till att driva alla motorer på jorden med el t.ex. flygplan, rymdraketer. stora fartyg, bilar och bussar.
  Nej det är nog så att detta falsarium som går ut på att skrämma ihjäl folk och få dom att satsa triljoner kronor på dom som handlar med el är en lysande affär för dom som gör detta.

  Gilla

 • Tore

  Troligtvis är det Sverige rapporten gäller, vi kommer att gå under inom 10år på grund av fårskallar som M Ernman och Lövin.

  Gilla

 • Majk

  Lägg till Johan Rockström som nu får sitt lystmäte i media. Han beskrivs som ”klimatexpert” men är agronom och har inte publicerat en enda peer reviewed-rapport om klimatet. Idag påstod han att jorden har 12 år kvar till den går under…

  Gilla

 • El gringo

  Professor Peter Stilbs har även upptäckt att den del av åren under 1930-1940-talet som var varma har manipulerats i kurvorna så som varande kallare, för att temperaturen nu ska se enastående hög ut!

  Gilla

  • El gringo

   Lars Bern med ca 15- minuter in:

   Gilla

  • Billy Boy

   Kan rekommendera alla att ta del av videon nedan som är en motvikt till de överdrivna klimatförändringar, som IPCC vill göra gällande i sina dramatiska påståenden om ”konstgjord global uppvärmning” för att bl a motivera sina krav på att trillioner dollar ska användas till att ”bekämpa klimatförändringar”, vilka kompetenta skeptiker ställer sig mycket tveksamma till.

   Lördagsintervju 7 – Professor Peter Stilbs om det överdrivna klimathotet. Speltid 30 min. 49 sek. (Publicerades 10 feb. 2017)

   Gilla

   • Billy Boy

    Tillägg:

    Jag upptäckte just att El gringo hann före mig med att posta denna video ovan under tiden jag skrev min inledande text.

    Gilla

   • El gringo

    Bara bra, de förtjänar oändligt mycket uppmärksamhet, inte ens alla nationella verkar känna till dessa två poddar.

    Gilla

 • Tony

  Bara det att skrikhalsen Ernman räknas till expertisen borde få alla klockor att ringa? Hon får väl skicka ut sin minderåriga dotter att sitta på
  torget och demonstrera? Har Ernman tänkt på hur alla stora folkförflyttningar påverkar klimatet? HON ÄR JU FÖR MASSINVANDRING.

  Gilla

  • Billy Boy

   Man frågar sig hur mycket av miljöförstöring ffa CO2-utsläpp i luften mm som Malena Ernman själv har bidragit med vid sina många och långa flygresor världen runt till alla sina frekventa artist-framträdanden.

   Förflyttningar inom landet gör hon (och sannolikt också hennes make och dotter) med luftförorenande taxibilar, privatbilar mm, som också behöver oljeprodukter som miljöförstörande bränsle.

   Man kan anta att Malena Ernman med familj sammantaget reser mycket mer med miljöförstörande färdmedel än gemene man/kvinna både i Sverige och i resten av världen.

   Jag hittade även detta reportage i Expressen från år 2015 bl a om dottern Gretas hälsoproblem.

   Malena Ernman: ”Det har varit ett helvetiskt år”

   https://unv.is/expressen.se/halsoliv/halsa/det-har-varit-ett-helvetiskt-ar

   Gilla

  • Tore

   Hon är för allt som gagnar hennes pisskarriär.

   Gilla

 • Gunnar

  Hur många ton koldioxid har alla IPCC-möten genererat?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: